۸ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7184696
T T
۰ نفر
کارگاه ارایه یافته های تحقیقاتی برنج در رشت آغاز شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/08 اقتصاد.کشاورزی.برنج رشت - کارگاه سه روزه ارایه یافته های تحقیقاتی برنج روز دوشنبه در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت آغاز شد.
برنامه انتقال یافته های تحقیقاتی محصول برنج توسط موسسه تحقیقات برنج کشور و با مشارکت دفتر امور ترویج و بهبود نظام های ترویجی وزارت جهادکشاورزی به صورت ملی در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت برگزار شده است.
در این برنامه که بیش از 15 مورد یافته تحقیقاتی ارایه می شود، کارشناسان ترویج و کشاورزان پیشرو از 16 استان برنج خیز کشور حضور دارند تهیه لاین های پاکوتاه و مقاوم به بیماری بلاست از بعضی ارقام پا بلند محلی توسط اشعه گاما، معرفی لاین های برنج 53 و 71، تهیه ارقام پر محصول برنج در شرایط محیطی استانهای گیلان و مازندران ، مقدار تبخیر و تعرق واقعی رقم هاشمی ، مدیریت آبیاری برنج در شرایط آب شور، کاهش مصرف سموم شیمیایی، اصول خشک کردن سریع شلتوک های تازه برداشت شده ، توصیه های بهزراعی کشت کلزا در شالیزار گیلان و دستاوردهای پایلوت تحقیقاتی کشت دوم از جمله این یافته ها محسوب می شوند.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در این مراسم اظهار داشت: طبق آمارهای جهانی هر پنج ثانیه یک هکتار از اراضی جهان کاسته و در مقابل یک نفر بر جمعیت جهان افزوده می شود.
عباس شهدی کومله افزود: 900 میلیون نفر از جمعیت جهان در خط فقر قرار دارند و درآمد آنها زیر یک دلار است که به نظر کارشناسان جهانی، نجات فقر این افراد بستگی کامل به برنج دارد و از طریق افزایش محصول برنج می توان با این فقر مقابله کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون توجه جهانیان به آفریقا جلب شده و کشورهای زیادی به قاره سیاه هجوم برده اند و معتقدند که می توان با کشت برنج در این قاره کاهش اراضی زیرکشت و تولید برنج در جهان را جبران کرد.
وی تنوع آب و هوایی برای تولید برنج در کشور را یک امتیاز دانست و گفت: در کشور 16 استان برنج خیز وجود دارند که با توجه به تنوع آب و هوایی در آنها می توان رقم های گوناگون برنج با ذائقه های متفاوت تولید کرد.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان داشت: 75درصد سطح زیرکشت برنج به سه استان گیلان ، مازندران و گلستان اختصاص دارد و عملکرد بقیه استان های برنج خیز کشور در تولید این محصول 30درصد است که رویکرد موسسه برنج کشور افزایش عملکرد این استان ها در تولید برنج به حداکثر است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این مراسم گفت: در استان گیلان این استعداد وجود دارد که در کشتزارهای برنج سه کشت انجام شود و گزینه هایی مطرح است که تولید برنج در این شالیزارها اقتصادی شود که یکی از این راهکارها افزایش بهروری در واحد سطح و ارتقای کیفیت برنج می باشد.
علی اصغر داداش پور با تاکید بر لزوم اقتصادی کردن تولید برنج با مکانیزاسیون خاطرنشان کرد: یکپارچه سازی و تجهیز اراضی بستری برای مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت، برداشت و حتی در بسته بندی کاه و کلش است.
وی ادامه داد: افزایش عملکرد و بالا بردن فرایند کشاورزی و استفاده از ظرفیت های اراضی خارج از کشت برنج در دستور کار قرار دارد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اضافه کرد: یافته های تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج می تواند موجب ارتقای دانش و بینش کشاورزان شده و به توسعه آن کمک کند. ک/2 619/695/508 شماره 124 ساعت 14:38 تمام
۰ نفر