جمعی از شهروندان بابلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ابراز گلایه از قطعی و كمبود آب شرب بهداشتی در مناطق مختلف ، خواستار توجه جدی مسئولان استانی برای حل این مشكل شدند.
تحمل مشكل قطعی آب آشامیدنی در بابل به علت آنچه كه شهروندان از آن به عنوان اعمال تبعیض یاد می كنند ، برای آنان طاقت فرساتر شده است.
به گفته شهروندان ، در حالی كه اهالی محله ' نادری ' ، یكی از محلات شهر بابل كمبود یا قطعی آب را احساس نمی كنند ، ولی در بسیاری از مناطق دیگر قطعی آب آشامیدنی ساعت ها و حتی تا چهار روز به طول انجامیده است.
قطعی آب شرب بهداشتی در روستاهایی كه با آب و فاضلاب شهری قرارداد دارند بیشتر از سایر مناطق احساس می شود و شهروندان می گویند كه هرگاه شكایات خودشان را به آب و فاضلاب شهری انعكاس می دهند ، به آنان پیشنهاد می شود كه پمپ آب در منازل نصب كرده و یا اقدام به ایجاد منبع ذخیره آب كنند.
اگر چه جمع زیادی از خانوارها به پیشنهاد متولیان امور آب بابل اقدام به خرید مخزن آب و پمپ كردند ، ولی می گویند كه این اقدام تنها در روزهای اولیه بخشی از مشكلات آنها را حل كرد و به مرور زمان قطعی آب سبب شد كه پمپ دیگر پاسخگو نباشد و تنها زیان مالی ناشی از خرید این امكانات برای آنان باقی مانده است.
شهروندان بابلی می گویند كه جیره بندی آب شرب در این شهرستان و بی توجهی مسوولان به این مشكل و مانور دادن بر روی آمار كاهش میزان مصرف آب و برداشت نادرست از این آمارها سبب شده است تا برای حل مشكلات خود دست به دامن رسانه ها شوند.
یك شهروند بابلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این مطلب كه عدالت در تقسیم آب شرب بهداشتی در این شهرستان رعایت نمی شود ، گفت : در بعضی نقاط به طور دائم آب برای مصرف وجود دارد ، ولی در دیگر نقاط مردم با قطعی مكرر و طولانی مدت مواجهند.
' فرشته گودرزی ' كه به عنوان خانه دار در منطقه ' رودبار ' امیرشهر بابل زندگی می كند ، با گله از بی توجهی مسوولان ، افزود : متاسفانه در بیشتر اوقات روز با قطعی كامل آب شرب بهداشتی مواجه هستیم .
وی كمبود و قطعی آب آشامیدنی در منطقه محل سكونت خود را دارای سابقه دیرینه دانست و ادامه داد : قطعی و كمبود شدید آب از عید نوروز امسال تاكنون شدت گرفت و خانواده ام را كلافه كرده است.
این شهروند بابلی با اشاره به خرید یك دستگاه پمپ آب و نصب آن در منزل ، گفت : متاسفانه پمپ آب هم در مواقع كمبود و قطعی آب دیگر جوابگو نیست.
وی با اشاره به اینكه دو كودك دارد ، افزود : در زمان هایی كه آب قطع نیست ، فشار شبكه چنان ضعیف است كه ساعت ها وقتمان را برای تهیه آب آشامیدنی هدر می دهد.
یك شهروند دیگر بابلی هم به بروز مشكلات بهداشتی به خاطر كمبود آب آشامیدنی اشاره كرد و گفت : وقتی قطعی آب به اداره آب و فاضلاب گزارش می شود ، در پاسخ شكسته شدن لوله آب و تعمیر و دیگر موارد را بهانه می كنند ، در حالی كه این مشكل مربوط به یكی دو روز نیست.
' حسین ركنی ' افزود : ماه گذشته حدود دو میلیون ریال برای خرید پمپ و مخزن هزینه كردم ولی بعد از چند روز ، دیگر مورد استفاده قرار نگرفت.
وی ادامه داد : در ابتدا تنها در روزهای آخر هفته دچار كمبود و قطعی آب می شدیم ، ولی با گذشت زمان متاسفانه این روند در طول هفته نیز به صورت مكرر رخ می دهد.
