۲۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۱۳
کد خبر: 80771943
T T
۰ نفر

قزوين – نداشتن شناخت كافي از يكديگر وبه دنبال آن نرسيدن به تفاهم كلي براي شروع زندگي مشترك علت اصلي طلاق هاي توافقي است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، در چند سال اخیر بحث طلاق های توافقی در بین زوجین ، بخصوص زوج های جوان باب شده واكثر آنان نداشتن تفاهم با یكدیگر را علت اصلی این موضوع می دانند.

تحقیقات نشان می دهد در سالهای اخیر طلاق های توافقی در بین زوج هایی انجام می شود كه در دوران عقد قرار دارند وحتی هنوز زندگی مشترك زناشویی خود را شروع نكرده اند.

مهم ترین سوال مطرح در بررسی طلاق های توافقی این است كه چرا زوجین بعد از گذشت مدت كوتاهی از شروع زندگی خود تصمیم به جدایی می گیرند؟

به نظر می رسد؛ شناخت نداشتن زوجین از یكدیگر ، عجله وشتاب زدگی ، منطبق نبودن آداب و رسوم خانواده ها با یكدیگر ، نداشتن تناسب رفتاری ، روحی ، روانی وخانوادگی زوجین ودر نهایت این موضوعات نرسیدن به تفاهم برای شروع یك زندگی مشترك از عوامل مهم در این گونه طلاق ها ست.

متاسفانه در سالهای اخیر جوانان بدون شناخت كامل از محیط خانوادگی ، شخصیتی ، رفتاری و روحی خود از یك طرف و به تبع آن نداشتن شناخت و مطالعه از طرف مقابل خود اقدام به ازدواج های بدون آگاهی میزنند كه خروجی اینگونه ازدواج ها منجربه طلاق ویا طلاق های توافقی می شود.

بخشی از افراد بعد از قرار گرفتن در مرحله عقد متوجه می شوند كه هیچ گونه سنخیت وتناسبی به لحاظ فرهنگی، عقیدتی ، شخصیتی وخانوادگی ندارند وبرای رهایی از آن تصمیم به جدایی می گیرند وعلت جدایی خود را نداشتن تفاهم بیان می كنند.

براساس آمار ثبت احوال استان قزوین در سه ماهه امسال 616 مورد طلاق و سه هزار و 170 مورد ازدواج ثبت شد كه این آمار در مدت مشابه سال قبل آن به ترتیب طلاق 591 مورد و ازدواج سه هزار و 614 مورد بوده است.

رییس دادگستری شهرستان قزوین برای بررسی بیشتر این موضوع به خبرنگار ایرنا می گوید: بررسی ها نشان می دهد كه بیشتر طلاق ها در چهار ساله اول ازدواج صورت می گیرد واین مهم ناشی از دوعامل مهم درون وبیرون از خانواده هاست.

' احسان مظفری ' اظهار كرد : در موضوع عامل درون خانواده موضوعاتی از قبیل شناخت نداشتن زوجین به اصول زندگی ، نداشتن مهارت های زندگی ونحوه تعامل وبرخورد با یكدیگر ، شناخت نداشتن كافی زوجین از فرهنگ وشخصیت یكدیگر ونداشتن صداقت كافی زوجین برای آشنایی بیشتر وشروع زندگی مشترك است.

وی ادامه داد : همچنین در عامل بیرون از خانواده نیز مسایلی همچون اعتیاد ، بیكاری وفقراقتصادی در موضوع طلاق تاثیرگذار است.

این مسوول خاطرنشان كرد : به نظر می رسد افراد باید مرحله همسریابی را جدی بگیرند وبا شناخت كافی همسر خود را انتخاب كنند.

مظفری گفت : در این مرحله زوجین باید با مسایل وموضوعات صادقانه برخورد كنند تا زمینه های شناخت بهتر را برای یكدیگر فراهم آورند .

وی بر لزوم فراگیری مهارت های زندگی زوجین تاكید كردو گفت : فراگیری مهارت های زندگی به فرد می آموزد تا طرف مقابل خود را با ویژگی ها وتفاوتهایی كه دارد بپذیرد .

رییس دادگستری شهرستان قزوین خاطرنشان كرد : همچنین زوجین باید گذشت در زندگی ونگاه تعاملی را در زندگی مشترك خود همواره به یاد داشته باشند واین مهم را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.

