محمود احمدی نژاد، رییسجمهور ایران روز یكشنبه در آغاز سفر دوره ای پنج روزه خود به آمریكای لاتین به كاراكاس سفر كرده و هوگو چاوز رییس جمهور این كشور پذیرای وی خواهد بود. وی روز سهشنبه در نیكاراگوئه خواهد بود و سپس راهی كوبا و روز پنج شنبه وارد اكوادور خواهد شد.
علاقه تهران به داشتن روابط با آمریكای لاتین امر جدیدی نیست. قدمت آن به روابط تجاری نفتی با مكزیك و ونزوئلا به دهه 1930 بر می گردد و ایران به دنبال گسترده كردن روابط و اتحاد قوی خود با ونزوئلا می باشد كه می توان به دیدار مقامات عالی دو كشور از سال 2005 نام برد.
احمدی نژاد كه آخرین بار در نوامبر سال 2009 میلادی به ونزوئلا سفر كرد، هنگامی كه دو كشور 12 قرارداد همكاری در زمینه های كشاورزی، بازرگانی و انرژی امضا كردند، قرار بود در سپتامبر سال 2011 میلادی به كاراكاس سفر كند كه این سفر به دلیل مداوای بیماری سرطان چاوز به تعویق افتاد. رییس جمهور ونزوئلا نیز آخرین بار در اكتبر سال 2010 میلادی به ایران سفر كرد.
فعالیت دستگاه دیپلماسی ایران طی سال های اخیر علاوه بر ونزوئلا روابط كشورهای دیگر آمریكای لاتین مانند نیكاراگوآ، بولیوی و اكوادور با تهران تعمیق یافته و گسترش این روابط آمریكا را نگران كرده و كاخ سفید این مساله را تهدیدی برای منافع خود در منطقه می داند.
** نفوذ احمدی نژاد به حیات خلوت آمریكا
----------------------------------------------
ایالات متحده، آمریكای لاتین را 'حیاط خلوت' خود میداند و به خاطر نزدیكی جغرافیایی، این منطقه را برای تامین امنیت خود مهم ارزیابی میكند و در همین رابطه به كشورهای آمریكای لاتین درخصوص سفر رییس جمهور ایران هشدار داد.
سایت خبری رسمی اسپانیا 'افه' در گزارش امروز خود به واكنش سریع و تند ایالت متحده آمریكا نسبت به سفر دوره ای دكتر احمدی نژاد رییس جمهور ایران به 4 كشور ونزوئلا، كوبا، اكوادور و نیكاراگوئه پرداخت و نوشت: ایالت متحده با ارسال پیامی به دولتمردان كشورهای آمریكای لاتین از احمدی نژاد به عنوان 'جستجوگر مایوس' از یك رژیم منزوی كه تنها به دنبال جلب حمایت كشورهای آمریكای لاتین به این كشورها سفر می كند نام برد و نسبت به خطر معاملات تجاری با ایران هشدار داد.
این درخواست ایالات متحده آمریكا از كشورهای آمریكای لاتین در آستانه سفر محمود احمدی نژاد به آمریكای لاتین و دیدارش از كشورهای ونزوئلا، نیكاراگوئه، كوبا و اكوادور اعلام شد. كارشناسان معتقدند كه لحن خشن و پرخاشگرانه آمریكایی ها نشان دهنده یاس آنها در ممناعت از دستاوردهای آتی سفر برای ایران است.
در این میان، سخنگوی كاخ سفید 'ویكتوریا نولاند' نومیدانه از كشورهای منطقه خواست روابط خود با ایران را تقویت نكنند. او كه در جلسه پرسش و پاسخ وزارت خارجه آمریكا حضور یافته بود، در پاسخ به سوالی درباره سفر قریب الوقوع محمود احمدی نژاد به آمریكای لاتین، گفت كه اكنون زمان آن است كه كشورهای جهان برای ایران روشن كنند كه این كشور می تواند همچنان در انزوای جهانی باقی بماند یا اینكه با احترام به الزام های بین المللی دوباره به میان جامعه بین المللی بازگردد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی كه از او خواست در ارتباط با تلاش كاخ سفید برای گفتگو با كشورهای میزبان آقای احمدی نژاد توضیح دهد، گفت كه ما با كوبا و ونزوئلا ارتباط مستقیم دیپلماتیك نداریم اما با دو كشور دیگر مقصد آقای احمدی نژاد یعنی نیكاراگوآ و اكوادور در این رابطه مستقیما مذاكره خواهیم كرد.
به گزارش سایت خبری رسمی اكوادور 'ال كومرسیو'؛ سفر احمدینژاد به حیات خلوت آمریكا باعث تعجب اعضای كنگره نیز شده است، تا آنجا كه رییس كمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریكا 'ایلنا رز لتینن' معتقد است كه این سفر اثبات كننده گسترش نفوذ ایران در منطقه می باشد.
ال كومرسیو در ادامه گزارش خود افزود كه ایلنا رز لتینن، همچنین تاكید كرد كه این سفر یك مستبد و بیانگر توسعه منافع ایران در منطقه به شمار میآید و آرزوی احمدینژاد برای تعمیق مناسبات خود با نیروهای ضدآمریكایی و دیكتاتورها در نیمكره غربی را تهدیدی مستقیم برای امنیت ایالات متحده تلقی كرد كه نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی خواستار تشكیل جلسهای در كنگره با حضور مقامات دولتی شد تا راهكارهای مقابله با نفوذ ایران در آمریكای لاتین مورد بررسی قرار گیرد.
تمامی این 4 كشور آمریكای لاتین دارای روابط خصمانه با ایالات متحده هستند و رهبرانشان طی چهارسال گذشته به منظور برقراری روابط سیاسی و تجاری دیدارهای متعددی از تهران داشته اند، در حالی كه روابط این كشورها با واشنگتن تیره تر از گذشته شده است.
پژوهش**ف.د**9123
واكنش خشم آلود كاخ سفید به سفر احمدی نژاد
آمريكا، نظاره گر حضور ايران در حياط خلوت سابق
۱۷ دی ۱۳۹۰، ۱۵:۴۰
کد خبر:
30753006
پژوهش هاي خبري - در پي سفر دكتر احمدي نژاد رييس جمهور ايران به آمريكاي لاتين، ايالات متحده كه اين منطقه را 'حياط خلوت' خود ميداند و به خاطر نزديكي جغرافيايي، اين منطقه را براي تامين امنيت خود مهم ارزيابي ميكند شديدا واكنش نشان داد.