به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'سیدمحمد حسینی' روز شنبه در نشست اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس كه در وزارت ارشاد برگزار شد، گفت: مصمم هستیم در دوره سوم این جشنواره، با درگیر كردن تمامی استان های كشور و بخش بین الملل، در سطحی گسترده با اجرای ویژه برنامه های فرهنگی و هنری برگزار شود.
وی با بیان اینكه برنامههای نخستین دوره این جشنواره در استان هرمزگان محدود بود، افزود: این جشنواره در سال دوم به استانهای همجوار هرمزگان مثل بوشهر و خوزستان تعمیم یافت، اما امسال این جشنواره فراگیر شده و برنامههای آن در كل كشور به اجرا در خواهد آمد.
حسینی یادآور شد: هر یك از استانهای معین جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس متولی یكی از بخشهای آن مانند تئاتر، سینما، نقاشی، خط، سرود، كتاب، هنرهای تجسمی و... هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: علاوه بر این قرار است این جشنواره به همت مسوولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه و دفاتر رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از كشور، به دیگر كشورها هم تسری پیدا كند و امسال برنامههایی در خارج از كشور برای توجه جهانیان به موضوع خلیج فارس داشته باشیم.
رییس شورای فرهنگ عمومی كشور، الگوی این جشنواره را، جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) دانست و ابراز امیدواری كرد كه این جشنواره نیز سال به سال باشكوهتر برگزار و گام های بلندی در این رویداد فرهنگی و هنری برداشته شود.
حسینی یادآور شد: انتظار ما از رسانهها بویژه رسانه ملی این است كه همت كنند تا كارهای این جشنواره به خوبی منعكس و بازتاب مطلوبی در سطح جهان داشته باشد.
وی به حضور نماینده آموزش و پرورش در شورای سیاستگذاری جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس اشاره و ابرازامیدواری كرد : این وزارتخانه هم در اجرای برنامههای این جشنواره همكاری لازم را با ستاد داشته باشد.
به گفته حسینی نمی شود مدارس كشور به موضوع مهمی مثل خلیج فارس بی اعتنا باشند و حداقل كاری كه میتوان در این زمینه كرد نواختن زنگ خلیج فارس در مدارس است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور گفت: با همت بنیادملی بازی های رایانه ای حداقل 3 اثر نرم افزار ارزشمند با موضوع خلیج فارس نیز كه از سوی بنیاد ملی بازیهای رایانهای ایران تولید شده در جریان جشنوراه فرهنگی - هنری خلیج فارس رونمایی خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینكه روز 22 بهمن در تقویم سفارتخانههای خارجی در ایران وجود دارد و هر ساله برنامههایی به این مناسبت برگزار میشود، خاطرنشان كرد: پیشنهادی هم برای اضافه شدن روز ملی خلیج فارس به تقویم سفارتخانهها داده شده كه امیدوارم با پیگیری نهادهای مربوطه كشورهای مختلف جهان هم هر ساله از طریق سفارتخانههایشان در ایران، برنامههایی را برای بزرگداشت خلیج فارس برپا كنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی كشور درادامه از مجموعه شهرداری هم خواست در 10 روز برگزاری این جشنواره فضاهای شهری را برای تبلیغات و اطلاع سانی این رویداد فرهنگی - هنری اختصاص دهند.
حسینی همچنین بر لزوم فراهم كردن بانك اطلاعات خلیج فارس پژوهان یا خلیج فارس شناسان نیز تاكید كرد.
عضو كابینه دولت دهم همچنین با اشاره به پیشنهاد طرح، جایزه یا نشان عالی خلیج فارس در ستاد مربوط به جشنواره فرهنگی - هنری خلیج فارس، یادآور شد: این موضوع در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با رئیس جمهوری مطرح شدآقای احمدی نژاد گفت: این مسئله باید در دولت مطرح و تصویب شود.
حسینی ابراز امیدواری كرد: نشان عالی خلیج فارس به زودی در دولت به تصویب برسد تا هر ساله به یكی از فعالان این حوزه اعطا شود.
جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس با محوریت استان هرمزگان شهربندرعباس دهم اردیبهشت ماه 92 برگزار می شود.
وفاق بر سر خلیج فارس بین ایرانیان داخل و خارج از كشور وجود دارد
حسینی همچنین در حاشیه این نشست خلیج فارس در جمع خبرنگاران در مورد برگزاری این جشنواره گفت: وفاق و همدلی خوبی بین ایرانیان داخل و خارج از كشور در این زمینه وجود دارد.
وی این برنامه را مشابه با جشنواره فرهنگی ، هنری و ادبی امام رضا (ع) دانست و افزود : دستگاه های مختلفی در برپایی آن همكاری می كنند ضمن اینكه این جشنواره علمی نیز خواهد بود و دانشگا ه ها و جهاد دانشگاهی به همراه سایر سازمان ها همكاری خواهند داشت.
وزیر ارشاد بر توسعه این جشنواره به لحاظ كمی و كیفی تاكید كرد و گفت: آثار ارزنده ای در این زمینه ارائه می شود و در آینده در قالب بسته های به خارج از كشور برای برپایی نمایشگاه ها ارسال شود.
* اقدامات جشنواره سوم در قالب كتاب منتشر می شود
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد چاپ كتاب در مورد این جشنواره گفت: كتاب سال خلیج فارس را برگزار خواهیم كرد و پایان نامه ها و پژوهش های مرتبط با این موضوع مورد توجه قرار خواهد گرفت و مقالات برگزیده در بعد بین الملل نیز به زبان های دیگر ترجمه می شود و اقدامات جشنواره نیز در قالب كتاب چاپ شده و به عنوان كارنامه جشنواره سوم منتشر می شود.
* جشنواره سوم میهمان خارجی خواهد داشت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مدعوین خارجی در این جشنواره گفت : به غیر سفرای كشورها ،برخی از پژوهشگران یا هنرمندانی كه اثاری مرتبط با این موضوع دارند با همكاری سفارت خانه ها و سازمان فرهنگ و ارتباطات به جشنواره دعوت خواهند شد.
وی در مورد كشورهای شركت كننده گفت: كشور بوسنی برای این برنامه اعلام آمادگی كرده است ، فرانسه و سازمان یونسكو نیز علاقمند به برپایی برنامه هستند.
* ایرانیان خارج از كشور در زمینه خلیج فارس همكاری می كنند
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد خروجی جشنواره های گذشته و اینكه در بعد بین الملل چه تاثیری برجای گذارده است گفت : گامهای اولیه بر بعد داخلی تمركز داشت و خارج از كشور درگیر این موضوع نشده بود ، در گام سوم آمادگی برای اینكار بوجود آمده است ، ممكن است در برخی موضوعات اختلافی بین ایرانیان داخل و خارج از كشور وجود داشته باشد اما در بحث خلیج فارس وفاق و همدلی وجود دارد .
وزیر ارشاد گفت : امسال برنامه های متنوعی در این زمینه خواهیم داشت و امیدواریم شاهد بازتاب جهانی آن باشیم .
وزیر ارشاد در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایرنا در مورد تداخل زمان برگزاری نمایشگاه كتاب و جشنواره خلیج فارس و اینكه تبلیغات و پوشش خبری آن تحت تاثیر یكدیگر قرار می گیرد گفت : تجربه برگزاری چندین جشنواره همزمان را داریم ، برنامه های استان ها تا هشتم اردیبهشت ماه به پایان می رسد و مراسم اختتامیه نیز در روز دهم اردیبهشت برگزار می شود و تداخلی با نمایشگاه كتاب نخواهد داشت .
* هیچ بخشی از نمایشگاه حذف نشده است
حسینی در مورد حذف یارانه ارزی از نمایشگاه كتاب گفت: هیچ بخشی حذف نشده و همه بخش ها با جدیت كار خود را ادامه می دهند ، بحث حضور ناشران خارجی به علت برخی مشكلات انتقال ارز وجود داشت ، به رغم ادعای غربی مبنی بر تحریم ، ناشرانی از كشورهای اروپایی در نمایشگاه شركت خواهند كرد و تلاش داریم هیچ مشكلی فرا روی این رویداد بین المللی نباشد .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : به افزایش طبعیی قیمت ها در بخش كتاب های داخلی اشاره كرد و افزود: این افزایش قیمت در بخش خارجی نیز رخ خواهد داد ، یارانه و حمایت از دانشجویان نیز ادامه خواهد داشت.
سومین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی خلیج فارس امروز با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد ، همایون امیر زاده دبیر جشنواره ، اعضای شورای سیاستگذاری و جمعی از نمایندگان نهادها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
فراهنگ(4)**1630**1355**1588
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:
موضوع خليج فارس بايد اولويت هميشگي در كشور باشد
۱۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۵:۲۸
کد خبر:
80577107
تهران - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، خليج فارس را مركز و مبداء تمدني بزرگ و غني، و ايرانيان را بانيان و ميراث داران اين فرهنگ كهن دانست و افزود: موضوع خليج فارس بايد طي سال به عنوان يكي از اولويت هاي هميشگي كشور باشد.