نکاتی برای دریافت آنزیم های گوارشی بیشتر از رژیم غذایی

تهران- ایرنا- آنزیم‌های گوارشی می‌توانند به تسکین سوزش سر دل، رفلاکس اسید معده، کندی عملکرد روده و اسهال کمک کنند.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی ریل فودفورلایف، یک بدن متعادل به آنزیم های گوارشی مکمل نیاز ندارد؛ زیرا به خودی خود آنها را تولید می کند. اما آنزیم های مکمل به برخی از افراد کمک می کند تا از مواد غذایی مصرفی بهتر به مواد مغذی دسترسی پیدا کند؛ به خصوص اگر از ناراحتی های گوارشی رنج می برد.

در این گزارش نکاتی بیان شده است که به جای مصرف مکمل، با تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی می توان آنزیم های گوارشی بیشتری از مواد غذایی دریافت کرد.

برای دریافت آنزیم‌های بیشتر گنجاندن مصرف سبزیجات و میوه‌ها به‌ صورت خام در رژیم غذایی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که آنها سرشار از آنزیم هستند. همچنین جوانه دانه‌ غلات و حبوبات حاوی غنی‌ترین آنزیم‌ها هستند؛ زیرا فرآیند جوانه زدن خود باعث افزایش میزان آنزیم‌ها می‌شود. میوه ها و سبزیجات حاوی آنزیم های زیادی هستند که این آنزیم ها می توانند از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند.

افزایش مصرف غذاهای خام به ویژه میوه ها و سبزیجات می تواند به پاک سازی دستگاه گوارشی و بهبود هضم کمک کند؛ زیرا آنها حاوی مقادیر زیادی فیبر، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی هستند. از آنجا که بسیاری از آنزیم‌ها در دمای بیشتر از ۱۱۵ درجه فارنهایت (۴۶ درجه سانتی گراد) از بین می‌روند، بهتر است میوه‌ و سبزیجات را به صورت خام استفاده کرد تا بیشترین فایده را داشته باشید.

به طور کلی، آنزیم های موجود در میوه ها و سبزیجات خام برای هضم مواد مغذی موجود در آنها بسیار مفید هستند، اما برای کل فرآیند گوارش بدن نیز ضروری هستند. در حالی که همه میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنزیم‌ هستند، اما مصرف سیب، آووکادو، هویج، گریپ فروت، اسفناج و گوجه فرنگی به صورت خام بیشترین میزان آنزیم های گوارشی بدن را تامین می کنند.

حذف خوراکی های فراوری شده و بیش از حد پخته شده از دیگر نکاتی است که موجب دریافت آنزیم های گوارشی بیشتر از مواد غذایی می شود. همچنین بهتر است غذا را به صورت بخارپز و یا با استفاده از یک آرام پز تهیه کرد. 

از دیگر نکاتی که باعث دریافت آنزیم های بیشتر از غذا می شود این است که قبل از صرف غذای پخته، یک وعده سالاد که غنی از آنزیم است مصرف شود. مصرف بیشتر خوراکی‌های خام نیز موجب دریافت آنزیم های بیشتر از رژیم غذایی می شود؛ دست کم ۲۰ تا ۷۰ درصد از رژیم غذایی خود را بسته به فصل به خوراکی های خام اختصاص دهید.

همچنین کامل جویدن غذا نیز موجب تولید آنزیم های بیشتر می شود؛ چرا که تولید آنزیم ها از دهان آغاز می شود؛ یعنی زمانی که غذا با بزاق تماس پیدا می‌کند. جویدن کامل به بدن زمان کافی برای تولید آنزیم و سپس تجزیه غذا به ذرات کوچک می دهد. این ریز شدن غذا باعث می شود آنزیم های موجود موثرتر عمل کنند؛ چرا که آنزیم ها به محتوای غذا دسترسی کامل پیدا می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha