۵ مهر ۱۳۹۱، ۹:۵۷
کد خبر: 80341132
T T
۰ نفر
مواد اوليه عرضه شده در بورس پتروشيمي به توليد كننده نمي رسد

تهران- يك توليد كننده لوله هاي پلي اتيلن و لوله هاي كامپوزيتي گفت: مواد اوليه مورد نياز توليد كنندگان كه در بورس عرضه مي شود قبل از توليد كننده، به دست دلال مي رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،قائم مقام مدیرعامل مجتمع تولیدی و صنعتی دنا صنعت در گفت و گو با خبرنگاران گفت: عرضه مواد اولیه پتروشیمی در بورس باعث می شود این مواد قبل از تولید كننده به دست دلال برسد و تولید كنندگان قادر به تامین به موقع این مواد نباشند.

'قدرت الله حبیبی'اضافه كرد:با وجود اینكه مواد اولیه این مجتمع در داخل كشور تولید می شود اما تولیدكنندگان در تامین این مواد با مشكلات زیادی مواجه هستند.

وی از مدیران صنعت نفت و پتروشیمی كشور درخواست كرد تا با اختصاص سهیمه به تولید كنندگان، آنان را از این وضعیت نجات دهند.

قائم مقام این مجتمع تولیدی و صنعتی در بخش دیگری از اظهارات خود با تاكید بر تامین پایدار برق واحدهای تولیدی و صنعتی اظهار داشت:اگر چه مدیران برق استانی حداكثر همكاری را با مجتمع های تولیدی و صنعتی دارند اما نباید فراموش كرد كه حتی یك چشمك زدن برق باعث می شود یك لوله به قیمت 10 تا 15 میلیون تومان تبدیل به ضایعات شود.

** مزایای لوله های كامپوزیتی

لوله های كامپوزیتی لوله های پلی اتیلن تقویت شده با الیاف شیشه است كه دو جداره بیرونی و درونی آن حدود 80 درصد پلی ایتیلن و الیاف شیشه 18 درصد این نوع لوله ها را تشكیل می دهد.

مقاومت بالاتر و خورندگی كمتر از مزایای این نوع لوله ها نسبت به لوله های بتنی و فولادی است ضمن اینكه اتصالات و جوش دادن این لوله ها آسانتر از سایر لوله‌ها است.

وزن اندك لوله های پلی اتیلن و كامپوزیتی باعث شده جابجایی لوله‌های پلی اتیلن و كامپوزیتی زمان و هزینه كمتری داشته باشد.

این مجتمع در حال حاضر به قابلیت ساخت لوله هایی كه در انتقال مایعات در دریا كاربرد دارند دست یافته است در ساخت این لوله ها باید بر نیروی ارشمیدس آب غلبه كرد تا این لوله ها در زیر آب قرار گیرد و با توجه به اینكه وزن پلی اتیلن كمتر از نیروی ارشمیدس است از طریق تزریق بتن بین دوجداره این لوله ها می توان وزن آن را بالا برده و در دریا مورد استفاده قرار داد.



** در زمینه لوله گذاری و تغریق در دریا در خاورمیانه اول هستیم

به گفته 'یزدان پناه ذوالفقاری' مشاور مدیرعامل این مجتمع تولید كننده لوله های كامپوزیتی، ایران بعد از كشورهای آمریكا،تركیه و‌آلمان چهارمین كشوری است كه این محصول را تولید می كند.

وی با بیان اینكه كانادا و استرالیا هم به دنبال ساخت این لوله ها هستند، اظهار داشت:در منطقه خاورمیانه ایران نخستین كشوری است كه تغریق این لوله ها در دریا و جوش‌های مربوطه را انجام می دهد.

ذوالفقاری با اشاره به اینكه پیش از این از لوله‌های فلزی در دریا استفاده می شد، خاطرنشان كرد:تا كنون در فازهای 12 و 19 هفت كیلومتر لوله گذاری شده و جوشكاری های آن را هم مجتمع دنا صنعت انجام می دهد.

همچنین مدیرعامل مجتمع تولیدی و صنعتی دنا صنعت با بیان اینكه مواد اولیه این لوله‌ها از خارج از كشور تامین می شود اظهار داشت:این صنعت در تقسیم بندی‌های ده گانه تخصیص ارز مرجع در ردیف هفتم و هشتم قرار دارد و استفاده از ارز دولتی برای تولید این لوله‌ها غیرممكن شده است.

به گفته 'خسرو باقری' قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این لوله ها در برخی موارد تا صد درصد افزایش یافته است و تولید كنندگان با مشكلات جدی در زمینه تامین ارز مواجه هستند.

مجتمع تولیدی و صنعتی دنا صنعت با 5/22 میلیون یورو تسهیلات ارزی و 62 میلیارد ریال تسهیلات ریالی آغاز به كار كرد كه 20 درصد از سرمایه ارزی و ریالی توسط سرمایه گذاران تامین شد.

بر اساس اظهارات قائم مقام مجتمع تولیدی و صنعتی دنا صنعت،همچنین سرمایه در گردش این مجتمع 94 میلیارد ریال می باشد.

ظرفیت تولیدی این مجتمع سالانه 85 هزار تن انواع لوله و اتصالات تك جداره،دوجداره،كامپوزیت( پلی اتیلن تقویت شده با الیاف شیشه) با فناوری روز دنیا و مخازن پلیمری است و در زمان كنونی حدود 50 درصد از این ظرفیت كار می كند.

محصولات این مجموعه جهت مصارف انتقال آب، فاضلاب،گاز نفت، پتروشیمی،كشاورزی، پروژه های زیرگذر جاده،مخازن نگهداری آب و مواد شیمیایی به كار برده می شود.

اقتصام**2021**1319
۰ نفر