به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر حسن رخشنده روز شنبه افزود: ساخت این دارو دستاورد بزرگی برای درمان بیماران سلیاک است که حاصل کار تیمی متشکل از استادان پایه و بالینی و دانشجویان بوده است.
وی بیان کرد: هم اکنون در دنیا پیشگیری از مصرف مواد غذایی گلوتن دار برای بیماران سلیاک تاکید می شود و یا برای آنان نانهای مخصوص بدون گلوتن تجویز می شود که تهیه آن مشکل،گران و گاهی هم در دسترس نیست.
استادیار فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ بیمار تحت بررسی، این دارو را استفاده کرده اند و با گذشت ۲ ماه از مصرف آنان خوشبختانه علائم بالینی آنان بسیار کاهش پیدا کرده است.
دکتر رخشنده گفت: این حرکت قدمی برای حل یک مشکل بزرگ برای درمان بیماران سلیاک است که با کمک تیم تحقیقاتی و با استفاده از محصولات بومی تهیه و طراحی شده است.
سلیاک، یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد می شود که در گندم و جو وجود دارد. از این رو در نتیجه مصرف این محصولات، گلوتن در بدن هضم نمی شود و به محض مصرف حساسیت های بالینی در بدن این افراد شامل خونریزی های دستگاه گوارش، حساسیت پوستی، کاهش رشد بیمار و صاف شدن پرزهای معده و عدم جذب مواد غذایی برای این دسته بیماران اتفاق می افتد.
نظر شما