۲۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۰
کد خبر: 80956991
T T
۰ نفر
26 طرح آبرساني روستايي در كهگيلويه وبويراحمد در حال اجراست

ياسوج - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد گفت: 26 طرح آبرساني روستايي در نقاط مختلف اين استان در حال اجراست.

سجاد رستگار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين تعداد 16 طرح در صورت تامين اعتبار مورد نياز در دهه فجر امسال آماده بهره برداري خواهند بود.

وي بيان كرد: به دليل محدوديت هاي اعتباري تا اجراي كامل طرح هاي در حال اجرا هيچ پروژه جديد آبرساني در شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد تعريف نمي شود.

رستگار جمعيت داراي آب آشاميدني سالم در روستاهاي بالاي 20 خانوار و زير 20 خانوار كهگيلويه و بويراحمد را 309 هزار و 985 نفر ذكر كرد.

وي اظهار كرد: تا قبل از پيروزي انقلاب جمعيت برخوردار از آب آشاميدني سالم در مناطق روستايي كهگيلويه و بويراحمد چهار هزار و 104 نفر بود.

رستگار عنوان كرد: به بركت پيروزي انقلاب از مجموع يك هزار و 676 روستاي كهگيلويه و بويراحمد هم اكنون يك هزار و 487 مورد داراي آب آشاميدني سالم است.

وي ابراز داشت: از اين تعداد 930 روستا با بيش از 50 هزار مشترك زير پوشش شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه هم اكنون بخش عمده اي از آب روستاهاي اين اتستان از طريق چشمه ها و چاه ها تامين مي شود، افزود: منابع تامين آب مناطق روستايي استان 475 مورد است.

رستگار با بيان اينكه 52 درصد جمعيت كهگيلويه و بويراحمد شهري و 48 درصد با جمعيتي افزون بر 305 هزار نفر روستايي هستند، گفت: 190 روستاي اين استان با پنج هزار و 200 نفر جمعيت فاقد آب آشاميدني سالم است.

وي بيان كرد: آب آشاميدني 13 درصد جمعيت روستايي كهگيلويه و بويراحمد در قالب 520 روستا به صورت مردمي تامين مي شود.

رستگار تعداد روستاهاي بالاي 20 خانوار فاقد آب آشاميدني سالم كهگيلويه و بويراحمد را هفت مورد دانست و اظهار كرد: از اين تعداد چهار روستا در شهرستان بويراحمد و سه مورد نيز در شهرستان كهگيلويه است.

وي تعداد مخازن آب روستايي در كهگيلويه و بويراحمد را 612 مورد به ميزان 100 هزار مترمكعب ذكر كرد.

رستگار با اشاره به اينكه از 400 ميليارد مترمكعب آب موجود در كشور تنها 100 ميليارد مترمكعب قابل دسترسي است، عنوان كرد: اصلاح شبكه هاي فرسوده يكي از مهمترين برنامه هاي شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد است.

وي ابراز داشت: مجتمع آبرساني شهداي پشته زيلايي به دليل سخت گذر بودن مسير آن جزو بزرگترين و دشوارترين پروژه هاي آبرساني روستايي كهگيلويه و بويراحمد در سال هاي گذشته است.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد افزود: فاز نخست اين پروژه با همت، جديت و پيگيري مسوولان اجرايي استاني و محلي به پايان رسيد.

رستگار گفت: با اجراي فاز نخست اين طرح حدود 400 خانوار در قالب 20 روستاي بخش سرفارياب از جمله مندان، دلگرك، اب ماهي، سواري، دلي سوار و چندين روستاي كوچك و دورافتاده واقع در مسير جاده سرفارياب از نعمت آب آشاميدني سالم بهره مند شدند.

وي بيان كرد: آب آشاميدني پشته زيلايي و روستاهاي اطراف آن تاكنون از طريق چشمه ها و قنات ها تامين مي شد كه به دليل بروز خشكسالي چند سال اخير و كاهش آب چشمه ها مردم اين دهستان مشكلات متعددي را به دليل نداشتن آب آشاميدني سالم متحمل شده اند.

رستگار اظهار كرد: مطالعات آبرساني به اين روستاها در سال 88 انجام شد.

وي عنوان كرد: 14 باب مخزن ذخيره آب به حجم چهار هزار و 700 مترمكعب، دو باب ساختمان موتورخانه، اجراي بيش از 164 كيلومتر لوله گذاري، اجراي شبكه برق و اجراي چهار مورد ديوار حريم بخشي از عمليات اجرايي شركت آب و فاضلاب روستايي كهگيلويه و بويراحمد در سال 91 بوده است.

رستگار حفر هفت حلقه چاه عميق، بهسازي چشمه و ساخت چهار باب ايستگاه پمپاژ را از ساير عمليات اجرايي اين شركت در سال گذشته اعلام كرد.

وي با اشاره به اينكه اين عمليات اجرايي در قالب 70 پروژه آبرساني روستايي در نقاط مختلف كهگيلويه و بويراحمد اجرا شد، ابراز داشت: حدود 80 درصد تعهدات شركت آب و فاضلاب روستايي اين استان در سال 91 با وجود تخصيص محدود و ناكافي اعتبارات انجام شد.

رستگار اعتبار اختصاص يافته براي اجراي اين تعداد پروژه در سال گذشته را چهار ميليارد و 386 ميليون ريال دانست.

7535/566