این شهروند بابلی كه در منطقه ' اجابن ' بابل ساكن است ، گفت : دیگر مشكل آب آشامیدنی مردم بابل ، كمبود آن نیست ، برای این كه آب منطقه ما از چهار روز پیش تاكنون به طور كامل قطع است.
وی با اشاره به نبود قطعی آب در بعضی از مناطق شهر بابل ، افزود : این مساله نشانه عدم برنامه ریزی و نظارت در توزیع آب شرب بهداشتی در شهرستان است.
این شهروند پیشنهاد داد : بهتر است از این پس مجوز ساخت بنا اعم از آپارتمان و ویلا تنها در صورت حفر چاه آب توسط مالك صادر شود.
وی افزود : متاسفانه بسیاری از خانواده ها برای شست و شوی خودرو ، لباس و امثال آن از آب شرب استفاده می كنند كه این موضوع سبب می شود كه دیگر خانواده ها حتی از داشتن آب شرب برای آشامیدن نیز محروم بمانند.
' اكرم السادات قریشی ' از اهالی ساكن روستا ' درزی كلاء آخوندی ' هم گفت : تنها انشعاب لوله های آب شرب بهداشتی برایمان باقی مانده است و قطعی آب شرب و جیره بندی آب در شان مردم شهرستان نیست.
وی افزود : متاسفانه هزینه های كلانی برای لوله گذاری آب از بیت المال در دل خاك خوابیده است كه نبود آب در این لوله ها نشانه هدر رفتن این سرمایه ملی است.
او ادامه داد : وقتی موضوع كمبود و قطعی آب به مسوولان گزارش می شود خرید پمپ و منبع ذخیره آب را به ما پیشنهاد می كنند كما اینكه همسایه ها معترض هستند كه پمپ هم دیگر جوابگو نیست.
' علی سعادتی ' ، یكی از روستاییان بخش ' گتاب ' بابل نیز گفت : دو ماه پیش برای استفاده از آب شرب در منزل پمپ نصب كردم ، ولی هفته گذشته به دلیل قطعی آب ، پمپ داغ كرد و سوخت.
دهیار روستای ' علمدار ' بابل هم گفت : رفع مشكل آب شرب این روستا با توجه به كمبود شدید نیاز به منبع زمینی دارد و زمین آن آماده است و همچنان منتظر هستیم تا با تخصیص اعتبار در شورای برنامه ریزی شهرستان ، اجرای طرح آغاز شود.
' ابراهیم شرمی ' افزود : متاسفانه آب بهداشتی با توجه به نصب انشعاب منازل ، تا ساعت ها قطع می شود و مردم دوباره با توجه به آلودگی زیاد از آب چاه استفاده می كنند كه این خود سلامت مردم ، بخصوص كودكان را تهدید می كند.
بخشدار مركزی بابل نیز گفت : مشكل كمبود آب در وسط شهر بابل نیز وجود دارد و رفع كمبود آن در حال حاضر هیچ راهی ندارد.
' غلامرضا سماكوش' افزود : قطعی آب در روستاها و مناطق مختلف بابل را تا پنج ساعت می پذیریم ، ولی در شبانه روز قطعی آب مورد قبول نیست.
مدیر اداره آب و فاضلاب روستایی بابل به خبرنگار ایرنا گفت : در بخش گتاب آب روستاهای دلاوركلا ، درزی كلای آخوندی و نصیرایی ، سوربن ، حاجی كلا و سیاهكلا محله طبق قرار داد از طریق آب و فاضلاب شهری تامین می شود.
' سید رسول اسماعیل نژاد ' افزود : علمدار ، مرزن آباد ، روشن آباد و دهك هم از دیگر روستاهای هستند كه تامین آب آشامیدنی آنها با آب و فاضلاب شهری است.
وی گفت : در مجموع تامین آب آشامیدنی 50 روستا با جمعیت هفت هزار خانوار بر عهده شركت آب و فاضلاب شهری بابل است.
