به گزارش روز جمعه ایرنا، دوازدهمین دوره حراج كریستیز در دومین شب خود در سالن گودفین هتل امارات تاورز دوبی به عرضه آثار هنری مدرن و معاصر هنرمندان ایران، تركیه و عرب پرداخت.
در شب دوم این حراج، زنان نقاش جوان كشورمان از جمله 'بیتا وكیلی' و 'طاهره صمدی طاری' ركورد های خود را شكستند و 'علی شیرازی' با فروش اثرش به پنج برابر قیمت اولیه پدیده شب دوم حراج لقب گرفت و توانست چهارمین ركورد فروش این شب را به نام خود و هنر ایران ثبت كند و 'فرهاد مشیری' حائز رتبه دوم شب ایرانی كریستیز شد.
در این حراج كه شامگاه 30 فروردین انجام شد، نزدیك به 400 مجموعه دار، خریدار و كارشناس هنری بین المللی از نزدیك شاهد این رقابت بودند و آن را شب ایرانی نام نهادند.
در این شب به دلیل پایین بودن قیمت های اولیه و اشتیاق نسل نوین مجموعه داران كوچك منطقه به خرید آثار ایرانی، فروش آثار هنری ایرانیان با اقبال بی نظیری رو به رو شد و همه 32 اثر ایرانی كه در این شب به روی میز حراج رفت به فروش رسید.
برخی از این آثار با فاصله بسیار از قیمت برآورد های اولیه به این مهم دست یافتند كه در این میان تابلوی نقاشی خط 'علی شیرازی' سرآمد دیگر آثار از آب در آمد زیرا اثرش پنج برابر قیمت اولیه به فروش رسید.
تابلوی آبی رنگ شیرازی كه 12 هزار دلار برآورد اولیه داشت با قیمت چشمگیر 60 هزار دلار فروخته شد؛ شیرازی كه برای دومین بار پیاپی در این حراج حاضر بود به جهت دستیابی به همین ارزش افزوده، پدیده شب دوم كریستیز آوریل 2012 لقب گرفت و در كنار فرید بلكاهیا، هنرمند 78 ساله مراكشی و تیمو نصیری، هنرمند ایرانی ـ آلمانی كه تابلوـ اینستالیشن او روی جلد كاتالوگ دوم كریستیز، به چاپ رسیده بود، حائز ركورد چهارم فروش این شب شد.
'فرهاد مشیری' هنرمند معاصر ركورد ساز كشورمان نیز با فروش 74 هزار دلاری تابلوی كوزه آبی در كنار پل گریگوسیان هنرمند فقید لبنانی ركورد دوم این شب را به دست آورد در حالی كه 'فاتح مدرس'، هنرمند فقید سوریه و صفوان داهول هنرمند 51 ساله سوریه ای با فروش 80هزار دلاری به صورت مشترك رتبه نخست این شب را از آن خود كردند.
از سوی دیگر زنان نقاش ایران نیز در شب دوم حراج كریستیز حضوری پر فروغ از خود به جای گذاشتند. در این جمع 'بیتا وكیلی' با فروش 45 هزار دلاری تابلوی 'رویای نیویوركی' از مجموعه تازه نقاشی هایش 'شهریور'، پیشتاز بود.
این ركورد به نسبت پاییز گذشته ده هزار دلار افزایش قیمت برای این نقاش آبستره پُست مدرنیستی به همراه داشت.
رشد قیمت تابلوی طاهره صمدی طاری هم چشمگیر بود كه با مجموعه تازه نقاشی هایش با نام 'مقصد نا معلوم' در كریستیز دوازدهم حاضر بود و توانست به ركورد 19 هزار دلار دست یابد كه در مقایسه با پاییز گذشته برای او هم ارتقای قیمت شش هزار دلاری به همراه داشت.
از دستاوردهای بزرگ زنان هنرمند ایرانی در این شب باید به فروش بسیار خوب عكسی از ' شیرین نشاط' به قیمت 31 هزار دلار، نقاشی از 'بهار سبزواری' به قیمت 25 هزار دلار، تابلوی جمعه پرستو فروهر به قیمت 24 هزار دلار، نقاشی خط عذرا عقیق بخشایشی به قیمت 22 هزار و 500 دلار، نقاشی از 'پروانه اعتمادی' 17 هزار و 500 دلار، تابلوی نقاشی از مجموعه 'اوتوپیا' غزاله آوار زمانی به قیمت 9 هزار و 375 دلار، دو عكس از شادی قدیریان به قیمت های 7 و 6 هزار دلار، عكسی از 'كتایون كرمی' به قیمت 7 هزار و 500 دلار و نقاشی فیگوراتیو از 'معصومه مظفری' در نخستین حضورش در حراج كریستیز به قیمت 7 هزار و 500 دلار اشاره كرد.
بزرگان هنر ایران نیز در این شب فروش خوبی به ثبت رسانند و تابلویی كوچك و نه چندان مطرح از سهراب سپهری به قیمت 16 هزار دلار به فروش رسید.
در حالی كه تابلوی 100 در 150 سانتی متری ' 13 ' افشین پیرهاشمی با قیمت 31 هزار و 250 دلار، دو اثر از زنده یاد 'بهمن محصص' با قیمت های 50 و 22 هزار دلار، نقاشی خطی از صداقت جباری 43 هزار و 750 دلار، نقاشی از زنده یاد 'علیرضا اسپهبد' 27 هزار دلار، اثری از 'مسعود عربشاهی' 21 هزار دلار و نقاشی از 'محسن وزیری مقدم' به قیمت 15 هزار دلار به فروش رسیدند.
همچنین در این شب اثری از افروز عمیقی به قیمت 47 هزار دلار، تابلوی 138 در 300 سانتی متری ركنی حائری زاده به قیمت 37 هزار 500 دلار، اثری از رضا آرامش به قیمت 30 هزار دلار ، اثری از افسون به قیمت 27 هزار دلار، نقاشی از منوچهر یكتایی هنرمند ایرانی ـ آمریكایی 90 ساله به قیمت 16 هزار دلار، مجسمه ای از كامبیز صبری به قیمت 9 هزار دلار، اثری از محمود سبزی به قیمت 12 هزار دلار، اثری از فرهاد احرار نیا به قیمت 15 هزار دلار و نقاشی خطی از سالار احمدیان به قیمت 10 هزار دلار فروخته شد .
براساس اعلام دفتر كریستیز دوبی، شب دوم از دوازدهمین دوره این حراج در مجموع نزدیك به 5/2 میلیون دلار اثر هنری به فروش رسید.
روزهای 29 و 30 فروردین 91 (17 و 18 آپریل 2012 ) دوازدهمین دوره حراج كریستیز هنر مدرن و معاصر عرب ، ایران و تركیه در هتل امارات تاورز دوبی برگزار خواهد شد.
دوازدهمین حراج كریستیز دوبی روزهای 29 و 30 فروردین ماه برگزار شد و در مجموع 154 اثر هنری از 13 كشور امارات، ایران، تركیه،مصر،سوریه،عراق،لبنان، سودان،مراكش ،فلسطین، عربستان، كویت و تونس روی میز حراج رفتند.
در این دوره هنرمندان ایرانی با ارایه 43 اثر از منظر آثار راه یافته به حراج، گوی سبقت را از رقبای خود ربودند.
فراهنگ 2025**1319
تهران - شب دوم دوازدهمين حراج كريستيز با فروش همه آثار هنرمندان ايران شركت كننده در اين رويداد هنري در دوبي همراه بود.