روغن نباتی نیمه جامد بدون اسید چرب ترانس در ایران تولید شد
#
تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/12/85
داخلی.اجتماعی.روغن.اسیدچرب
محققان صنعتی روغن نباتی ایران موفق به تولید و عرضه روغن نباتی نیمه جامد
بدون اسید چرب ترانس شدند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه اعلام کرد: تولید روغن
نباتی نیمه جامدبدون اسید چرب ترانس که دارای ترکیب مناسبی ازسایر اسیدهای
چرب ضروری است و خواص تغذیه ای مناسب دارد، نقطه عطفی در صنایع روغن نباتی
کشور است.
وزارت بهداشت در راستای سیاست های خود برای اصلاح الگوی روغن ، شرکت های
تولیدی روغن نباتی را به تولید روغن های با خواص تغذیه ای سالم و با حداقل
اسیدهای چرب اشباع و بدون اسید چرب ترانس تشویق می کند.
وزارت بهداشت از سایر تولیدکنندگان صنایع غذایی مصرف کننده روغن نباتی
نظیر تولیدکنندگان کیک و کلوچه، بیسکویت، شکلات، بستنی، چیپس و پفک و سایر
اسنک ها نیز خواست فرمولاسیون فرآورده های خود را بازنگری کرده و انواعی از
روغن راکه اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری دارند، مورد استفاده قرار دهند.
روغن های نباتی مایع به دلیل دارابودن اسیدهای چرب غیراشباع باعث کلسترول
بد خون و کاهش خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی می شوند.
این درحالی است که روغن های جامد به دلیل درجه اشباع بالاووجود اسیدهای
چرب ترانس با افزایش کلسترول خون موجب گرفتگی عروق،پرفشاری خون و افزایش
خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی می شود.
در رژیم غذایی سالم باید مصرف اسیدهای چرب اشباع شده به حداقل رسیده،
اسیدهای چرب ترانس حذف شود.
وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد هنگام خرید و مصرف روغن، از روغن های
مایع استفاده کنند و به هشدارهایی که بر روی بسته بندی روغن های جامد و
نیمه جامد درباره بدون ترانس بودن روغن وجود دارد، توجه کنند.
اجتمام/9119/1611