«بابک علیمیرزایی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای جبران تعلیف دامها در مراتع، دامداران دارای پروانه مرتعداری طرح های مدیریت چرا با همکاری عشایر اجرا میشود که با اجرای طرحهای اصلاحی و احیایی مانند کُپه کاری، نهال کاری، قُرُق، کاشت و حفاظت بذر اقدام به احیا و مدیریت مراتع میکنند.
وی افزود: تاکنون ۱۲ هزار فقره کارت چرا برای دامداران عشایر صادر شده که سهم عشایر مهمان یک هزار و ۱۱۳ فقره است که این تعداد فقره کارت چرا و پروانه بهرهبرداری از مراتع برای عشایر و دامداران بومی و مهمان در سامانههای عرفی مرتعی استان ایلام صادر شده است.
علیمیرزایی بیان کرد: باتوجه به اینکه عشایر هم اکنون در مناطق گرمسیری (قشلاق) استقرار دارند، از ۱۵ آذرماه تا ۱۵ فروردین ماه مجاز به استفاده از مراتع و تعلیف دامهای خود هستند.
رییس اداره امور مراتع منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام ادامه داد: مقدار استفاده از مراتع و تعداد دامهای عشایر بومی و مهمان دارنده کارت چرا برای تعلیف در مراتع استان مشخص و به دامداران اطلاع رسانی شده است.
وی تاکید کرد: عشایر اجازه ورود دام مازاد بر سهمیه و همچنین تعلیف بیشتر از حد مجاز تعیین شده را ندارند و یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در مدت استقرار این دامداران در مراتع مکرر بر وضعیت تعلیف و تعداد دام ها نظارت می کنند.
علیمیرزایی یادآور شد: عشایر مکلفند تعداد مشخص و تعیین شدهای از دامها را در مراتع استقرار دهند و سایر دامهای آنها باید با علوفه و نهادههای دستی تغذیه شود.
به گفته وی، یک هیأت ممیزی، سامانهای عرفی این دامداران را از لحاظ مساحت، موقعیت جغرافیایی، ظرفیت و توان پوشش گیاهی و علفی مرتع و تعداد دامهای عشایر ذیحق در آن سامان عرفی بررسی می کند و به اندازه توان پوشش گیاهی مرتع به دامدار اجازه تعلیف احشام به میزان معین را میدهد.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۷۸۸ هزار و ۵۳۹ هکتار مرتع است.
مرغوب ترین اراضی مرتعی استان در ایوان و بیشترین کانونهای مرتعی قشلاقی عشایر در دهلران قرار دارد.
ایلام به عنوان یکی از قطب های دامپروری دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام عشایری است.
استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت بوده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند و ۱۰ درصد از کل جمعیت استان را جامعه عشایری تشکیل داده اند.
مناطق گرمسیری ایلام در ماه های سرد سال میزبان ۲ هزار راس دام عشایر استان های کرمانشاه، لرستان و همدان است.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی جنگلی تشکیل داده است.
نظر شما