بابك محبوب عليلو روز دوشنبه در نشست علمي «علل و ريشه يابي خشونت» در دانشگاه علمي - كاربردي مركز دادگستري كل استان، با تاكيد بر لزوم پيشگيري از خشونت با تقويت مهارت هاي ارتباطي، اظهار داشت: مديريت سازنده تعارض، تشويق و ترويج الگوهاي اخلاقي بياني و تصحيح رفتارهاي بد مي تواند در كاهش خشونت هاي اجتماعي موثر باشد.
وي بر ضرورت تلاش براي آشنا كردن بيشتر مردم با فرهنگ درست استفاده از فناوري هاي پيشرفته و روز از جمله فضاي مجازي و تطبيق مناسب ابزارهاي نوين با معيارهاي عصر حاضر در راستاي جلوگيري از تبديل فرصت ها به تهديدها تاكيد كرد.
محبوب عليلو با بيان اينكه در حوزه فرهنگ و اجتماع با پديده اي به نام خشونت مواجه هستم، افزود: خشونت به عنوان آسيب اجتماعي هم به كانون خانواده صدمه جبران ناپذيري وارد مي كند و هم كانون اجتماع را به شدت تحت تأثير قرار مي دهد.
وي اضافه كرد: بخشي از طلاق ها به نحوه رفتار زوج ها با يكديگر برمي گردد و در اين ميان خشونتهاي رفتاري، كلامي و فيزيكي بسيار تعيين كننده مي باشد؛ رعايت حداكثر حرمت و كرامت انساني در برخورد با ديگران به ويژه در كانون خانواده، در ترويج ارزش هاي والاي انساني و پيشگيري از خشونت اثرگذار است.
محبوب عليلو، توهين به افراد، ايراد ضرب و جرح و تهديد را جزو سه آسيب اجتماعي نخست كشور و آذربايجان شرقي برشمرد و گفت: در مسايل فرهنگي سه نهاد خانواده، مدرسه و اجتماع نقش ايفا مي كند كه براي كاهش اين آسيب ها بايد در خصوص مديريت صحيح ارتباط اجتماعي افراد فرهنگ سازي انجام شود.
وي با اشاره به اينكه نبود مديريت صحيح رفتار اجتماعي باعث شده تا جرايم مختلف در جامعه اتفاق افتد، ادامه داد: نتيجه توسعه و گسترش آسيب هاي اجتماعي در ابعاد و انواع مختلف بروز آثار زيان بار آن در عرصه هاي مختلف است.
اين مقام قضايي اظهار داشت: تعارض منافع شخصي باعث برخورد افراد با همديگر مي شود و بنابراين مديريت تعارض منافع در جامعه و تقويت روابط بين فردي ضروري است.
محبوب عليلو يكي از علل عمده گسترش خشونت در جامعه را پايين آمدن آستانه تحمل بيان كرد و افزود: اگر روحيه تحمل، مدارا، گذشت و صبر در خانواده و جامعه وجود داشته باشد، مي توان با مديريت صحيح تعارض منافع و تقويت مهارت هاي ارتباطي آسيب هاي اجتماعي را تا حدود قابل توجهي كاهش داد.
وي بر ضرورت افزايش سواد رسانه اي در جامعه و مشاركت مردم در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و وقوع جرايم تاكيد و اضافه كرد: بي توجهي يا كم توجهي به آموزه هاي ديني و اسلامي باعث شده تا با مسايل و مشكلات فرهنگي و اجتماعي بسياري مواجه شويم، اين در حالي است در اين آموزه ها رعايت اخلاق بياني مكرر توصيه شده است.
3038/518
تبريز-ايرنا- سرپرست معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري كل آذربايجان شرقي گفت: خشونت هاي رفتاري همراه با تنش هاي كلامي و فيزيكي شيرازه خانواده ها را از هم مي پاشد و بايد براي برون رفت از اين وضعيت اقدامات فرهنگي عميق انجام شود.