پروژه مسكن مهر مشكلات مربوط به صنعتي سازي ساختمان را كاهش داد

مشهد – ايرنا – معاون وزير راه و شهرسازي گفت: براساس تحقيقات انجام گرفته از سال 86 تاكنون اجراي پروژه مسكن مهر مشكلات مربوط به صنعتي سازي ساختمان را در كشور كاهش داده است.

به گزارش ايرنا، 'محمد شكرچي زاده' چهارشنبه شب در همايش فناوريهاي نوين صنعت ساختمان كه در مشهد برگزار شد، افزود: ظاهرا مزاياي مقوله صنعتي سازي ساختمان در مسكن مهر به رغم همه مشكلات زيرساختي اين پروژه، نمود پيدا كرده است.

وي بيان كرد: امروزه چالش جدي بخش ساختمان سازي در كشور را در برگرفته اين است كه هنوز نتوانسته ايم صنعتي سازي را به صورت يكپارچه به اجرا درآوريم و سهم صنعتي سازي در احداث ساختمانها نسبت به ظرفيتي كه مي تواند داشته باشد بسيار كم و تقريبا 15 درصد است.

او اظهار داشت: در دنياي امروز سهم فناوري در رشد اقتصادي بسيار حايز اهميت است به اين معنا كه در دهه 70 ميلادي سهم فناوري در رشد اقتصادي 45 درصد بود اما در سال 2010 اين سهم به بيش از 75 درصد رسيد و پيش بيني مي شود در سال 2020 به بيش از 80 درصد برسد.

شكرچي زاده گفت: آمار مزبور نشان مي دهد كه حركت به سوي فناوري در دنياي پيشرفته و براي كشورهايي كه مي خواهند مسير توسعه را طي كنند، يك انتخاب نيست بلكه ضرورت است لذا براي داشتن توسعه متوازن و صحيح در صنعت ساختمان بايد به سمت فناوري حركت كنيم.

او اظهار داشت: ذات صنعت ساختمان ،مقاومت در مقابل فناوري است لذا براي مرتفع كردن چالشهاي مربوط به پيشروي صنعت ساختمان ضروري است با اتخاذ يك رويكرد فعال و جذاب به مقوله فناوري و توليد صنعتي در ساخت و ساز پرداخت.

رييس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي گفت: ماموريتي كه وزارت متبوع براي اين مركز در نظر گرفته در قالب تعدادي پژوهشكده شامل ساختمان، حمل و نقل، معماري و شهرسازي، اقتصاد حمل و نقل و غيره با محوريت يك ستاد مركزي است كه اين مجموعه را پشتيباني مي كند.

شكرچي زاده افزود: اين مركز پروژه هاي تحقيقاتي خود را در دو قالب رويكرد كاربردي براي اجراي برنامه هايي كه وزارت راه و شهرسازي پيش بيني كرده است و رويكرد راهبردي در تعريف يك سري مفاهيم استراتژيك براي برنامه هاي كلان وزارت راه و شهرسازي است، اجرا مي كند.

وي يكي از وظايف مهم مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي را نقش آفريني در تدوين مقررات ساختمان عنوان كرد و گفت: تدوين آيين نامه 2800 كه مربوط به طراحي ساختمانها در برابر زلزله مي باشد، در اين مركز آغاز شده و اكنون ويرايش چهارم آن در دست انجام است.

او افزود: بررسي و تعيين مناطق زلزله خير، شتاب نگارها و حوزه هاي ريزپهنه بندي ژئوتكنيكي در بخش زلزله و پايداري ساختمانها در برابر آن از ديگر موارد در دست بررسي در مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي است.

وي بيان كرد: دفتر مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي در منطقه خراسان با همكاري مديريت راه و شهرسازي استان خراسان رضوي اقداماتي انجام داده كه اميد است ارتباط نزديكتري بين اين مركز و استان مزبور ايجاد شود.

او خاطر نشان كرد: از سال 86 وظيفه اي در قالب قانون بودجه برعهده اين مركز گذاشته شد مبني بر اينكه فناوريهاي نوين را مورد ارزيابي قرار دهد و نظرات كارشناسي اش را در اين قالب به انجام برساند.

وي افزود: بر همين اساس مركز تحقيقات طي پنج سال گذشته، بررسي سازه و پايداري سيستم در مقابل زلزله، سازگاري سيستم ها با آيين نامه هاي موجود، بررسي رعايت استانداردها در ساختمان سازي، توجه به صرفه جويي در مصرف انرژي، مزيت صنعتي سازي، رتبه بندي سيستم هاي ساختماني در قالب فرمهاي ارزيابي، بررسي ويژگي هاي سيستم هاي ساختماني، تدوين جداول ارزيابي فناوريهاي نوين ساختمان به همراه توصيه هاي لازم در قالب بانك اطلاعاتي را انجام داد.

او ادامه داد: در طول سالهاي مزبور براساس مطالعاتي كه توسط اين مركز انجام گرفت، تعريف سهم صنعتي سازي ساختمان در كشور، تعيين ميزان توانمندي استانها در صنعتي سازي ساخت و سازها، تعيين سهم بهينه صنعتي سازي در بخش انبوه سازي مسكن به تفكيك هر استان و تامين نيروي انساني مورد نياز براي صنعتي سازي ساختمان انجام و نتايج مطلوبي بدست آمد.

7489/659