به گزارش ایرنا، 'علی زاهدی نیا' روز یكشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران به مناسبت روز ملی ثبت احوال اظهار داشت: از بدو تاسیس اداره ثبت احوال در سیستان و بلوچستان تاكنون سه میلیون و 700 هزار سند سجلی استان شناسایی وجود داشته است كه همه انها باید آرشیو الكترونیكی شود.
وی بیان كرد: : در اجرای پروژه تهیه آرشیو الكترونیكی اسناد سجلی سیستان و بلوچستان، همه اسناد به صورت فایل اطلاعاتی درآمده و در دسترس همه ادارات ثبت احوال استان قرار می گیرد تا فرد با مراجعه به اداره مربوطه صرف نظر از ارایه مدارك لازم قادر به دریافت همه خدمات باشد.
او اظهار امیدواری كرد آرشیو الكترونیكی اسناد سجلی باقیمانده در سیستان و بلوچستان تا پایان امسال به اتمام رسد.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان درباره طرح صدور شناسنامه مكانیزه در استان گفت: از ابتدای آغاز این طرح تاكنون 156 هزار و 400 جلد شناسنامه مكانیزه در منطقه صادر شده است.
زاهدی نیا افزود: تجهیزات صدور شناسنامه مكانیزه در ادارات و نمایندگی های ثبت احوال همه شهرستان ها و بخشهای سیستان و بلوچستان فراهم شده است.
وی بیان كرد: به منظور ارائه خدمات رسانی بهتر، از امروز نرم افزار جدیدی در اداره ثبت احوال زاهدان به طور آزمایشی بهره برداری شده كه قادر است در همان لحظه و در حضور متقاضی شناسنامه مكانیزه برای وی صادر كند.
او اظهار داشت: تا امروز كاربران اداره پست در ادارات ثبت احوال مستقر بودند تا پس از صدور شناسنامه مكانیزه در همان محل به متقاضی عملیات پستی ارائه دهند تا پس از اتمام كار شناسنامه از طریق پست به درب خانه وی ارسال شود اما با راه اندازی این نرم افزار دیگر نیازی به انجام این مراحل نخواهد بود.
وی گفت: با فراهم كردن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مربوطه، نرم افزار جدید صدور شناسنامه مكانیزه به سرعت در سراسر سیستان و بلوچستان به مرحله اجرا درخواهد آمد.
او افزود: اكنون یك میلیون و 700 هزار نفر بالای 15 سال سن در سیستان و بلوچستان نیاز به شناسنامه مكانیزه دارند كه رفع نیاز آنان با مساعدت مالی استانداری و همكاری سایر دستگاههای اجرایی میسر خواهد بود.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: تاكنون یك میلیون و 551 هزار و 549 كارت ملی در استان صادر شده كه از این تعداد صدور 44 هزار و 754 كارت در سال جاری انجام گرفته است.
زاهدی نیا افزود: اكنون 91 درصد افراد بالای 15 سال سن در سیستان و بلوچستان كارت ملی دارند.
او گفت: بستر لازم برای صدور كارت ملی هوشمند در اداره كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان فراهم شده و كاربران این بخش در حال فراگیری آموزش های لازم هستند.
وی افزود: طی یك ماه آینده نخستین كارگاه صدور كارت ملی هوشمند در زاهدان تشكیل خواهد شد تا زمینه اجرای این طرح تا پایان امسال در سیستان و بلوچستان فراهم شود.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: نمایندگی ثبت احوال در همه بیمارستان های استان راه اندازی شده كه تاكنون 120 هزار واقعه ولادت نوزادان در آنها به ثبت رسیده است.
زاهدی نیا اظهار داشت: با هدف زیر پوشش قرار دادن كل روستاهای سیستان و بلوچستان شبكه اعلام وقایع حیاتی در روستاهای استان راه اندازی شده كه دو هزار و 399 نفر از دهیاران، بخشداران و دیگر مسوولان محلی در این شبكه به عنوان رابط ثبت احوال فعالیت دارند تا اعلام آمار از سوی آنان مبنای ارائه خدمات سجلی به روستاییان باشد.
