به گزارش ایرنا به نقل از خبر امروز دوشنبه منابع محلی، بارش باران ھای موسمی در ایالت پنجاب باعث ایجاد خرابی و خسارت ھای شدیدی در این مناطق شده است.
براثر بارش باران ھای سیل آسا دست كم 30 نفر در مناطق مختلف ایالت پنجاب و 10 نفر در مناطق مختلف ایالات سند و بلوچستان پاكستان جان خود را از دست دادند.
سازمان ھواشناسی پاكستان اعلام كرد: روند بارش باران ھای موسمی ھم اكنون به بخش ھای شرقی ایالت سند رسیده و پیش بینی می شود امروز و فردا این بارش ھا در ایالت بلوچستان نیز صورت گیرد.
به نقل از گزارش این سازمان , بارش باران ھای موسومی تا دو روز آینده ادامه خواھد داشت.
بارش سنگین باران در مناطق 'رحیم یار خان، مولتان، وھاری' ایالت پنجاب باعث طغیان رودخانه ھا شده و به زمین ھا و محصولات كشاورزی در بخش ھای روستایی این مناطق آسیب جدی وارد كرده است.
شھر 'خانپور' در جنوب ایالت پنجاب كه پیش از این تنھا بارش 14.6 میلی متری باران را به خود دیده بود از بامداد امروز شاھد بارش شدید باران بوده كه میزان بارندگی در این منطقه 199 میلی متر اعلام شده است.
رسانه ھای محلی از خسارت شدید و ازبین رفتن محصولات كشاورزی بخش ھای شھری و روستایی منطقه 'خانپور' از جمله پنبه و انبه گزارش دادند.
ھم اكنون سازمان ھواشناسی پاكستان ضمن ھشدار و اعلام آماده باش به نیروهای امدادی و مردم شھرھای ایالت سند و بلوچستان گفت: پیش بینی می شود روند بارش سنگین باران تا ساعاتی دیگر به مناطق 'ژوب، كلات، سیبی و نصیر آباد' در ایالت بلوچستان برسد.
شھر 'دیره غازی خان' در ایالت پنجاب به دلیل طغیان رودخانه و از بین رفتن كانال ھای آب در وضعیت وخیمی قرار گرفته، به طوری كه بخشی از این شھر زیر آب رفته است.
ھزاران نفر از مردم در مناطق یاد شده ضمن نقل مكان به مناطق امن تر نسبت به تاخیر در روند امداد رسانی و حضور تیم ھای امدادی در مناطق خود اعتراض كردند.
حدود 100 باب منزل غیراستاندارد در مناطق ایالات پنجاب، سند و بلوچستان تخریب شده و صدھا نفر نیز از خانه و محل سكونت خود آواره شده و ھم اكنون به ساختمان ھای دولتی در شھرھای خود پناہ بردہ اند.
بارش شدید باران روند عادی زندگی مردم را در شھر 'كویته' مركز ایالت بلوچستان نیز شدیدا تحت تاثیر قرار داده است.
گفتنی است، ھم اكنون مقامات و تیم ھای امدادی از سوی سازمان های ایالتی مدیریت بحران مشغول به انجام عملیات امداد و نجات در مناطق آسیب دیده ھستند.
طی دو سال گذشته پاكستان شاهد حوادث سنگین جاری شدن سیل در مناطق مختلف كشورش بود، این فجایع طبیعی میلیاردها دلار به مناطق مسكونی، عمومی و صنعتی از جمله محصولات كشاورزی در چهار ایالت اصلی پاكستان خسارت وارد ساخت.
سال گذشته بارش باران ھای سیل آسا در مناطق شهری و روستایی تعداد زیادی از منازل مسكونی در مناطقی از پاكستان را به زیر آب برد و به تخریب ده ها پل،تاسیسات مخابراتی و مسدود شدن جادهها منجر شد.
سازمان های ملی و بین المللی حقوق بشر و آژانس های كمك رسانی در پاكستان نسبت به فقدان منابع مالی كه باعث ایجاد مشكلات برای دولت پاكستان و دیگر سازمان های امداد رسانی برای مقابله با جاری شدن سیل همزمان با فرارسیدن فصل باران ھای موسومی در این كشور , شدیدا ابراز نگرانی كردند.
با توجه به بررسی های به عمل آمده در سال 2011 و 2012 در پاكستان، جاری شدن سیل در ایالات سند و بلوچستان این كشور در سال گذشته میلادی چیزی حدود 3.4 میلیارد دلار به زیرساخت ها، زمین و محصولات كشاورزی، آموزش و پرورش، بهداشت و بخش مسكن در پاكستان خسارت وارد كرد.
كارشناسان دو بانك جهانی و توسعه آسیا تخمین زده اند كه سرمایه گذاری سالانه به مبلغ تنها 27 میلیون دلار در مناطق سیل زده پاكستان می تواند بلایای طبیعی سیل در این كشور را به حداقل برساند.
آساق ** 1095**1392
اسلام آباد - بارش سنگين باران، جاري شدن سيل و طغيان رودخانه ھا در نقاط مختلف پاكستان به ويژه در مناطق جنوب ايالت پنجاب و بخش ھايي از ايالت بلوچستان اين كشور دست كم 40 كشته برجاي گذاشت.