به گزارش ایرنا، افزایش ذخیره ارزی و رسیدن آن به سقف سه هزار و 200 میلیارد دلار، دولت و شركت های چینی را به سرمایه گذاری بیشتر در خارج از مرزهای این كشور ترغیب كرده است .
آمار های رسمی كه وزارتخانه های بازرگانی و دارایی و اداره كل گمرك چین منتشر كرده اند، حاكی است این كشور تا سال 2015 میلادی در بخش سرمایه گذاری در خارج گام های بلندی برخواهد داشت.
پیش بینی وزارت بازرگانی چین این است كه تا سال 2015 میلادی رشد سالانه سرمایه گذاری در خارج موسوم به ' او.دی.آی ' دو برابر شده و به 560 میلیارد دلار خواهد رسید.
این در شرایطی است كه چین امیدوار است در برنامه پنج ساله خود كه از 2011 میلادی آغاز شده و تا سال 2015 میلادی ادامه می یابد، سالانه حدود 120 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی ( اف.دی.آی ) جذب كند.
با این حساب این اولین بار است كه میزان سرمایه گذاری جذب شده و سرمایه گذاری چین در خارج از این كشور با یكدیگر تقریبا برابر می شود.
چینی ها تا چند سال قبل فقط سالانه پنج میلیارد دلار در خارج از كشور سرمایه گذاری می كردند.اما اكنون وزارت بازرگانی چین می گوید ارزش ' او دی آی ' و ' اف دی آی ' این كشور بتدریج برابر خواهد شد.
رشد سالانه سرمایه گذاری چین در خارج از كشور تا 2015 میلادی نزدیك به 17 درصد برآورد شده است.
این سرمایه گذاری در حالی انجام می شود كه اروپا وارد یك دوره بحرانی بدهی شده و آمریكا نیز با بحران مالی دست و پنجه نرم می كند.
سرمایه گذاری ' او دی آی ' چین در سال 2010 میلادی 36 درصد افزایش یافت و به 59 میلیارد دلار رسید.
چین با پیشی گرفتن از ژاپن و انگلیس در همان سال به پنجمین سرمایه گذار بزرگ در خارج از كشور تبدیل شد.
در سال گذشته میلادی نیز این سرمایه گذاری در مدت یازده ماه به 50 میلیارد دلار رسید.
چین تاكنون 312 میلیارد دلار در خارج از این كشور سرمایه گذاری كرده است.
' جین بایسونگ '، محقق آكادمی همكاری های اقتصادی و تجاری چین می گوید: ذخیره ارزی هنگفت ، چین را در سال های آتی به یكی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی تبدیل خواهد كرد.
دولت چین از شركت های بومی خواسته است سرمایه گذاری در بخش های تولیدی، انرژی ، فرهنگی و مهندسی را در خارج از كشور افزایش داده و با شركت های بین المللی همكاری نزدیكتری داشته باشند.
در همین حال به شركت های خدماتی گفته شده است سرمایه گذاری در خدماتی چون مالی ، مهندسی ، معماری ، گردشگری ، آموزش و پرورش و مخابرات را افزایش دهند.
' چونگ تای لونگ '، از دانشگاه هنگ كنگ چین می گوید: سرمایه گذاری در خارج از كشور برای آینده چین حیاتی است.
وی معتقد است، در آینده چین بیشتر از آنكه جذب كننده سرمایه گذاری خارجی باشد به یك سرمایه گذار بزرگ در خارج از مرزهایش تبدیل خواهد شد.وی پیش بینی كرده است كه چین رشد سریعی را در این زمینه شاهد باشد.
از دیدگاه این استاد دانشگاه، این كار باعث می شود تا شركت های چینی به فناوری و مهارت های مدیریتی دست پیدا كنند.
روزنامه 'چاینا دیلی ' در این باره می نویسد: در حالی كه اروپا و آمریكا با بحران های بدهی و مالی روبرو هستند زمان آن رسیده است كه شركت های چینی آسان تر وارد بازارهای جهانی شوند.
ازجمله این تلاش ها می تواند به توافقنامه جدید چین اشاره كرد كه بر اساس آن با پرداخت سه میلیارد و 500 میلیون دلار 21 درصد از سهام شركت انرژی ' ای
دی پی ' پرتغال را از آن خود می كند.
شركت ' چینگ دائو كینگ كینگ ' چین نیز گفته است در سه سال آینده در معادن مس و طلا در جهان 100 میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد كرد.
' وانگ های فونگ ' از مسوولان كمیسیون توسعه و اصلاحات چین می گوید: شركت های فولاد ، منسوجات و لوازم خانگی چین خود را برای ورود به بازارهای جهانی آماده كرده اند.
در همین حال چین در بخش جذب سرمایه گذاری خارجی عملكرد شایانی در سال های اخیر داشته است.
این كشور در یازده ماه سال 2011 موفق به جذب 103 میلیارد و 800 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی شد.
چین در تلاش است تا شركت های خارجی را برای سرمایه گذاری در بخش كشاورزی ، انرژی ، فناوری پیشرفته ، تولیدات پیشرفته و خدمات تشویق كند.
بانك مركزی چین در آخرین اطلاعیه خود در سال 2011 اعلام كرد كه در نشست فصل چهارم این سال كمیسیون سیاست پولی این بانك تصمیم گرفته كه اجرای سیاست پولی باثبات در چین ادامه یافته و استمرار و ثبات این سیاست حفظ شود.
این گزارش در حالی منتشر شد كه وزارت بازرگانی چین نیز در گزارشی اعلام كرد كه میزان سرمایهگذاری خارجی این كشور در سال 2011 میلادی از 110 میلیارد دلار فراتر رفته و كیفیت و سطح سرمایهگذاری خارجی نیز بیش از پیش ارتقا یافته است.
بر اساس گزارش وزارت بازرگانی چین، این كشور قصد دارد تا در آینده ضمن ارتقای كیفیت و سطح سرمایهگذاری خارجی، تجار را به سرمایهگذاری در نسل جدید فناوریهای مخابراتی، تولید ماشین آلات پیشرفته، انرژی و مصالح جدید تشویق كند.
آمارها نشان می دهد، بانك واردات و صادرات چین در 10 سال گذشته به طور كلی 67 میلیارد و 200 میلیون دلار وام در اختیار كشورها و مناطق آفریقایی واقع در جنوب صحرا گذاشته است.
این رقم فراتر از بانك جهانی به عنوان بزرگترین وام دهنده به مناطق آفریقایی شناخته شده است.
تازه ترین آمار منتشره از سوی موسسه اعتبارسنجی مالی 'فیچ ریتینگز' نشان می دهد از سال 2001 تا سال 2010 میلادی بانك جهانی 54 میلیارد و 700 میلیون دلار وام در اختیار كشورها و مناطق آفریقایی واقع در جنوب صحرا گذاشته كه 12 میلیارد و 500 میلیون دلار كمتر از وام ارایه شده از سوی بانك واردات و صادرات چین است.
آساق ** 275 ** 2100**5981
پكن - سياست هاي كلان اقتصادي نشان مي دهد، چين در آينده نزديك ،بيشتر از آنكه جذب كننده سرمايه گذاري خارجي باشد به يك سرمايه گذار بزرگ در خارج از مرزهايش تبديل خواهد شد.