بیش از 409 هزار تن فرآورده دامی دراستان قزوین تولید شد
#
قزوین، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/01/84
داخلی. اقتصادی. جهاد کشاورزی.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: درسال گذشته 409
هزار و 815 تن انواع فرآورده های خام دامی در این استان تولید شده است.
"علی شاپورزاده" روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این فرآورده ها
شامل 45 هزار تن گوشت مرغ، 55 هزار و 504 تن تخم مرغخوراکی، 32 هزار و311
تن گوشت قرمز، 277 هزار تن شیر می باشد.
وی اظهار داشت: استان قزوین در زمینه تولید تخم مرغ و مرغ تخمگذار رتبه
اول، تولید جوجه یک روزه و پولت تخمگذار رتبه دوم، تولید گوشت مرغ رتبه
پنجم، تولید شیر رتبه هشتم و گوشت قرمز رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده
است.
شاپور زاده اضافه کرد: با این تولید قزوین یکی از قطب های صنعت دام و
طیور کشور است که 5/9 درصد تولید مرغ اجداد تخمگذار، 45 درصد مرغ اجداد
گوشتی، 43 درصد مرغ مادر تخمگذار، 17 درصد جوجه یک روزه گوشتی، 12 درصد
تخم مرغ و پنج درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کند.
وی یادآورشد: سالانه 13 هزار تن گوشت سفید، 10 هزار تن تخم مرغ در استان
قزوین مصرف و مابقی به استان های همجوار صادر می شود.
این مقام مسوول اعلام کرد: درحال حاضر 23 واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت
چهارمیلیون و 403 هزار قطعه، 326 واحد پرورش مرغ نیمچه گوشتی با ظرفیت هشت
میلیون و 420 هزار قطعه، 12 واحد پرورش مرغ نیمچه تخمگذار با ظرفیت یک
میلیون و 758 هزار قطعه و 17 واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت یک میلیون و
550 هزار قطعه در استان فعال هستند.
"شاپور زاده" افزود: همچنین پنج واحد مرغ اجداد گوشتی به ظرفیت 106هزار
و 50 قطعه، دو واحد پرورش مرغ مادر تخمگذار به ظرفیت 400 هزار قطعه و یک
واحد مرغ اجداد تخم کذار به ظرفیت 12 هزار و 580 قطعه از دیگر واحدهای
پرورش دامی این استان است.
وی اضافه کرد: 121 واحد گاوداری صنعتی اصیل شیری با ظرفیت 19 هزار و 500
راس و 231 واحـد پرواربنـدی گوساله با ظرفیت 51 هزار راس، 19 واحد پرورش
گوسفند داشتی به ظرفیت 22 هزارو 800 راس و 20 واحد پرورش بره به ظرفیت 19
هزار راس فعالیت می کنند.
استان قزوین دارای 28 هزار راس گاو اصیل، 106 هزار و500 راس گاو دو رگه
آمیخته های نژاد بومی، 187 هزار راس گاو بومی، یک میلیون و 320 هزار راس
گوسفند و بز است.
2595 / 614