۲۵ بهمن ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6187236
T T
۰ نفر
ایران در مرمت ابنیه تاریخی و ساخت موزه های عراق مشارکت می کند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/11/25 فرهنگی.ایران.عراق.بنای بغداد - ایران و عراق ، پنجشنبه شب یک توافقنامه همکاری در خصوص میراث فرهنگی و گردشگری امضا کردند که براساس آن ، ایران در مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی و نیز ساخت موزه های عراق مشارکت می کند.
به گزارش روز جمعه ایرنا، حمید بقایی قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران که در بغداد بسر می برد، با طرف عراقی در این خصوص به توافق رسید.
بر اساس این توافقنامه، ایران با پیشنهاد طرف عراقی مبنی بر مشارکت در ساخت موزه هایی ویژه در کربلا و نجف جهت نگهداری آثار و یادگارهای ائمه اطهار (ع) و بازسازی موزه های استان های دیوانیه و نجف ، موافقت کرد.
طرف عراقی نیز با پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایران مبنی بر بازسازی قبرستان وادی السلام نجف و طراحی فضایی بعنوان یک مکان گردشگری ، موافقت کرد.
دو طرف توافق کردند که برای ثبت قبرستان وادی السلام در فهرست میراث جهانی یونسکو بطور مشترک اقدام کنند.
وادی السلام ، قبرستانی در حومه نجف اشرف ، مدفن 30 هزار تن از اتباع ایرانی است و گفته می شود پیامبران زیادی از جمله حضرت هود (ع ) و صالح ( ع ) در آن آرمیده اند.
از دیگر بندهای این توافقنامه ، موضوع بنای باستانی طاق کسری است که طرف ایرانی با پیشنهاد عراق در خصوص همکاری ایران جهت مرمت و نگهداری این اثر موافقت کرد.
این بنای تاریخی مربوط به دوره ساسانیان ، طی سه دهه اخیر، به دلیل بی توجهی رژیم گذشته عراق ، جنگ ، اشغال و منازعات خونین داخلی ، آسیب های زیادی دیده است و حتی گفته می شود طاق منحصر به فرد آن ، در جریان ناآرامی های گسترده سالهای 2006 تا 2008 مورد اصابت خمپاره قرار گرفته است .
برگزاری دوره ها و ایجاد آموزشگاههای تخصصی ، ویژه حفظ آثار مذهبی و باستانی در عراق از سوی طرف ایرانی و نیز ترمیم اثار خطی و دست نوشته های تاریخی ، از دیگر بندهای این توافقنامه است .
برمبنای این توافقنامه ، ایران در زمینه مبارزه با قاچاق آثار فرهنگی و آموزش کادر گردشگری مکان های زیارتی و آثار باستانی ، به عراق کمک می کند براساس این گزارش ، پیرو مذاکرات قبلی بعمل آمده در خصوص سازماندهی گردشگران دو کشور با عنوان توریست های مذهبی ، دو طرف توافق کردند که از طریق آژانس های مسافرتی ، روزانه تا سقف 5 هزار گردشگر مذهبی را تحت پوشش قرار دهند.
این توافق در حوزه گردشگری ، ارتباطی با فعالیت های سازمان حج و زیارت و کاروان های زیارتی این سازمان ندارد.
براساس این توافقنامه ، مقرر شده است که دو کشور در خصوص صدور روادید تسهیلات ویژه ای ، در چارچوب قوانین و مقررات دو طرف ، درنظر بگیرند.
هیات یاد شده ، بعد از امضای این توافقنامه روز جمعه ، بغداد را ترک کرد خاورم 1770** 1512**1438** شماره 014 ساعت 12:42 تمام
۰ نفر