۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۰۱
کد خبر: 80118151
T T
۰ نفر

جايزه جهاني علوم انساني اسلامي اعطا مي شود

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۰۱
کد خبر: 80118151
جايزه جهاني علوم انساني اسلامي اعطا مي شود

تهران - رييس شوراي سياستگذاري كنگره بين المللي علوم انساني اسلامي از طراحي جايزه جهاني علوم انساني اسلامي خبر داد و گفت: اين جايزه همزمان با برگزاري كنگره بين المللي علوم انساني اسلامي در 31 ارديبهشت ماه اعطا مي شود.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین 'رضا غلامی' روز دوشنبه در نشست خبری افزود: در این مراسم قرار است دو جایزه ویژه به برترین نوآوری و نظریه پردازی در زمینه علوم انسانی اسلامی اعطا شود.

وی همچنین به توزیع نظام نامه این جایزه جهانی در روز برگزاری مراسم به دو زبان فارسی و انگلیسی اشاره كرد و گفت: در حاشیه این كنگره، نمایشگاه تخصصی كتاب با موضوع تحول در علوم انسانی برگزار و كتابخانه دیجیتال تخصصی علوم انسانی به همت مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی راه اندازی خواهد شد.

غلامی با بیان آنكه محور اصلی این كنگره، چگونگی تحول در علوم انسانی است، افزود: امید است خروجی و دستاوردهای كنگره، نقشه راهی برای جامعه علمی كشور باشد تا پس از تایید مراجع رسمی بویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ادامه مسیر تحول در علوم انسانی كمك كند.

رییس شورای سیاستگذاری كنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با بیان آنكه دبیرخانه دائمی این كنگره راه اندازی شده تا طی سال به هم افزایی و تعامل علمی بین اندیشمندان داخل و خارج از كشور در زمینه تحول علوم انسانی اسلامی بیانجامد، افزود: از آنجا كه در غرب منتقدان جدی علوم انسانی سكولار وجود دارد، این افراد می توانند ما در فرآیند تحول بنیادی در این علوم یاری دهند.

وی با بیان آنكه در میان اندیشمندان مسلمان نیز نظریه ها و آثار علمی بسیاری وجود دارد كه می تواند سرمایه ای برای تحول در علوم انسانی اسلامی باشد، اضافه كرد: برای تحقق این مهم، انجمن بین المللی علوم انسانی اسلامی به همت 37 دستگاه مشاركت كننده در برگزاری كنگره تاسیس شده است.

رییس شورای سیاستگذاری كنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با بیان آنكه موضوع تحول و شكل گیری علوم انسانی اسلامی مساله جدیدی نیست و قبل از انقلاب اسلامی نیز بحث و گفت وگوهایی در حوزه و دانشگاه در این رابطه صورت گرفته، اظهار داشت: اما در مقطعی از زمان شاهد افت فعالیت ها و راضی شدن به برخی كارهای سطحی در این عرصه بوده ایم.

غلامی با اشاره به آنكه تحول علوم انسانی اسلامی باید در قالب یك فرآیند و فارغ از هر گونه رویكرد سیاسی، جناحی و دخالت های مراكز و عناصر غیر علمی دیده شود نه پروژه، ادامه داد: در فرآیند این تحول، اسلامیزه كردن علوم انسانی سكولار را قبول نداریم.

وی خاطرنشان كرد: رویكرد تفریطی را كه بدنبال اسلامیزه كردن علوم انسانی فعلی است را نمی پذیریم و از سوی دیگر اینكه عده ای معتقد به كنار گذاشتن این علوم و اكتفا كردن به علوم دینی نقلی هستند را نیز نخواهیم پذیرفت.

وی افزود: اكنون صاحب دانش اقتصاد اسلامی،‌ تعلیم و تربیت اسلامی و اندیشه سیاسی اسلامی هستیم كه برخی علوم مجال عرضه داشته و برخی نیز شاید به خاطر انحصارگرایی جریانات سكولار حاكم در مراكز دانشگاهی به حاشیه رانده شده اند.

رییس شورای سیاستگذاری كنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، مهمترین كار در جهت تحول در این علوم را، انجام كارهای تحقیقاتی، فكر و اندیشه دانست و خطاب به استادان حوزه علوم انسانی گفت: به هیچوجه نباید این تلقی را داشت كه تحول در علوم انسانی قصد دارد به حذف عده ای منجر شود، بلكه تحول منوط به حضور حداكثری استادان و اندیشمندان است.

نخستین كنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی 31 اردیبهشت ماه در مركز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.

فراهنگ ** 1883 ** 1071
۰ نفر