به گزارش روز سه شنبه ایرنا، توجه تصمیم سازان به تاثیر پذیری بازار و معضلات سرمایه، پرهیز مسئولان از اتخاذ تصمیم های خلق الساعه درحوزه های تولید،پولی و مالی، تلاش مسئولان برای بازگشت اعتماد به بازار سرمایه از دیگر راهكارهایی است كه مدیران ارشد بازارسرمایه معتقدند بازار سرمایه را از ركود خارج خواهد كرد.
مدیران و فعالان اصلی بازار سرمایه به میزبانی كانون نهادهای سرمایه گذاری امروز در هتل استقلال گرد هم آمدند تا ضمن بیان معضلات ومشكلات پیش روی بازار در شرایط حساس كنونی بورس، راهكارهای عملیاتی برای خروج از بحران ارایه كنند.
**توجه به تاثیر پذیری بورس از تصمیمات كلان
'حسین عبده تبریزی'دبیر كل سابق بورس تهران با اشاره به تاثیر پذیری بازار از تصمیمات كلان در حوزه های پول و سرمایه، گفت: بازارسرمایه بسیارحساس است، بنابراین تصمیم گیران باید با احتیاط كامل در مورد مسایل موثر بر بورس سخن گفته و با اخذ نظرات كارشناسی تصمیمات مالی اخذ كنند.
**بازار، نقدینگی جدید می خواهد
'حسین زارعی'، مدیر عامل شركت سرمایه گذاری صنعت ومعدن در ادامه جلسه با اعلام اینكه بازار سرمایه در شرایط كنونی صرفا نیازمند تزریق نقدینگی جدید است تصریح كرد: بورس ما عمق زیادی ندارد و بیش از هر چیز نیازمند حمایت است ،اما از نوع و شكل بازارهای آزاد، در شرایط كنونی بورس فقط نیاز به پول جدید دارد تا به دوران قبل از ركود وبحران باز گردد.
وی گفت: زمانیكه ما نیاز به پول در بازار سرمایه داریم امضای صرف یك تفاهم نامه مسئله را حل نخواهد كرد و یا راهكارهایی مانند پرداخت وجه به شركت های نفتی بزرگ، بلكه بورس صرفا نیاز به تزریق پول دارد و این امر باید به مسوولان و تصمیم گیران بلند پایه كشور منتقل شود.
وی در ادامه بخش صنفی را مطرح كرد و گفت: از آنجا كه من نماینده یك شركت سرمایه گذاری هستم، ایرادی را در طراحی صندوق های سرمایه گذاری مشترك كه طی سه سال گذشته ایجاد شده اند می بینم.
زارعی ادامه داد: این صندوق ها به دنبال تبلیغات گسترده مسوولان بازار سرمایه به جذب پول های تازه كه شاداب كننده بازار هستند، پرداختند ، غافل از اینكه این حركت شركت های سرمایه گذاری را به حاشیه رانده است و پولی كه می توانست رشد این شركت ها و سود سهامداران را دربر داشته باشد جذب این دست صندوقها شده است.
**شاخص قیمت، شاخص واقعی بازار است
وی طی پیشنهادی به مسوولان بازار سرمایه از آنها درخواست كرد شاخص كل كه همان شاخص قیمت است و از سال 1387 متوقف شده است را مجددا احیا كنند چرا كه شاخص در تمام دنیا ملاك ارزیابی عملكرد بازارهاست.
زارعی با اشاره به گزارش مركز پژوهش های مجلس درخصوص بازگرداندن شاخص قیمت گفت: در حال حاضر چهار سهم بازار 25درصد مجموع ارزش بازار را در اختیار دارند و یك سوم كل از رشد بازار كشور در اختیار 6سهم است. یعنی این سهام در اصل تعیین كننده شاخص كل هستند.
وی قوانین فعلی بورس را از جمله موانع پیش روی بازار دانسته و گفت: ضمن اینكه همگی به وجود قانون و نظارت دقیق به منظور وجود شفافیت در بازار معتقدیم ، اما هر بند قانون یك محدودیت است. بنابراین تدوین كنندگان باید با ظرافت خاص در راستای تسهیل سرمایه گذاری و طراحی ابزارهای نو و رشد و توسعه بازار قانون زدایی كنند.
**بازار سرمایه نیازمند مقررات زدایی
'روح الله میر صانعی' دبیركل كارگزاران نیز در این نشست با اعلام اینكه یكی از آفت های بازار سرمایه و معیار بررسی عملكرد مدیران بازار حركت صعودی یا نزولی شاخص است، گفت: عملكرد مسوولان بازار سرمایه نباید با شاخص سنجیده شود چرا كه در چنین صورتی دغدغه مسوولان صرفا كنترل و مدیریت شاخص خواهد بود.
وی گفت:وظیفه اصلی نهادهای ناظر افزایش كارایی و شفافیت بازار به منظور حصول اطمینان سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بازار است.
میرصانعی ادامه داد:متأسفانه هرگاه ركود بر بازار سرمایه حاكم می شود، تصمیمات كوتاه مدت و كم اثر اتخاذ و به مرحله اجرا درمی آید كه اثر آن زودگذر است.
وی با بیان اینكه دولتمردان تنها در زمانی كه شرایط بحرانی است به بازار توجه می كنند، گفت: هرگاه بازار مثبت و صعودی باشد هیچ خبری از این تصمیمات نیست و تصمیم گیری های طولانی مدت برای توسعه و رشد مستمر بازار اتخاذ نمی شود.
وی در ادامه پیشنهاد داد كه در این شرایط باید با مقررات زدایی و نظارت زدایی فعالیت فعالان بازار سرمایه را تسهیل كرد.
**جمع بندی نماینده بازار سرمایه در كمسیون اقتصادی مجلس
در پایان این نشست 'محمدرضا پورابراهیمی'، نایب رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس مشكلات مطرح شده از سوی حاضران را به دو بخش داخلی و خارجی تقصیم بندی كرد و گفت: با تدبیر مدیریتی در ساختار نظام اقتصادی كشور تمامی مشكلات قابل حل است.
وی گفت: مدیریت نرخ ارز كه از جمله وظایف دولت است، تعیین نرخ سود مناسب بانك ها با درنظر گرفتن منافع بازار سرمایه است و می تواند بخش عمده ای از مشكلات مطرح شده را از سر راه بردارد.
وی ادامه داد: دولت موظف بود نرخ بهره را كاهش و تك رقمی كند كه این امر در دستور كار كمیسیون قرار گرفته و تلاش ما بر كاهش آن است.
وی در ادامه ضمن تشكر از تلاش مسوولان بورس تأكید كرد: اگر چه تصمیم گیری، تدوین آیین نامه و غیره نیازمند اصلاح هستیم باید بپذیریم.
اقتصام** 9141 **1561
تهران- مديران ارشد بازار سرمايه تزريق فوري نقدينگي به بازار،كاهش ماليات ، كارمزدهاي معاملات، واگذاري وجوه توديع شده نزد سازمان به بانك ها براي كمك به شركت هاي سرمايه گذاري در قالب وجوه اداره شده و مقررات زدايي را از راهكارهاي عملياتي خروج بورس از بحران اعلام كردند.