۱۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۴۹
کد خبر: 80842506
T T
۰ نفر
ريشه كني بيسوادي نيازمند توجه، مشاركت، عزم و اراده جمعي است

رودان- مسوول نهضت سواد آموزي آموزش و پرورش شهرستان رودان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستاي ريشه كني بيسوادي، توجه به امر بيسوادي و ريشه كني اين معضل را نيازمند توسعه دامنه برنامه ريزي ها، تلاش و همت مضاعف، مشاركت، عزم، اراده و خرد جمعي دانست.

محمد نجفي روز چهارشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا' با بيان اينكه امروزه مبارزه با بيسوادي و ريشه كني آن يك اولويت اساسي در نهضت سواد آموزي است و جهت گيري و تلاش متولان امر در راستاي تحقق اين مهم مي باشد بر استفاده از توانمندي و ظرفيت تمامي دستگاه ها در جهت ايجاد مشوق براي توسعه امر آموزش و مقابله با بيسوادي در جامعه تاكيد كرد.

وي با اشاره به شرايط و مشكلات خاص فراروي افراد بيسواد؛ تحقق اهداف و برنامه ها در راستاي باسواد كردن افراد بازمانده از تحصيل را در گرو تلاش، وحدت، همدلي و همراهي مسوولان، جلب مشاركت و گسترش دامنه حمايت ها ي آنان از نظام تعليم و تربيت دانست.

اين مسوول در بخش ديگري از سخنان خود از ابلاغ نه هزار و 280 ساعت اضافه تدريس در راستاي ريشه كني بيسوادي خبر داد و افزود: براي تحقق اين مهم هشت هزار و 400 ساعت براي آموزش كلاسي و 880 ساعت جهت آموزش فرد به فرد اشخاص بي سواد يا كم سواد در قالب حق التدريسي به معلمان رسمي و يا پيماني در شهرستان رودان اختصاص يافته است.

نجفي با اشاره به صدور ابلاغ هشت معاون سوادآموزي در مجتمع هاي آموزشي شهرستان؛ اظهار كرد: اين افراد مسئوليت پيگيري، بررسي و بازديد از كلاس هاي سوادآموزي در مدارس تحت پوشش مجتمع هاي آموزشي را بر عهده دارند.

وي از صدور مجوز تحت پوشش قراردادن دو هزار و 200 نفر بي سواد در رودان خبر داد و بيان كرد: آموزش اين افراد در سه دوره سوادآموزي، انتقال و تحكيم به ترتيب، شش، هشت و پنج ماه بطول خواهد انجاميد.

اين مسوول خاطر نشان كرد: مدرك دوره سوادآموزي معادل سوم ابتدايي، دوره انتقال معادل پايان ابتدايي و دوره تحكيم نيز تلاش براي جلوگيري از فراموشي و حفظ معلومات فرا گرفته افراد تحت تعليم مي باشد.

نجفي همچنين از اجراي طرح واگذاري بخشي از فعاليت سواد آموزي در قالب آموزش فرد به فرد از يك تا پنج نفر از طريق افراد باسواد ديپلم به بالا به افراد بيسواد از سوي اداره سواد آموزي آموزش و پرورش رودان خبر داد.

وي اظهار كرد: در راستاي منويات مقام معظم رهبري در خصوص به صفر رساندن بيسوادي در گروه سني 10 تا 49 سال تا پايان برنامه پنجم توسعه در جامعه اسلامي اين طرح در شهرستان رودان آغاز شده و با جديت در حال پيگيري است.

نجفي در پايان خاطر نشان كرد: افراد علاقمند و داراي مدرك ديپلم به بالا مي توانند با مراجعه به مدارس شهري و مجتمع ها در روستاها نسبت به عقد قرارداد و مشاركت در اين طرح علاوه بر اداي تكليف و اجر معنوي از هزينه تمام شده به ازاي هر نفر قبولي از حق الزحمه اي معادل چهار ميليون و 200هزار ريال نيز بهره مند شوند.

هم اكنون در رده سني 10 تا 49 سال تعداد دو هزار و 200 فرد بيسواد در شهرستان رودان وجود دارد كه اين افراد بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه(سال93) از نعمت باسوادي(خواندن و نوشتن) برخوردار شوند. ك/3

7196/668