وی بیان كرد: اكنون در هر شهرستان یك شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی با حضور فرماندار و مسوولان محلی برای سیاست گذاری در زمینه ارائه خدمات سجلی به مردم تشكیل شده كه این مهم ثبت واقعه ولادت در مهلت قانونی یك سال را در سیستان و بلوچستان به 99 درصد رسانده است.
او با اشاره به اهتمام اداره كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان نسبت به ثبت وقایع فوتی كه در سالهای گذشته ثبت نشده است، گفت: سال گذشته 28 هزار فوت معوقه مربوط به سالهای قبل در سطح استان در پایگاه جمعیتی این نهاد به ثبت رسید.
وی افزود: در 9 ماه امسال نیز از مجموع 37 هزار و 853 واقعه وفات كه در سیستان و بلوچستان به ثبت رسید، 30 هزار واقعه فوت معوقه بود.
او ادامه داد: با وجود تلاش فراوان مجموعه ثبت احوال برای جلوگیری از افزایش آمار فوت های معوقه در سیستان و بلوچستان و ترغیب مردم نسبت به اعلام به موقع واقعه فوت به این نهاد، اكنون به طور متوسط 63 درصد از وقایع فوت در استان در مهلت قانونی به ثبت می رسد لذا در این زمینه نیازمند همكاری بیشتر مردم و دستگاههای اجرایی هستیم.
وی اظهار داشت: برای شتاب دهی به ثبت وقایع فوت معوقه در سیستان و بلوچستان در مرحله نخست به سراغ آرامستان زاهدان رفتیم و 38 هزار و 413 واقعه فوت ثبت شده در دفاتر آن مربوط به سالهای 1372 تا 1384 را مورد بررسی قرار دادیم كه در تطبیق این آمار با پایگاه جمعیتی ثبت احوال مشخص شد 849 واقعه فوت به ثبت نرسیده است.
او بیان كرد: در مراحل بعدی برای پالایش همه آرامستان های سراسر سیستان و بلوچستان، فهرستی از همه آنها اعم از آرامستان شناسنامه دار تا آرمستان غیرمحسوس و بودن متولی تهیه و ساماندهی آنها در كمیسیون فرعی شورای تامین استانداری مصوب شد كه اكنون از طریق فرمانداری ها در دست اجراست.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان با بیان اینكه در 9 ماه امسال 64 هزار و 66 واقعه ولادت در استان به ثبت رسید، افزود: ماهانه همه اطلاعات مربوط به وقایع حیاتی بویژه ولادت و وفات در پایگاه هدفمندی یارانه ها ثبت و بارگذاری می شود.
زاهدی نیا افزود: در مدت یاد شده 18 هزار و 297 واقعه ازدواج و هزار و 77 واقعه طلاق در ثبت احوال سیستان و بلوچستان به ثبت رسید كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ثبت ازدواج 11 درصد كاهش و ثبت طلاق11 درصد افزایش داشت.
او بیان كرد: میانگین سن ازدواج برای مردان در سیستان و بلوچستان 25 سال و برای زنان 20 سال و میانگین سن طلاق برای مردان در استان 33 سال و برای زنان 28 سال است.
وی اظهار داشت: در 9 ماه امسال بیشترین میانگین سن ازدواج برای مردان بین سنین 20 تا 24 سال و برای زنان بین سنین 15 تا 19 سال بود.
او بیشترین میانگین سن طلاق برای مردان در سال جاری را بین سنین 25 تا 29 سال و برای زنان بین سنین 20 تا 24 سال عنوان كرد./3
7315/7437
بيش از يك ميليون سند سجلي در سيستان و بلوچستان آرشيو الكترونيكي شد
۳ دی ۱۳۹۱، ۱۸:۳۹
کد خبر:
80468979
زاهدان – مدير كل ثبت احوال سيستان و بلوچستان گفت: از ابتداي آغاز طرح آرشيو الكترونيكي اسناد سجلي در استان تاكنون يك ميليون و 700 هزار سند اسكن و داده آمايي شده است.