دكتر سيروس سلمان نژاد در اين اطلاعيه كه روز دوشنبه به ايرنا ارسال شد، افزوده است: حفظ سلامت گوشت قرباني و تامين بهداشت عمومي مردم، اصلي ضروري است و مردم بايد از كشتاز دام هايي كه در سلامت آنها ترديد دارند خودداري كنند.
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان اراك ادامه داد: قرباني يك سنت حسنه است و حجاج بايد قبل از خريد دام قرباني از سلامت ظاهري آن اطمينان حاصل كنند.
دكتر سلماني خاطر نشان كرد: لاغري، بيماريهاي پوستي مانند كچلي و گري، وجود كنه روي بدن دام، تب، ريزش آب و ترشحات چركي از چشم و بيني از علائم دام بيمار است.
وي ياد آور شد: رنگ لاشه و گوشت سالم، قرمز روشن و متمايل به صورتي و فاقد بوي غيرطبيعي است و در صورتي كه لاشه پرخون و بوي غيرطبيعي داشته باشد از مصرف آن خودداري كنيد.
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان اراك در اين اطلاعيه افزوده است: در صورت مشاهده هرگونه حالت غيرطبيعي شامل كيسه آبكي و خطوط سفيد رنگ در جگر و ريه و يا مشاهده اجسامي به شكل دانه برنج در سطح داخلي لاشه، بايد از مصرف آن خودداري شود.
دكتر سلماني نژاد در اين اطلاعيه ادامه داد: چربي گوشت بايد داراي رنگ سفيد و يا زرد متمايل به سفيد و فاقد بوي بد باشد.
وي دراين اطلاعيه خاطر نشان كرده است: شهروندان در حد امكان سعي كنند دام قرباني را در كشتارگاه ذبح كنند، در غير اينصورت دام بايد در يك مكان تميز و بهداشتي ذبح شود.
رييس شبكه دامپزشكي شهرستان اراك افزاد: به منظور جلوگيري از ابتلا به بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو توصيه ميشود، گوشت دامهاي قرباني، 24 ساعت در يخچال نگهداري شده و سپس مصرف شود.
دكتر سلماني نژاد افزوده است: ناظرين ذبح شرعي و بازرسان و كارشناسان بهداشتي دامپزشكي اراك در بهزيستي شهرستان، كميته امداد امام خميني(ره) مناطق ناحيه يك و دو، موسسه معلولين، كشتارگاه دام و ميدان دام مستقر شده و گشت سيار نيز داير مي شود.ك/1
716/559
دامپزشكي اراك براي نظارت بر كشتار دام در عيد قربان اعلام آمادگي كرد
۲۲ مهر ۱۳۹۲، ۹:۲۸
کد خبر:
80858979
اراك- رييس شبكه دامپزشكي شهرستان اراك با صدور اطلاعيه اي از آمادگي اين اداره كل براي نظارت بر كشتار دام در روز عيد قربان خبر داد.