۱۰ آبان ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6344608
T T
۰ نفر
مصرف سبزیجات از افت ناگهانی قند خون پیشگیری می کند # تهران بزرک، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/08/84 داخلی.اجتماعی.سبزیجات.میوه جات. یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف سبزیجات و میوه از افزایش هورمون انسولین و افت ناگهانی قند خون جلوگیری می کند. دکتر رضا آمری نیا روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا مرکز استان تهران افزود: سبزیجات دارای قند از نوع مرکب سبب می شود که آنزیم های گوارشی بر روی غذا به کندی اثر کرده و بدن در طول روز قند کافی در دسترس داشته باشد. وی اظهار داشت: مصرف سبزیجات همچون یک سد عمل می کند، به گونه ای که رشته های سبزیجات با احاطه کردن اطراف غذا، سبب کندتر شدن هضم غذا شده و از کاهش ناگهانی انرژی بدن جلوگیری می کند. آمری نیا افزود: علت کندشدن هضم غذا این است که سبزیجات با احاطه مواد غذایی از تاثیرگذاری مستقیم آنزیم های گوارشی بر روی مواد غذایی جلوگیری می کند. به گفته وی، سبزیجات و میوه که ازنظر گروه های غذایی جزو غذاهای فیبردار محسوب می شود، آب و آب موجود در مواد غذایی را در خود جذب کرده و به کندی آن را آزاد می کند که همین امر سبب می شود بدن در طول روز، آب کافی و مورد نیاز را در دسترس داشته و تشنگی عارض نشود. آمری نیا گفت: همچنین، مصرف سبزیجات در پیشگیری از ابتلا به یبوست به علت حجم بالای آن و دارا بودن خاصیت جذب آب در خود، موثر است. وی افزود: از آنجا که قند موجود در میوه نیز از نوع مرکب است که بویژه در پوست میوه موجود است، مصرف میوه با پوست پس از ضدعفونی کردن از خاصیت بیشتری برخوردار است. وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که در پوست برخی میوه جات و سبزیجات نارس، ممکن است ترکیباتی همچون "سالیسیلات" که یک ماده شیمیایی و مضر برای بدن است، موجود باشد به همین دلیل باید از مصرف میوه های نارس تا حدممکن خودداری کرد. آمری نیا گفت: یکسری مواد را میوه و سبزیجات دارد که از ابتلا به سرطان، پیشگیری می کند. وی افزود: براساس تحقیقات انجام شده مصرف سبزیجات و میوه به مقدار زیاد سبب جلوگیری از ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش می شود. وی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالا و کالری کم موجود در غذاهای فیبردار، مصرف این دسته از مواد غذایی سبب رخ دادن سریع تر مکانیسم سیری و کاهش وزن در فرد نیز می شود. این مشاور تغذیه تاکید کرد: برای داشتن یک تغذیه سالم باید از هر پنج گروه مواد غذایی، چربی ها، پروتئین ها، ویتامین ها، کربوهیدرات ها و املاح، استفاده شود. تهرام/ت/2335/686/684
۰ نفر