"سلیاک" پاسخ نامناسب سیستم ایمنی بدن (شیوع بیماری در ایران ) (2)
۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر:
6372260
"سلیاک" پاسخ نامناسب سیستم ایمنی بدن (شیوع بیماری در ایران ) (2)
#
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/02/83
داخلی.علمی.سلیاک.اکبری.
مطالعاتی که در سه سال گذشته در ایران صورت گرفته، نشان می دهد که
بیماری سلیاک، نه تنها یک بیماری نادر در ایران نیست، بلکه بسیار در بین
مردم شایع است.
دکتر "محمدرضا اکبری" در این باره افزود: طبق آمار موجود در ایران از
هر 120 نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است که اکثرا یا علایم حادی نداشته
و یا خفیف و بی علایم می باشد.
اکبری با اشاره به اینکه این بیماری با بیماریهای صرع، آتاکسی و
نوروپاتی در ارتباط است، ادامه داد: شیوع این بیماری در افرادی که به
بیماری خاصی دچار هستند بیشتر است، به طور مثال شیوع این بیماری درافرادی
که دچار دیابت نوع اول هستند 4/2 درصد می باشد.
وی گفت: در بسیاری از موارد که علت خاصی برای یک بیماری مشخص نمی توان
یافت، سلیاک می تواند علتی برای آن بیماری باشد، برای مثال درصدی از
بیماران دچار نازایی که علت مشخصی برای نازایی آنها یافت نمی شود، سلیاک
می تواند علتی برای بیماری آنان باشد.
وی درباره تاریخچه این بیماری گفت: قبل از جنک جهانی دوم کودکانی به
اسهال و درد شکم مبتلا شدند که در جنک جهانی دوم به واسطه فقر غذایی این
افراد بهبود یافتند، ولی دوباره بعداز جنک جهانی که مردم ازنظرغذایی رونق
یافته بودند این بیماران به اسهال و درد شکم مبتلا شدند.
وی افزود: از آن زمان پزشکان متوجه شدند که علت اصلی این بیماری
حساسیت بعضی از افراد به پروتیین گلوتن است که باعث سوجذب موادغذایی در
بدن بیمار می شود.
کارشناس بیماری سلیاک یکی ازمهمترین منابعی که دارای پروتیین گلوتن
است را گندم و جو عنوان کرد و گفت: افرادی که به این بیماری مبتلا هستند
باید برای همیشه از خوردن موادغذایی که در آنها از این پروتیین استفاده
شده محروم باشند.
اکبری با اشاره به اینکه پروتیین گلوتن در کسانی که زمینه ژنتیکی
دارند باعث تحریک سیستم ایمنی و بروز علایم در بیماران می شود، افزود: راه
درمان این بیماری فقط با قطع مصرف مواد غذایی حاوی پروتیین گلوتن امکان
پذیر است.
وی درمان این بیماری را کار ساده ای ندانست و گفت: افرادی که به این
بیماری مبتلا هستند باید برای همیشه از خوردن مواد غذایی که حاوی پروتیین
گلوتن است، محروم شوند.
وی تمام غذاهایی که حاوی گندم وجو، جودوسر وگندم سیاه یاچاودار باشد
را عامل بروز این بیماری دانست و گفت: شخص بیمار باید تا آخر عمر از
خوردن مواد غذایی شامل نانها، کیک، بیسکویت، گوشت های فرآوری شده مثل
سوسیس و کالباس، بستنی، سس گوجه فرنگی، قهوه، نسکافه، شکلات، کلیه
شیرینی هایی که از آرد گندم تهیه شده و پنیر خامه ای خودداری کند.
علمی .1352 /70