۲۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۳۰
کد خبر: 80866981
T T
۰ نفر

بيماري خاموش

۲۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۳۰
کد خبر: 80866981
بيماري خاموش

تهران - متخصص ارتوپدي گفت: پوكي استخوان يا بيماري خاموش هيچ علامتي ندارد و فرد مبتلا، مدت ها متوجه بيماري نمي شود مگر اينكه يكي از استخوان هاي بدن دچار شكستگي شود.

دكتر 'حسين فراهيني' روز يكشنبه به مناسبت 28 مهر ماه روز جهاني پوكي استخوان در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود : پوكي استخوان يا استئوپروز، در اثر تخريب و كاهش بافت استخواني و توده هاي استخوان بروز مي كند و احتمال دارد فردي سال ها دچار اين بيماري شده باشد و متوجه بيماري نشود تا زماني كه يكي از استخوان ها منجر به شكستگي شود .

به گفته وي هر فردي در سن 30 تا 35 سالگي بالاترين ميزان توده هاي استخواني را دارد اما پس از اين سن ميزان توده استخواني كاهش مي يابد .

فراهيني خاطر نشان كرد : به طور كلي پوكي استخوان زماني حاصل مي شود كه مواد عالي و مواد معدني در استخوان ها به يك نسبت كاهش پيدا مي كند اما عمدتا اين پديده در سن 50 تا 55 سالگي رخ مي دهد.

فوق تخصص جراحي زانو خاطر نشان كرد : اين بيماري در زنان بيش از مردان ديده مي شود ودر زنان در سنين يائسگي به دليل كاهش هورمون هاي استروژن اين بيماري خود را نشان مي دهد و به سرعت استخوان ها را تخريب مي نمايد .

فراهيني ادامه داد: پوكي استخوان در ميان مردان 10 سال ديرتر از زنان بروز مي كند در مردان با افزايش سن، كاهش ناگهاني هورمون ها آن گونه كه در زنان اتفاق مي‏افتد، پيش نمي‏آيد به طوري كه كاهش تراكم وقدرت استخوان در مردان خيلي آهسته‏تر اتفاق مي‏افتد.

متخصص ارتوپدي تاكيد كرد : يكي از مهمترين عوامل پوكي استخوان كاهش هورمون استروژن است . علاوه براين تغذيه مناسب و ژنتيك و مصرف داروهاي كورتون نيز از ديگر مواردي است كه منجر به پوكي استخوان مي شوند.

به گفته وي در اين بيماري استخوان ها نازك و شكننده شده و به راحتي و گاهي موارد به خودي خود در ناحيه سر استخوان ران ، استخوان لگن ستون مهره‏ها و مچ دست مي شكند .

فراهيني عوارض پوكي استخوان را علاوه بر شكستگي ، كمر درد شديد ، قوز پشت ، كوتاه شدن قد و همچنين احتمال افتادن دندان ها ذكر كرد.

وي با بيان اينكه انجام حركات ورزشي يكي از راه هاي مقابله با اين بيماري است گفت : ورزش منظم و حركات ورزشي به طور منظم در طول روز به مدت 30 دقيقه مي تواند به سلامت استخوان ها كمك نمايد .

اين متخصص ارتوپدي تغذيه مناسب را مورد تاكيد قرار داد و افزود: كمبود كلسيم در مواد غذايي روزانه افراد سلول هاي استخواني را تخريب مي‏كند. متخصصان به همين دليل براي بيماران در سنين يائسگي و بالاتر مصرف مواد غذايي كلسيم دار يا قرص مكمل كلسيم را توصيه مي كنند .

وي به كمبود ويتامين دي در بدن اشاره كرد و گفت : نور خورشيد حاوي ويتامين دي بوده و بهتر است افراد روزانه مدتي را در معرض نور خورشيد قرار بگيرند و در رژيم غذايي خود ويتامين دي را بگنجانند .

فراهيني توصيه كرد: مصرف مكمل هاي ويتامين دي و كلسيم طبق نظر پزشكان صورت گيرد.

علمي (4)**1354**1599
۰ نفر