رییس شعبه نهم دادگاه عمومی حقوقی قزوین نیز در این خصوص می گوید : نداشتن تفاهم اخلاقی وفرهنگی علت بیشتر طلاق های توافقی در قزوین است و برای رفع این موضوع زوجین باید مطالعه وتحقیق بیشتری داشته باشند.

حجت السلام والمسلمین ' حمداله جهانبخشی' اظهار كرد : بالا بردن اطلاعات افراد از موضوع ازدواج ،ظرفیت سازی زوجین برای شناخت بهتر از یكدیگر وهمچنین برگزاری جلسات توجیهی وآموزشی می تواند از وقوع بسیاری از طلاق ها موثر باشد.

وی خاطرنشان كرد : الگو وفرهنگ سازی مناسب برای موضوع مهم ازدواج یكی از مسایل مهمی است كه باید از سوی افراد ودستگاههای مرتبط با آن مورد توجه قرار گیرد.

یكی از وكلای پایه یك دادگستری قزوین نیز به خبرنگار ایرنا گفت : زوجین باید قبل از اقدام به ازدواج واقع گرا باشند و با نگاه واقع بینانه اقدام به همسرگزینی كنند.

' عطااله نوری ' می گوید : زوجین باید در دوران پیش از ازدواج یكدیگر را برای شناخت بهتر محك زنند تا شناخت بهتری از علایق ، سلایق وخواسته های یكدیگر داشته باشند.

وی در خصوص نقش خانواده ها برای انتخاب درست فرزندان خود اظهار كرد : والدین باید زمینه مناسب را برای شناخت هرچه بهتر فرزندان خود از موضوع ازدواج فراهم آورند تا آنان با درك وشناخت كافی وارد این موضوع شوند.

نوری در خصوص موضوعات مورد توجه جوانان در امر ازدواج نیز گفت : جوانان در برخورد با موضوع ازدواج باید صادق باشند و مواردی همچون تناسب خواسته ها با توانایی ها ، نزدیكی فرهنگی ، خانوادگی و واقع بینی در تمامی ابعاد را مد نظر خود داشته باشند.

' معصومه خلیلی ' یكی دیگر از مصاحبه شوندگانی است كه در خصوص راههای پیشگیری از طلاق وطلاق های توافقی به خبرنگار ایرنا می گوید: تحمل پذیری زوجین ، كمك گرفتن از مشاورین خانواده ، توجه كافی وابراز علاقه كردن زوجین به یكدیگرو مشخص كردن انتظارات زوجین از یكدیگر از عوامل مهم وتاثیر گذار در پیشگیری از وقوع طلاق است.

این وكیل پایه یك دادگستری قزوین اظهار كرد : در بیشتر پرونده های طلاق موضوعاتی از قبیل اعتیاد ، پرداخت نكردن نفقه ، تفاوت های فرهنگی ، فاصله سنی ، ناباروری یكی از زوجین و ازدواج مجدد زوج از عمده دلایل وقوع طلاق در قزوین بشمار می رود.

وی خاطرنشان كرد : آموزش مهارت های زندگی مشترك در همه مراحل زندگی بخصوص در سالهای نزدیك به سن ازدواج وهمچین آموزش زوجین بسیار حائز اهمیت است چراكه طبق تحقیقات بعمل آمده هزینه آموزش هر خانواده برای ازدواج به شكل تقریبی یك میلیون ریال است اما هزینه پرونده هر طلاق بین 20 تا 30 میلیون ریال است.

خلیلی یاد آور شد: خانواده ها و جوانان باید با شناخت كافی از روحیات و ویژگی های اخلاقی طرف مقابل خود اقدام به تصمیم گیری كنند .

با بررسی اجمالی خبرنگار ایرنا وگفت وگوی وی با كارشناسان متعدد دیگر در خصوص موضوع طلاق های توافقی به نظر می رسد ؛ افراد باید برای همسرگزینی به مطالعه ، شناخت و همچنین مهارت كافی برسند تا با این ابزار بتوانند انتخاب درستی را داشته باشند.

در این بین تطبیق موضوعاتی از قبیل تناسبات فرهنگی ، اخلاقی ، مذهبی ، شخصیتی ، خانوادگی وفردی بسیار حائز اهمیت است تا فرد بتواند انتخاب درستی داشته باشد.

همچنین در این بین ، بسیج دستگاههای مرتبط برای این موضوع ، خانواده ها و همچنین رسانه های گروهی در الگو وفرهنگ سازی برای داشتن یك نقشه راه مناسب جوانان نیز ضروری به نظر می رسد.

7391/ 1644