'اردلان سلگی'روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:افسردگی از جمله شایعترین اختلالات روانپزشكی است كه همه جوامع در حال حاضر با آن روبرو هستند و در سال 2020 نیز افسردگی معضل بهداشتی جهان خواهد بود .
وی عنوان كرد: بی میلی به انجام كارها، كاهش توانایی در انجام مسوولیت های روزانه، سومصرف مواد مخدر و خودكشی از جمله مشكلاتی است كه بدنبال ابتلا به افسردگی در زندگی افراد بروز می كند.
وی اختلال در كار و فعالیت روزمره ،اختلال درخواب، اشتها و وزن ،احساس خستگی و كوفتكی دائمی در بدن، ناامیدی، احساس تنهایی، احساس بیارزشی و احساس گناه غیرمنطقی را از جمله علائم بیماری افسردگی برشمرد.
وی انتقاد كردن مداوم از خود،بدبینی به آینده ، ناتوانی و تردید در تصمیمگیری را از دیگر علائم افسردگی برشمرد و ادامه داد:در مراحل حاد این بیماری اینگونه احساسات آنقدر شدید می شود كه بیمار تصمیم می گیرد به خود صدمه بزند یا خودكشی كند.
وی اضافه كرد:عدم تعادل مواد شیمیایی مغز و اختلال در ارتباط میان سلول های مغزی،زمنیه ارثی مستعد،فشارهای زندگی،سوء مصرف مواد مخدر، داشتن بیماری های مزمن یا دردناك جسمی مانند دیابت یا كمر درد مزمن از زمینه های بروز این بیماری است.
روانشناس بالینی دانشگاه علوم پزشكی همدان ادامه داد:افسردگی اختلالی است كه قابل درمان بوده و روش های موثر درمانی برای آن وجود دارد و سرمایه گذاری روی درمان این اختلال به مراتب ارزان تر از تحمل پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن است.
سلگی اضافه كرد:آگاهی رسانی به مردم و بهبود خدمات درمانی در راستای كشف و درمان افسردگی مقرون به صرفه و قابل انجام است.
این روانشناس بالینی توصیه كرد: آشنایی و ارتقای آگاهی مردم از بیماری افسردگی مانند علایم آن، اثرات و عوارض بیماری، نحوه درمان و پیشگیری از آن سهم مهمی در كاهش ابتلای افراد به این بیماری دارد.
7530/576
همدان- روانشناس باليني دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت:بي اطلاعي از علايم بيماري افسردگي، اين بيماري را تشديد كرده و عوارض جبران ناپذيري در زندگي افراد بر جاي مي گذارد.