معاون تحقیقات برنج ایران: کاربرد نهاده‌های شیمیایی در شالیزارها کارشناسی نیست

ساری- ایرنا- معاون موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به لزوم حفاظت از خاک برای تولید محصول سالم گفت: استفاده از نهاده‌های شیمیایی در شالیزارهای کشور کارشناسی نیست.

به گزارش ایرنا، وحید خسروی روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک در ساری به کاهش استفاده از نهاده شیمیایی در شالیزارهای مازندران با هدف حفظ زیست بوم شالیزاری اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر تلاش شد طرح‌های مشترک برای حفظ و احیا زیست بوم شالیزارهای مازندران اجرا شود و با جایگزینی فعالیت تحقیقاتی و ترویجی و کاهش استفاده از نهاده شیمیایی که باعث تخریب بافت خاک حاصلخیز مازندران می‌شود، این روش رو به استقبال است.

وی ادامه داد: هرساله برنامه‌هایی از سوی نهادهای بین المللی برای پاسداشت خاک انجام می‌شود و معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل هر ساله این برنامه را با حضور کارشناسان و محققان و کشاورزان برگزار می‌کند.

خسروی بر اهمیت حفظ و ارائه راهکارهای حفاظت زیستی وحاصلخیزی خاک در مازندران تاکید کرد و گفت: این مهم به‌صورت ویژه در موسسه اب و خاک مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور به کار مشترک معاونت موسسه برنج با موسسه تحقیقات گیاهپزشکی اشاره کرد و یادآور شد: دستورالعمل مدیریت تلفیقی محصول برنج در زیست بوم شالیزار برای مصرف بهینه نهاده ه و با هدف کاهش خلا عملکرد و پایداری تولید تهیه شده است.

خسروی اظهار کرد: در دستورالعمل تلفیقی، برای تولید محصول و کاهش خلاء عملکرد، مصرف بهینه نهاده هایی که بتوان تنوع زیستی را در شالیزارها حفظ کرد با همکاری کارشناسان ترویجی وکشاورزان پیشرو انجام شده و آخرین یافته های تحقیقاتی درشالیزارها اجرا می‌شود تا غذای سالم تولید شود.

وی در ادامه افزود: امسال همزمان با روز جهانی خاک، افزایش آگاهی در مورد اهمیت خاک و حفط تنوع زیستی، نقش حیاتی خاک در امنیت غذایی و تغییرات اقلیمی در نظر گرفته شد و به کشاورزان نیز اطلاع رسانی شده است تا هشدارهای لازم را بکار گیرند.

ولی محمد فلاح، پژوهشگر حوزه حاصلخیزی خاک اراضی شالیزاری هم بیان کرد: در کشت محصولات کشاورزی، صرفه اقتصادی، حراست از بستر و محیط خاک، درآمد پایدار حاصل از تلاش کشاورز برای امرار معاش مورد توجه است.

معاون تحقیقات برنج ایران: استفاده از نهاده‌های شیمیایی در شالیزارهای کشور کارشناسی نیست

ارائه ۱۰۰ طرح تحقیقاتی در حوزه خاک و برنج

محمد محمدیان مسئول بخش فنی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور هم اطهار کرد: بیش از ۱۰۰ طرح تحقیقاتی متناسب با جنس خاک برای هر رقم در نظر گرفته شد.

وی افزود: کارهای تحقیقاتی خاک و تغذیه گیاه برنج با اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک با کشاورزان پیشرو و با همکاری کارشناسان موسسه تحقیقات برنج انجام شد و دستاوردهای خوبی برای کشاورزان همراه داشت.

وی با اشاره به برپایی دوره‌های آموزشی عمومی با هدف حاصلخیزی و اهمیت خاک برای کشاورزان و گسترش فرهنگ ترویجی بین کشاورزان برای حفظ خاک بیان کرد: استفاده بیش از حد برخی از کشاورزان از سموم شیمیایی اثرات سوء بر سلامت خاک و مصرف کنندگان دارد.

این مسئول ادامه داد: قبول داریم که متاسفانه مصرف کود برخی از کشاورزان در شالیزارها متناسب نیست وبیش از اندازه اعلام شده استفاده می‌شود.

محمدیان به این دسته کشاورزان توصیه کرد با توجه به عواقب استفاده خودسرانه و بدون توجه به نیاز واقعی شالیزار و رقم کشت شده، به توصیه کارشناسان توجه کنند چرا که مصرف بی اندازه باعث نتیجه سوء و کاهش عملکرد در واحد سطح است.

وی تصریح کرد: موثرترین اقدام از سوی کشاورز برای افزایش بهره وری و همچنین کمک به حفظ محیط زیست و سلامت استفاده از توصیه فنی ترویجی کارشناسان کشاورزی است.

معاون تحقیقات برنج ایران: استفاده از نهاده‌های شیمیایی در شالیزارهای کشور کارشناسی نیست

مسئول بخش فنی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: توانایی متعددی دربخش تولید و تامین محصولات غذایی کشور وجود دارد، اما کار کارشناسی لازمه بهره گیری از ظرفیت ها است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha