۱۳ آذر ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6350630
T T
۰ نفر
کارشناس ارشد بینایی سنجی: تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از"آب مرواید" دارد # بیرجند ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 13/09/84 داخلی.اجتماعی.علمی.پزشکی.بینایی. یک کارشناس ارشد بینایی سنجی در بیرجند برتوجه به نقش تغذیه در پیشگیری و به تاخیرانداختن پیشرفت کاتاراکت (آب مرواید) تاکید کرد. حسین علیمیرزایی امروز به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: آب مروارید عمده ترین علت اختلال در بینایی افراد مسن است و بروز آن می تواند تاثیر زیادی در کیفیت زندگی این گروه سنی داشته باشد. وی افزود: جراحی کاتاراکت شایع ترین عمل جراحی در جهان می باشد. وی اظهار داشت: بسیاری از متخصصین معتقدند در صورتی که بتوان حداقل 10 سال بروز آب مروارید را به تاخیر انداخت می توان به میزان 45 درصد از تعداد اعمال جراحی آب مرواید کاست. او ادامه داد: کاتاراکت زمانی بروز می کند که پروتئین های موجود در عدسی چشم صدمه ببیند و شفافیت خود را از دست بدهد که دراین صورت عدسی چشم نیمه شفاف و یا حتی کدر می شود. وی یادآور شد: عوامل متعددی وجود دارد که می تواند خطر بروز آب مروارید را افزایش دهد که از آن جمله می توان به سن، سابقه خانوادگی و نژاد اشاره کرد. وی گفت: برخی مطالعات نشان می دهد که خطر ابتلای زنان به کاتاراکت بیشتر از مردان است. وی ترک سیگار، کاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشید با استفاده از عینک های محافظ و ضد اشعه ماورای بنفش UV یا کلاهک های دارای لبه پهن، کنترل برخی بیماریها مثل دیابت و استفاده از یک رژیم غذایی مناسب را از جمله اقدامات پیشگیرانه ذکر کرد. او افزود: برخی مطالعات نشان می دهند که خواص آنتی اکسیدان ویتامینهای C و E می تواند مانع بروز یا پیشرفت کاتاراکت گردد. وی ادامه داد: شواهدی نیز وجود دارند که نشان می دهد مواد شبه کاروتن مانند لوتئین و زیگزانتین که هر دو آنتی اکسیدان هستند می توانند مانع از پیشرفت کاتاراکت شوند. به گفته این کارشناس، مطالعات متعددی ارتباط بین تغذیه و آب مرواید را به اثبات رسانده است. علیمیرزایی تاکید کرد: مردم باید میزان برخی آنتی اکسیدان ها را در رژیم غذایی خود افزایش دهند. وی افزود: محققین خوردن پنج نوبت میوه و سبزی در روز را توصیه می کنند و معتقدند که این میزان مصرف سبزی و میوه می تواند 100 میلی گرم ویتامین C و پنج تا شش میلی گرم مواد شبه کاروتن از جمله لوتئین و زیگزانتین را برای بدن فراهم نماید. به گفته وی، خوردن دو وعده از موادی مانند گردو ، بادام و انواع تخمه ها و یا سایر دانه های غذایی می تواند هشت تا 14 میلی گرم ویتامین E برای بدن فراهم کند. وی افزود: بیشتر میوه ها و سبزیجات منابع بسیار خوبی از ویتامین C هستند که می توان به پرتقال، گریپ فروت، انبه، توت فرهنگی، فلفل سبز و گوجه فرنگی اشاره کرد. وی با بیان اینکه میزان ویتامین E در بیشتر مواد غذایی بسیار کم است افزود: با این وجود روغن های نباتی ، حبوبات ، بادام ، گردو ، سبوس گندم، روغن ذرت، تخم کدو و آفتابگردان از منابع مهم ویتامین E محسوب می شوند. او همچنین سبزیهای پهن برک که رنک سبز تیره دارند را مهمترین منبع لوتئین و زیگزانتین ذکر کرد و افزود: در کلم، فلفل سبز، نخود فرنگی، ذرت، خرمالو و نارنگی مقادیر قابل توجهی از این دو ماده آنتی اکسیدان یافت می شود. وی افزود: بدیهی است که بیشتر مردم نمی توانند پنج نوبت در روز از میوه و سبزی و سایر مواد غذایی حاوی ویتامین و مواد آنتی اکسیدان مصرف کنند که بدین جهت توصیه می شود از مولتی ویتامین به اضافه مواد معدنی و یا مکمل های ویژه سلامتی چشم استفاده شود. 665/664/659
۰ نفر