۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۰۶
کد خبر: 80348021
T T
۰ نفر
يك روانپزشك: اختلالات اضطرابي شايع ترين بيماري در ميان سالمندان است

كرمانشاه - يك روانپزشك ' اختلالات اضطرابي ' را شايع ترين بيماري در ميان قشر سالمندان كشورمان عنوان كرد.

دكتر 'جلال شاكری' روز یكشنبه در آستانه روز جهانی سالمند در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این بیماری به معنای نگرانی و هراس بی مورد از هر نوع پیشامد احتمالی در آینده است.

وی اظهار كرد: سالمندانی كه به این بیماری مبتلا هستند همواره بدون هیچ علتی، نگران آینده خود، فرزندان و نزدیكانشان هستند و از این وضعیت رنج می برند.

این روانپزشك كرمانشاهی ' اختلالات تطابقی ' را از دیگر بیماری های شایع در دوران سالمندی خواند و گفت: سالمندانی كه دوران جوانی خود از جایگاه و وضعیت مطلوبتری در مقایسه با وضعیت فعلی خود برخوردار بوده اند، بیش از سایر سالمندان به این بیماری مبتلا می شوند.

وی تنها نگذاشتن سالمندان، شركت دادن آنها در مباحث و میهمانی های گروهی، پاسخ دادن تمامی نیازهای آنها و احترام و تكریم را از جمله مواردی عنوان كرد كه در مواجه با سالمندان باید رعایت شود.

این روانپزشك گفت: روح و جسم انسان در دوران سالمندان بسیار آسیب پذیر می شود و از این رو این قشر بیش از هر چیز، به تكریم و توجه اطرافیان نیاز دارند.

وی افزود: از دست دادن استقلال و ایجاد وابستگی روحی و جسمی به اطرافیان از جمله آسیب پذیریهایی است كه در آخرین دوره زندگی بر افراد غلبه می كند.

وی با بیان اینكه این امر وابستگی عاطفی این قشر را به خانواده بیشتر می كند، ادامه داد: همچنین بیماریهای متعدد در هنگام كهولت سن، زندگی فرد را تحت الشعاع قرار می دهد و این امر سبب می شود فرد سالمند به تنهایی قادر به گذران زندگی نباشد.

شاكری افزود: از طرف دیگر سالمندان در دوران چندین ساله خود فراز و نشیبهای زیادی را دیده و تجربه كرده اند از مرگ عزیزان گرفته تا تلخی های دیگر، كه همگی این عوامل سبب بروز یك افسردگی در دوران سالمندی آنها می شود.

وی تصریح كرد: این افسردگی هنگامیكه با امراض دیگر پیری همچون فراموشی و آلزایمر آمیخته شود، نیاز فرد سالمند به یك پرستار و مراقب را قوت می بخشد و این در حالیست كه از نیاز این قشر به ابزارهای خارجی از جمله سمعك، عینك و عصا نیز نمی توان غافل شد.

شاكری ضمن تاكید بر خودداری از بردن پدران و مادران سالخورده به سرای سالمندان، گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد درصد ابتلا به افسردگی در سالمندانی كه در این مكانها نگهداری می شوند بیش از دیگر سالمندانی است كه در آغوش خانواده زندگی می كنند.

وی گفت: محروم كردن یك سالمند از آغوش خانواده و بردن آن به سرای سالمندان، كمك به ایجاد افسردگی بیشتر در دوران كهولت او می باشد و از این رو همه فرزندان باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

در تقویم سازمان بهداشت جهانی اول اكتبر هر سال به نام روز جهانی سالمند نامگذاری شده است.

فردا، دهم مهر ماه سال شمسی مصادف با اول اكتبر میلادی است.ك/3

7450/567