ابتلا به بیماری ایدز در اغلب موارد با عوارض سادهای مانند اسهال، خارش پوست و افزایش خفیف حرارت بدن آغاز میشود كه این عوارض پس از چند هفته خود به خود برطرف شده و شخص تصور میكند كه به سرماخوردگی مبتلا بوده است.
از آنجا كه ساخته شدن پادتن های موثر حدود 14 روز طول میكشد، در این زمان جدال بین ویروس ها و پادتن ها در جریان است، پس از سپری شدن این مرحله دورانی فرا میرسد كه حال شخص بیمار خوب میشود اما در خون او پادتن ضد ایدز را میتوان تشخیص داد و از خون وی ویروس ایدز را بدست آورد.
تورم غدد لنفاوی كه گاه ماه ها یا سال ها بعد از ابتلای اولیه پدیدار میشود و میتواند مدتها به همان حال باقی بماند، كاهش وزن، عرق كردن در شب و احساس خستگی از دیگر علایم اولیه ابتلا به بیماری ایدز است.
دكتر 'بهزاد بیژنی' عضو انجمن بیماری های عفونی ایران درباره ایدز به خبرنگار ایرنا گفت: نخستین علایم عفونت HIV می تواند در مدت شش هفته پس از ورود ویروس به بدن ایجاد شود و علایم اصلی آن شامل كاهش وزن، اسهال مزمن بیشتر از یك ماه و تب های متناوب یا ثابت بیش از یك ماه است.
وی افزود: سرفه پایدار به مدت بیش از یك ماه، عفونت پوستی منتشره همراه با خارش، تبخال های عود كننده، برفك دهانی و عفونت تبخالی مزمن پیشرونده از دیگر علایم ابتلا به بیماری ایدز است.
این متخصص بیماری های عفونی اظهار كرد: در مبتلایان به بیماری ایدز با كاهش قدرت سیستم دفاعی بدن به مرور زمان، بدن آماده ابتلا به عفونتها و سرطانهایی می شود كه به طور معمول در مردم عادی دیده نمی شوند، این بیماری ها به صورت بیماری های ریوی، اسهال های شدید و مزمن، تب های طولانی، بیماریهای مغزی و پوستی خود را نشان داده كه در نهایت بیمار را از پای در می آورد.
بیژنی افزود: طول عمر مبتلایان از زمان ورود ویروس HIV به بدن آنها با توجه به سیستم ایمنی فرد و دسترسی به درمان های مختلف از 10 تا 20 سال در میان بیماران متفاوت است.
وی یادآور شد: ویروس ایدز عضو گروهی از ویروسها به نام رترو ویروسها است و این ویروس باعث ایجاد بیماری نقص اكتسابی در بدن انسان میشود.
دكتر'ایرج خسرونیا' عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی نیز در این زمینه گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی حدود 28 هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند اما از آنجا كه برخی مبتلایان به پزشك مراجعه نمی كنند و برخی نیز از بیماری خود به دلیل نداشتن علایم آگاهی ندارند، میزان ابتلا به این بیماری می تواند در كشور بیشتر باشد.
وی افزود: در گذشته روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده و تزریق خون از راههای اصلی انتقال این بیماری بود اما اكنون بیشتر این بیماری در كشور ما از طریق مصرف مواد مخدر تزریقی منتقل می شود.
رییس هیات مدیره جامعه پزشكان متخصص داخلی اظهار كرد: ویروس ایدز باعث كاهش توانایی بدن در مقابله با عفونتها و توانایی سركوب سلولهای غیرطبیعی مثل سلولهای سرطانی میشود.
خسرونیا افزود: ویروس ایدز سلولهای ایمنی موجود در خون و سلولهای ایمنی موجود در بافتها مانند مغز استخوان، طحال، كبد و گرههای لنفاویرا درگیر میكند.
وی درباره راههای انتقال این بیماری گفت: برقراری رابطه جنسی خارج از چارچوب خانواده، اعتیاد تزریقی، انتقال از مادر به نوزاد از جمله راههای انتقال این بیماری است.
خسرونیا با بیان اینكه تشخیص این بیماری از طریق انجام آزمایش خون امكانپذیر است، یادآور شد: داروهای ضد ویروس مانند استاوودین، زالسی تابین در درمان ایدز مورد استفاده قرار میگیرند و ممكن است پیشرفت بیماری را به تاخیر بیاندازند.
تهرام/1391/1556/
به بهانه اول دسامبر روز جهاني مبارزه با ايدز؛
هشدارها و علايم ايدز از ديدگاه جامعه پزشكي
۱۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۵۵
کد خبر:
80437142
تهران بزرگ - ايدز يك بيماري كشنده است كه توسط ويروس HIV ايجاد مي شود و با ورود اين ويروس به بدن، قدرت دفاعي بدن روز به روز كاهش يافته و هر ميكروبي فرصت بيماركردن فرد را پيدا مي كند.