'علی قاسم پور' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: توسعه گردشگری زمینهای مهم برای حفاظت از میراث فرهنگی است و علاقه مندی و رغبت بسیار مردم برای دیدن محوطههای تاریخی، اماكن باستانی و بناهای فرهنگی، واقعیتی است كه ضرورت تدوین استانداردها را در این حوزه بیشتر میكند.
وی ادامه داد: طبیعی است كه برای حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری باید زمینه بازدید گردشگران از این اماكن و بناهای تاریخی بر اساس قوانین و ضوابطی ایجاد شود تا كوچك ترین لطمهای به آثار وارد نشود.
وی با بیان اینكه توسعه گردشگری از طریق بهره برداری از آثار فرهنگی و تاریخی بهترین روش شناخته شده است، اضافه كرد: توسعه گردشگری به صورت دو جانبه و با هدف توسعه اقتصادی و حفاظت از میراث فرهنگی می تواند صورت گیرد.
قاسم پور تعیین حریم و عرصه آثار تاریخی را استانداردی برای بازدید و بهره برداری از آثار دانست و تاكید كرد: در سراسر كشور برای بناهای تاریخی و محوطههای باستانی، متناسب با آثار و میزان پذیرش بازدید كننده، عرصهها و حریمهای درجه یك، دو و در برخی مواقع حریم زیست محیطی كه براساس گمانه زنیها و نتایج علمی هستند، تعریف می شود.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی استان ایلام تدوین ضوابط و استانداردهای بازدید گردشگران را متناسب با اهمیت و درجه بندی آثار تاریخی در كشور ضروری ارزیابی كرد و گفت: بازدید زیاد یا حجم بیش از حد گردشگران در یك اثر یا بنای تاریخی، سرعت تخریب آن را افزایش می دهد و باید توجه ویژهای به این موضوع شود.
وی ادامه داد: علاوه بر وظیفه دولت در حفاظت از بناها و آثار تاریخی و جلوگیری از تخریب آنها با استفاده از هر روش و استاندارد موجود، گردشگران نیز نسبت به ارزش آثار تاریخی، در حفاظت از بناها و میراث فرهنگی، نقش عمدهای را ایفا می كنند.
استان ایلام به عنوان بخشی از تمدن ایلام باستان دارای جاذبه های خاصی از حیث گردشگری است. ك/3
7173/540/565
ايلام - سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: ترويج فرهنگ گردشگري نيازمند عزم همگاني است.