سیدسعدالله رییس ساداتی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: قیام 15 خرداد 42 توانست به خواسته ها و آرزوهای دیرینه همه توده های مردمی در مخالفت با رژیم 2500 ساله شاهنشاهی جهت دهد و به نوعی موجب انسجام بخشی و وحدت رویه در حركت و جنبش های بعدی مردم شد.
وی با بیان جایگاه امام (ره) در نهضت و انقلاب اسلامی از 15 خرداد 42 تا 22 بهمن 57 و تأثیر بیانات و رهبری وی در روند جنگ تحمیلی گفت: قبل از انقلاب جوانان مملكت را عقب
نگه میداشتند و هر جا جوانی میخواست در زمینهای وارد شده و پیشرفتی به دست آورد جلوی او را میگرفتند و به جای تشویق با او برخورد میكردند.
وی افزود: بسیاری از آرمان ها و اندیشه های بزرگ امام و شكل گیری نهضت اصلی ایشان در انقلاب اسلامی نشات گرفته از همین قیام 15خرداد 42 بود.
وی گفت: امام خمینی (ره) در نهضت انقلاب اسلامی درس پیروی از ولایت فقیه را به ملت ایران آموخت و به آنها فهماند كه با پیروی از ولی فقیه می توانند عزتمند و سربلند زندگی كنند.
رییس ساداتی افزود: بذر مبارزه با ظلم و جور از قیام 15 خرداد در خاك سرزمین افشانده شد و پس از 15 سال كه مردم مسلمان ایران با تحمل سختیها و مرارت ها آن را با اشك و خون آبیاری كردند ، سرانجام در 22 بهمن 1357 سر از خاك برآورد و شكوفه و گل داد.
وی بیان كرد: امام خمینی (ره) با دست خالی و تنها با اتكا به پروردگار متعال و سلاح ایمان توانست حكومت دو هزار و 500 ساله پهلوی را سرنگون كند و برای همیشه به زباله دان تاریخ بفرستد.
فرماندار كوثر اظهار داشت: انقلاب اسلامی از 15 خرداد 42 روند صعودی و اثر گذاری خود را آغاز كرد در حالی كه كمتر كسی به این موضوع كه مبانی این حركت جهانگیر می شود ، فكر می كرد.
وی با تاكید بر این كه در گستره تاریخ خون شهدا مهم ترین عامل به ثمر رسیدن انقلاب های مردمی و تحول گرایانه هستند افزود: در 15 خرداد 42 بسیاری از طلاب به خاك و خون كشیده شدند اما امروز جوشش خون های انقلابی آن ها را در رگ های فرزندان این ملت احساس می كنیم.
وی گفت: امام راحل در 15 خرداد 42 نهضت انقلاب را آغاز و با تحمل سختیها و تبعید و زندان همواره ایستادگی كرد و در بیانات در مناسبتهای مختلف، مردم را رهبری میكرد تا سرانجام در 22 بهمن 57 نهضت انقلاب به سرانجام رسید.
7123/594/530
كوثر ، اردبيل - فرماندار كوثر گفت: 15 خرداد سرآغاز نهضت امام خميني (ره) بود.