۲۵ دی ۱۳۹۱، ۷:۵۳
کد خبر: 80497614
T T
۰ نفر
محققان كشورمان موفق به توليد مكمل هاي غذايي حاوي ريز جلبكها شدند

تهران- محققان كشور موفق به توليد مكمل هاي غذايي حاوي ريزجلبك هايي «كلرولا » و «اسپيرولينا » شدند.

'جلبك كلرولا' نوعی جلبك سبز تك سلولی و ساكن آب شیرین است و قدمت آن به بیش از 2 و نیم میلیارد سال می رسد و امروزه در بسیاری از كشورهای اروپایی و آسیایی برای تولید مكملهای غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

'كلرولا' حاوی بیشترین میزان كلروفیل در بین تمام گونه های گیاهی شناخته شده است. این جلبك به دلیل محتوای غنی و كامل خود، كمبودهای احتمالی در رژیمهای غذایی را از طریق تامین پروتئین، فیبر، ویتامین ها و عناصر معدنی جبران می كند. به همین دلیل می توان از آن به تنهایی به عنوان یك غذای كامل برای یك دوره طولانی مدت استفاده كرد.

حافظ كرمی، عضو تیم سازنده این نوع مكمل غذایی به خبرنگار ایرنا گفت:جلبك كلرولا حاوی انواع ویتامین های A و E و B1 و B2 و C، غنی از اسیدهای چرب ضروری، دارای دیواره سلولی حاوی فیبرهای ویژه با خاصیت سم زدایی از بدن و سرشار از كلروفیل یا همان خون سبزگیاهی است.

وی افزود: جلبك اسپیرولا نیز، نوعی جلبك سبز-آبی است كه از ابتدای یترین اشكال حیات بر روی كره زمین بشمار می رود. این جلبك به صورت معلق در آ بهای شیرین پرورش می یابد. نام اسپیرولینا برگرفته از شكل مارپیچی این جلبك است.

كرمی خاطرنشان كرد: اسپیرولینا به سبب داشتن طیف متنوعی از مواد مغذی و ویژگی های كمك درمانی می تواند نقش مؤثری در رژیم غذایی افراد داشته باشد و این جلبك از دوران باستان توسط اقوام آفریقا به عنوان غذا مصرف می شده و از حدود 30 سال قبل تا كنون تولید و مصرف آن ب هعنوان مكمل غذایی دركشورهای صنعتی و پیشرفته به شدت رونق یافته است.

وی با بیان اینكه سا لهاست كه سازمان فضانوردی آمریكا از این جلبك به عنوان مكمل غذایی برای فضانوردان خود در مسافرتهای فضایی استفاده می كند گفت: با توجه به غنی بودن اسپیرولینا از مواد غذایی، معدنی، ویتامین ها و مواد مغذی می توان آن را ایده آل ترین غذا برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی دانست.

به گفته كرمی از ویژگیهای جلبك اسپیرولینا می توان به تامین اسیدهای چرب ضروری مانند گاما، لینولنیك اسید و امگا 3 و 6، حاوی انواع ویتامین ها ازجمله A و E، سرشار از رنگدانه كلروفیل یا همان خون سبز گیاه و حاوی مواد معدنی اشاره كرد.

علمی(4)**9190**1544
۰ نفر