۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۰۲
کد خبر: 80516461
T T
۰ نفر
نياز به خريد آثار هنري بين مردم و بخش دولتي نهادينه نشده است

تهران - سرپرست مركز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در جلسه كميسيون هنر و معماري شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: نياز به خريد آثار هنري بين مردم و بخش دولتي به درستي نهادينه نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بنابراعلام روز یكشنبه جشنواره تجسمی فجر، آخرین جلسه كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی جشنواره تجسمی فجر اختصاص داشت.

در این جلسه اصغر امیرنیا سرپرست مركز هنرهای تجسمی با اشاره به مسایل موجود در عرصه هنرهای تجسمی گفت: امروز نیازمند بررسی مسایل و مشكلات این حوزه هستیم چرا كه هنرهای تجسمی عرصه گسترده ای با هنرمندان فراوان است اما بودجه آن محدود است.

وی ادامه داد: شورای نظارت بر علائم و نشانه ها و شورای نظارت بر نصب مجسمه ها و یادمان ها به طور جدی فعالیت خود را آغاز كرده است و همچنین خرید آثار هنری یكی از مسایل مهم هنرهای تجسمی است كه هنوز در جامعه و بخش دولتی احساس نیاز به خرید آثار هنری ایجاد نشده است.

سرپرست مركز هنرهای تجسمی افزود: دوسالانه های تجسمی فرصتی برای ارائه آخرین دستاوردهای هنری است و جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، مكمل دوسالانه ها ست.

امیرنیا گفت: پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر به صورت موضوعی برگزار می شود و موضوعات فراگیری در نظر گرفته شده است. موضوعی شدن جشنواره از ارائه آثار تكراری جلوگیری می كند و سبب می شود آثار جدیدی تولید شود.



** فیلم های مستند جشنواره هنرهای تجسمی به معرفی این حوزه كمك می كنند

در ادامه این نشست، سید عباس میر هاشمی دبیر كل پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با ارائه گزارشی از جشنواره گفت: پنجمین جشنواره تجسمی فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمه سازی، كاریكاتور، تصویر سازی، عكاسی و پوستر ، مقالات و فیم های مستند تجسمی برگزار می شود كه رشته های عكاسی، پوستر و كاریكاتور بین المللی است و آثار هنرمندان 54 كشور به جشنواره ارائه شده است.

میرهاشمی ادامه داد: در این جشنواره هنرمندان پیشكسوت در شورای سیاستگذاری و داوری و بخش غیر رقابتی حضور دارند و جشنواره در تهران و 11 استان برگزار می شود.

میرهاشمی با اشاره به فیلم های مستند هنرهای تجسمی در جشنواره تجسمی فجر گفت: فیلم های مستند هنرهای تجسمی به معرفی و شناسایی بیشتر هنرهای تجسمی كمك می كند و با توجه به اهمیت آنها در جشنواره تجسمی فجر قرار گرفته است كه امیدواریم این بخش فرصتی برای معرفی هنر مظلوم و پر جمعیت تجسمی باشد.



** سند توسعه هنرهای تجسمی تدوین می شود

محمد حسین ایمانی خوشخو رییس كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه گفت: با توجه به نظرات اعضای كمیسیون ضرورت دارد كه مباحث نظری هنرهای تجسمی مورد توجه قرار گیرد و در جشنواره هنرهای تجسمی فجر مطرح شود.

وی ادامه داد: كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی مباحث و مسایل هنرهای تجسمی را به طور جدی دنبال می كند و سند توسعه هنرهای تجسمی توسط این كمیسیون تدوین خواهد شد.

ایمانی خوشخو افزود:با توجه به اینكه در دوسالانه های تجسمی كمتر به مباحث نظری و ارزش پرداخته می شود، جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر می تواند این مباحث را مورد توجه قرار دهد.

توجه به مباحث نظری هنرهای تجسمی، رویكرد پژوهشی و علمی و ایجاد اتاق فكر هنرهای تجسمی از مهمترین مواردی بود كه اعضای كمیسیون در این نشست مطرح كردند.

پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیك، تصویر‌سازی، مجسمه‌سازی، پوستر، عكاسی، كاریكاتور و بخش مقالات علمی از 14 بهمن تا 12 اسفندماه به دبیركلی سیدعباس میرهاشمی در تهران و استان‌ها برگزار خواهد شد.

فراهنگ2**9266**1588