به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، طرح ساخت موشك شیمیایی با همكاری انجمن علمی مهندسی شیمی دانشكده فنی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد و حمایت مركز تحقیقات شهید آقاسی زاده اجرا شده است .
بر پایه این گزارش: مسوول گروه پژوهشی مركز تحقیقات شهید آقاسی زاده و سرپرست تیم داوری جشنواره ملی پرواز در مراسم رونمایی از موشك شیمیایی گفت : برنامه ریزی های اجرایی و عملیاتی ساخت موشك شیمیایی برای جشنواره ملی پرواز در مركز تحقیقاتی شهید آغاسی زاده از تابستان سال 90 كلید خورد .
علی مهر كیش افزود : در طول مدت ساخت این موشك شش دانشجو به سرپرستی مهندس مسعود افشاریان و زیر نظر اساتیدی چون دكتر آریانی، دكتر پسندیده فر و استاد خیامی مشغول كار شدند.
وی گفت: تامین اعتبارات این طرح را در بخش هزینه های جاری، انجمن های علمی هوا و فضای دانشگاه فردوسی و در بخش تامین هزینه های اقلام و نیروی مهندسی را مركز تحقیقات شهید آقاسی زاده تقبل كردند.
مهركیش در رابطه با پیشینه فعالیت های مركز تحقیقات شهید آقاسی زاده گفت: ما به طور متوالی حدود سه سال است كه با همكاری انجمن های علمی دانشگاه فردوسی، مركز تحقیقاتی شهید آقاسی زاده و شهرداری مشهد پیگیر استعدادیابی در سطح دانش آموزی هستیم تا بتوانیم دانش آموزان مستعد را به سمت گرایش به علوم مهندسی هدایت كنیم و در هرسال هم برای جمع بندی فعالیت های انجام شده مسابقاتی برگزار می شود .
وی اظهارداشت : در بخش دانشجویی هم بیشتر هدف انگیزه دادن به دانشجو برای انجام طرح های تحقیقاتی در سطوح بالاتر در زمینه های مهندسی است.
وی همچنین در توضیح جزئیات اولین جشنواره ملی پرواز گفت: در این دوره از جشنواره در قالب دو بخش دانشجویی و دانش آموزی ، 30 تیم در قسمت ساخت موشك آبی شركت كردند كه در نهایت با انصراف پنج تیم، 25 تیم فعال وارد صحنه رقابت شدند ودر بخش گلایدر هم 22 تیم رقابت را شروع كردند.
وی افزود: با اطلاع رسانی های انجام شده در مجموع دانشجویانی از دانشگاه های البرز، تهران، خراسان رضوی ،خراسان شمالی، سمنان، زنجان، شیراز و دانشگاه های آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور مشهد در مسابقات شركت كردند كه این خود باعث افزایش سطح علمی مسابقات وتنوع طرح های ارائه شده بود.
سرپرست علمی تیم موشك شیمیایی دانشكده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در توضیح كاربرد موشك ها در علم و صنعت گفت: تاریخچه ساخت موشك ها به كشور چین برمی گردد، در زمانی كه برای اولین بار باروت كشف و در ساقه خیزران ریخته ودر آتش بازی ها و جنگ ها به كار گرفته شد.
مسعود افشاریان افزود: اما كاربرد موشك ها امروزه گسترده تر است و از آن در هواشناسی جهت بارور سازی یا تعدیل ابرها ،اطفای حریق و در بخش های آموزشی ،فضایی و تحقیقاتی استفاده می شود.
مهندس افشاریان با تاكید بر نقش مهم كاربرد آموزشی موشك ها، گفت: در كشور های توسعه یافته آموزش ساخت موشك و طراحی آن در فضایی مجهز و با رعایت اصول ایمنی از سنین پایین شروع می شود كه خود سبب جهت دهی به استعدادها و كمك به انتخاب درست مسیر آموزشی و تحصیلی آنان است.
وی با اشاره به اینكه پیشرفت صنعت هوافضای ایران در آینده در گرو استعدادیابی بهنگام است،
گفت : هدف اصلی اینگونه جشنواره ها ایجاد شور و انگیزه در دانشجویان برای تحقیق و مطالعه بیشتر و ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه است.
جشنواره ملی پرواز از 26 تا 28 تیرماه توسط انجمن علمی هوا و فضای دانشگاه فردوسی مشهد و با همكاری شركت دانشجویی تعاون دانش بنیان حركت گستر و مركز تحقیقات شهید آقاسی زاده برگزاری شد.
/659
از نخستين موشك شيميايي با سوخت مايع در دانشگاه فردوسي مشهد رو نمايي شد
۲۹ تیر ۱۳۹۱، ۰:۴۰
کد خبر:
80236910
مشهد - از نخستين موشك شيميايي با سوخت مايع امروز در مراسم اختتاميه اولين جشنواره ملي پرواز كه در دانشگاه فردوسي مشهد جريان داشت ، رونمايي شد.