۹ اسفند ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 6274910
T T
۰ نفر
روغن نباتی نیمه جامد بدون اسید چرب ترانس در ایران تولید شد # تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/12/85 داخلی.اجتماعی.روغن.اسیدچرب محققان صنعتی روغن نباتی ایران موفق به تولید و عرضه روغن نباتی نیمه جامد بدون اسید چرب ترانس شدند. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه اعلام کرد: تولید روغن نباتی نیمه جامدبدون اسید چرب ترانس که دارای ترکیب مناسبی ازسایر اسیدهای چرب ضروری است و خواص تغذیه ای مناسب دارد، نقطه عطفی در صنایع روغن نباتی کشور است. وزارت بهداشت در راستای سیاست های خود برای اصلاح الگوی روغن ، شرکت های تولیدی روغن نباتی را به تولید روغن های با خواص تغذیه ای سالم و با حداقل اسیدهای چرب اشباع و بدون اسید چرب ترانس تشویق می کند. وزارت بهداشت از سایر تولیدکنندگان صنایع غذایی مصرف کننده روغن نباتی نظیر تولیدکنندگان کیک و کلوچه، بیسکویت، شکلات، بستنی، چیپس و پفک و سایر اسنک ها نیز خواست فرمولاسیون فرآورده های خود را بازنگری کرده و انواعی از روغن راکه اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری دارند، مورد استفاده قرار دهند.
روغن های نباتی مایع به دلیل دارابودن اسیدهای چرب غیراشباع باعث کلسترول بد خون و کاهش خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی می شوند. این درحالی است که روغن های جامد به دلیل درجه اشباع بالاووجود اسیدهای چرب ترانس با افزایش کلسترول خون موجب گرفتگی عروق،پرفشاری خون و افزایش خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی می شود. در رژیم غذایی سالم باید مصرف اسیدهای چرب اشباع شده به حداقل رسیده، اسیدهای چرب ترانس حذف شود. وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد هنگام خرید و مصرف روغن، از روغن های مایع استفاده کنند و به هشدارهایی که بر روی بسته بندی روغن های جامد و نیمه جامد درباره بدون ترانس بودن روغن وجود دارد، توجه کنند. اجتمام/9119/1611
۰ نفر