او افزود : در مجموع شهرستان بابل دارای 69 هزار خانوار روستایی است كه از این تعداد 50 هزار خانوار از نعمت آب شرب بهداشتی برخوردارند.
اسماعیل نژاد گفت : 42 هزار خانوار روستایی هم اكنون زیر پوشش شركت آب و فاضلاب روستایی قرار دارند و تامین آب آشامیدنی هشت هزار خانوار نیز به صورت هیات امنایی است.
وی با بیان اینكه یكهزار و 500 كیلومتر شبكه توزیع و خط انتقال در 220 روستای تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی در بابل وجود دارد ، افزود : 30 درصد از لوله های این شبكه با توجه به قدمت 30 ساله ، مستهلك است و باید تعویض شود.
او ادامه داد : روستاهایی كه با بحران آب مواجه هستند با تانكرهای سیار آبرسانی می شوند.
اسماعیل نژاد گفت : تنها 10 درصد مشتركین آب در روستاها در فصل گرما دچار بحران آب می شوند و روزانه سه الی چهار ساعت با كمبود آب مواجه هستند ، مگر اینكه روستاهایی باشند كه تامین آب آنها بر عهده آب و فاضلاب شهری باشد.
وی افزود : هم اكنون 83 درصد از روستاییان بابل دارای آب شرب بهداشتی هستند كه تا پایان سال 92 این رقم به 90 درصد افزایش می یابد.
مدیر شركت آب و فاضلاب روستایی بابل با بیان این مطلب كه تعویض لوله با سایز 50 الی 125متر به طور متوسط در هر كیلومتر 150میلیون ریال هزینه دارد ، گفت : آلودگی آب بعضی روستاها به دلیل شكستگی لوله ها است كه در صورت عدم توجه به تعویض شبكه ها، خسارات جانی را به همراه خواهد داشت.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری بابل هم به خبرنگار ایرنا با بیان اینكه به كمبود آب شرب بهداشتی در بابل اذعان داریم ، گفت : در مناطقی از شهر بابل مانند از اوشیب ، درزی كتی و شهاب نیا بدون نصب پمپ ، جریان آب پاسخگو نخواهد بود.
' یوسف گتابی ' افزود : در حال حاضر حدود 500 الی 600 لیتر در ثانیه با كاهش آب شرب بهداشتی در بابل مواجه هستیم.
وی با بیان اینكه مشتركین برای اینكه با كمبود آب مواجه نشوند با نصب مخزن آب ، در شب اقدام به ذخیره سازی كنند ، ادامه داد : بعد از نصب مخزن ، راه اندازی پمپ نیز برای استفاده از آب ضروری است.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار ایرنا گفت : اداره آب و فاضلاب باید در تقسیم آب شرب بهداشتی عدالت را رعایت كند و اینگونه نباشد كه یك روستا اصلا از آب شرب استفاده نكند و یا مدت زمان قطعی آب در شبانه روز زیاد باشد و روستای دیگر كاملا از آب در شبانه روز بهره مند باشد.
' حسین نیازآذری ' افزود : طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف در قالب طرح مهرماندگار دولت تصویب و به مسوولان اجرایی كشور اعلام شد تا این طرح به دلیل حیاتی بودن آب منطقه تا پایان سال 99 تكمیل و به بهره برداری برسد.
او بیان داشت : آبرسانی به شهرهای گروه الف با ظرفیت 5/1 میلیون متر مربع در ثانیه با 49 خط انتقال است كه راه اندازی این طرح بزرگ تحول بزرگی در صنعت كشاورزی و آب شرب بهداشتی مردم منطقه ایجاد می كند.
' محمد مهدوی ' ، فرماندار بابل نیز با بیان اینكه حدود 22 كیلومتر از لوله گذاری شبكه آب و فاضلاب از سد صالحی مازندرانی در بخش بابلكنار اجرایی شده است ، گفت : با نظارت پی در پی ، روند فعالیت برای لوله گذاری شدت گرفته است.ك/4
7328/1654
ساري - كمبود شديد و قطعي آب آشاميدني در مناطق مختلف شهرستان بابل اعم از شهر و روستا ، روند عادي زندگي مردم را دچار مشكل كرده و سبب گله مندي آنان شده است.