به گزارش ايرنا، آمارهاي موجود نشان مي دهد 80 درصد افراد در دوران زندگي خود حداقل يكبار كمردرد را تجربه مي كنند.
همچنين مطالعات در داخل و خارج از كشور حاكي است كه بيشترين علت مرخصي هاي استعلاجي كاركنان به دليل كمردرد و دردهاي ناشي از آن است كه مي تواند مشكلات اقتصادي را نيز به دنبال داشته باشد.
فعاليت هاي ورزشي در آغاز و تشديد دردهاي ناحيه كمر و همچنين در بهبود اين دردها موثر است.
دبير هيات پزشكي ورزشي استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مي گويد: اغلب ورزش ها در پيشگيري و بهبود كمردردها موثر است اما برخي از ورزشهاي سنگين با حركات چرخشي و ناگهاني در تشديد ميزان درد در ناحيه كمر دخيل هستند.
'پويا دانشور' اظهار كرد: ورزشهايي كه موجب اعمال فشار زياد بر روي بدن فرد مي شوند از جمله وزنه برداري و پرس سينه توصيه نمي شود زيرا مي تواند در بلند مدت كمردرد را در اين افراد ايجاد كند.
وي با بيان اينكه برخي ورزشهاي چرخشي و حركات ناگهاني نيز مي تواند اين مشكل را ايجاد كند تصريح كرد: در ورزشكاران رشته هاي رزمي، فوتبال و ژيمناستيك اينگونه دردها شايع تر است.
وي علل گوناگوني را در بروز دردهاي ناحيه كمر و گردن دخيل دانست و افزود: ستون فقرات بدن انسان از مهره ها، ديسك هاي بين مهره اي، رباط ها و عضلات تشكيل شده كه دردهاي كمري مي تواند ريشه در هريك از اين اجزاء داشته باشد.
اين پزشك ورزشي عنوان كرد: مشكلات استخواني، گرفتگي عضلات اطراف ستون مهره ها، دردهاي انتشاري از ناحيه شكم، تومورها، كاهش خونرساني به اين بافتها و نيز علل روانشناسي مي تواند كمردرد را در افراد ايجاد كنند.
وي با اشاره به اينكه 95 درصد اين دردها نياز به عمل جراحي ندارد اضافه كرد: افراد به راحتي مي توانند از بروز كمردرد پيشگيري كنند.
دانشور اشاره كرد: 90 درصد دردهاي كمري، مكانيكي است و شايعترين ناحيه بروز درد در قسمت پاييني كمر مي باشد.
وي رعايت اصول فيزيكي، كاهش عوامل تشديدكننده و ورزشهاي اصلاحي را از راههاي كاهش دردهاي ناحيه كمري برشمرد.
وي ادامه داد: نشستن طولاني مدت در وضعيت نامناسب و يا ثابت كه بيشتر در كارمندان اداري و رانندگان شايع است و بلند كردن اشياء سنگين در حالت خم شده موجب شروع درد كمر در افراد مي شود.
دبير هيات پزشكي ورزشي استان اصفهان با بيان اينكه بايد با توان پاها و به حالت نشسته اشياء را برداشت گفت: چاقي و اضافه وزن نيز در بروز كمردرد موثر است.
وي از عضلات و رباطهاي اطراف مهره ها به عنوان نگهدارنده ستون فقرات بدن ياد و اظهار كرد: ورزشهاي مناسب و سبك مي تواند به قوي سازي اين بخشها كمك كند.
دانشور يادآور شد: انجام نرمش هاي ويليامز كه در قالب هشت حركت است مي تواند در بهبود و تسكين دردهاي ناحيه كمر و گردن موثر باشد.
وي همچنين ورزش در آب را در كاهش كمردرد مفيد عنوان كرد و افزود: شناي پروانه براي دردهاي كمري مضر و كرال سينه مفيد است.
اين پزشك ورزشي، ورزشهاي هوازي را نيز در جلوگيري و كاهش كمردرد موثر دانست و تصريح كرد: برخي حالات ورزش دوچرخه سواري كه يك ورزش هوازي است درد در كمر را تشديد مي كند.
وي حالاتي از دوچرخه سواري كه تقعر زياد در ناحيه كمر ايجاد مي كنند را براي اين گونه دردها مضر برشمرد و گفت: رشته كورسي و حالات دوچرخه سواري با تقعر كم كمر، بهترين ورزش براي كاهش و پيشگيري از كمردرد است.
ت / 7131 /1042
اصفهان- ورزشكاران از مشكلات درد در ناحيه كمر مستثني نيستند و بالاترين آمار مراجعه به پزشك از سوي ورزشكاران به دليل درد و يا نقص در اين نقطه از بدن است.