۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6169191
T T
۰ نفر

شهید مطهری، معلمی که دیانت و عقلانیت را پیوند داد

۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6169191
شهید مطهری، معلمی که دیانت و عقلانیت را پیوند داد ................................................
قزوین، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/02/87 داخلی.اجتماعی.فرهنگی.شهیدمطهری.
12 اردیبهشت ماه به عنوان روز معلم و سالروز شهادت استاد شهید مطهــری حکایت از پیوند عمیق دیانت و عقلانیت دارد و معلمان در پرتو اندیشه تابناک این متفکر و اندیشمند متعهد، نسل پویایی را تربیت و تحویل جامعه می دهند.
الگوسازی راه و روش و شخصیت والای شهید مطهری توسط معلمان و مربیان، هدف اصلی نامگذاری روز شهادت ایشان به نام "روز معلم" بوده است.
استاد شهید مرتضی مطهری، الگوی معلمان و مربیان متعهد و آگاه به زمان و معلم و مربی برجسته انقلاب اسلامی است که بنیانگذار جمهوری اسلامی، از وی به عنوان حاصل عمر خود یاد کرد.
این عالم دینی، فرهنگی و علمی توانست با ژرف اندیشی و جامع نگری، تربیت دانشجویان و طلاب جوان وتولید بیش از هفتاد اثر خدمات برجسته ای به مکتب اسلام در عصر حاضر و آینده ارایه دهد.
تربیت دینی، فرهنگی وآموزشی افراد درحوزه ها و مراکز آموزشی، داشتن واقع بینی تفکرانقلابی، تعهد قلم، بیان رسا و آثار ارزشمند، از ویژگیهایی است که سبب شده تا استاد شهید مطهری به عنوان الگو و نمونه برای معلمان، استادان و فرهنگیان مطرح شود.
استاد شهید آیت اله مرتضی مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی مطابق بـا 12 جمادی الاول سال 1338 هجری قمری در قریه فریمان واقع در75 کیلومتری شهرمقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان گشود.
پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفت و به فراگیری دروس ابتدایی پرداخت و درسن 12 سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت کرد و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی مشغول شد.
درسال 1316 به رغم مبارزه شدید رضاخان باروحانیت و باوجود مخالفت دوستان و نزدیکان برای تکمیل تحصیلات خود راهی حوزه علمیه قم شد.
شهید مطهری در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (در فقه واصول ) و حضرت امام خمینی (در فلسفه ملاصدرا وعرفان واخلاق و اصول ) و مرحوم علامه سید محمدحسین طباطبایی (درفلسفه،الهیات ) بهره گرفت.
از استادان دیگر وی می توان ازمرحوم آیت الله سیدمحمد حجت دراصول و مرحوم آیت الله سیدمحمد محقق در فقه نام برد.
وی در مدت اقامت خود در قم علاوه بر تحصیل علم، دراموراجتماعی وسیاسی نیز مشارکت داشت و از جمله با فداییان اسلام در ارتباط بود.
استاد مطهری در سال 1331 در حالی که از مدرسین معروف و از امیدهای آینده حوزه به شمارمی رفت به تهران مهاجرت کرد و در تهران به تدریس درمدرسه مروی به تالیف و سخنرانی های تحقیقی پرداخت.
در سال 1334 اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط استـاد مطهری تشکیل شد و درهمان سال، تدریس خود در دانشکده الهیات ومعارف اسلامی دانشگاه تهران را نیز آغاز کرد.
در سالهای 1337 و 1338 که انجمن اسلامی پزشکان تشکیل شد، استاد مطهری از سخنرانان اصلی این انجمن بود و درطول سالهای 1340 تا1350 سخنران منحصر به فرد این انجمن به شمارمی رفت که بحثهای مهمی از ایشان به یادگار مانده است.
از سال 1341 که نهضت امام خمینی (ره ) آغاز شد، استاد مطهری به طور فعال در کنار امام (ره ) بود به طوری که می توان سازماندهی قیام پانزده خرداد در تهران و هماهنگی آن با رهبری امام را مرهون تلاش های وی و یارانش دانست.
استاد مطهری در ساعت یک بعد از نیمه شب روز چهارشنبه پانزده خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه به وسیله پلیس دستگیر و به زندان موقت شهربانی منتقل شد و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی گردید.
استاد پس از43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران وفشار مردم به همراه سایر روحانیون آزاد شد.
پس ازتشکیل هیات های موتلفه اسلامی استادمطهری ازسوی امام خمینی (ره ) همراه چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی، رهبری این هیاتها را برعهده گرفت.
پس از تبعید امام خمینی (ره ) به خارج ازکشور مسوولیت استادمطهری و یارانش سنگین تر شد و به تالیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانی در دانشگاهها،انجمن اسلامی پزشکان، مسجد هدایت و مسجد جامع ادامه داد.
شهیدمطهری در سال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای باامضای ایشان وحضرت علامه طباطبایی و آیت الله حاج سید ابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی برجمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی واعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد ، دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان تک سلولی به سر برد.
ازسال 1349 تا1351 برنامه های تبلیغی مسجدالجواد را زیرنظر داشت و غالبا خود سخنران اصلی بود تا اینکه آن مسجد و به دنبال آن حسینیه ارشاد تعطیل گردید و بار دیگر استاد مطهری دستگیر و مدتی در بازداشت قرار گرفت.
استاد مطهری در حدود سال 1353ممنوع المنبر گردید و این ممنوعیت تاپیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.
ازمهمترین خدمات استادمطهری درطول حیات پربرکتش می توان ارایه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تالیف کتاب برشمرد.
پس از حضرت امام ، استاد مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان منافقین پی برد و دیگران را از همکاری با این سازمان بازداشت و حتی تغییر ایدئولوژی آنها را پیش بینی کرد.
شهیدمطهری تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس ازآن همواره درکنار رهبرعظیم الشان انقلاب اسلامی ومشاوری دلسوز ومورد اعتماد برای ایشان بود تا اینکه در ساعت 22 و 20 دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 درتاریکی شب با گلوله گروه نادان وجنایتکار فرقان به شهادت رسید و امام (ره )وامت اسلام درحالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو رفتند.
روح شاد و یادش گرامی باد.ک/4 7388/3404/1352/587 شماره 020 ساعت 10:03 تمام
۰ نفر