به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، امیرهامونی انتقال 14 شركت از بازار پایه به توافقی این شركت را اقدامی در جهت جلوگیری از نوسانگیری برخی افراد سودجو در بازار پایه اعلام كرد و افزود: اتفاقات اخیر در بازار پایه فرابورس، فرابورس را جهت سرمایهگذاری در حوزه نظارت بازار و تقویت نرمافزارهای نظارتی مصممتر میكند.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به روند غیرمتعارف برخی شركتهای حاضر در بازار پایه فرابورس، گفت: بررسیها نشان میدهد كه نماد تعدادی از شركتهای حاضر در این بازار كه هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند، به صورت غیرمنطقی در حال افزایش است. این در حالی است كه شركتهای همگروه این گونه شركتها كه در حال تولید و فعالیت هستند در هفتههای اخیر با افزایش قیمت روبرو نبودهاند، اما شركتهای بازار پایه فرابورس روند صعودی زیادی داشتند.
وی با بیان اینكه گزینههای مختلفی برای جلوگیری از حركات نوسانگیران در بازار مورد بررسی قرار گرفت، تصریح كرد: افزایش دوره تسویه وجوه از سه به پنج روز، كاهش روزهای معاملاتی بازار پایه، تغییرات در حجم مبنا و دامنه نوسان و انتقال شركتها به بازار توافقی در جلسات متعددی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت كه در نهایت مقرر شد، گزینهای كه به سود بازار و سهامداران است، از اول اسفند امسال عملیاتی شود.
وی با بیان اینكه انتقال شركتها به بازار توافقی، در شرایط كنونی بهتربن گزینه برای كلیت بازار بود، خاطرنشان كرد: در صورت اعمال سایر گزینهها، احتمال بروز برخی مشكلات در بازار پایه فرابورس وجود داشت كه در نهایت تصمیم به انتقال 14 شركت به بازار توافقی فرابورس گرفته شد.
مدیرعامل فرابورس اظهار داشت: یكی از اهداف و استراتژیهای مهم در راهاندازی بازار پایه فرابورس، ایجاد مكانی برای حضور خریداران و فروشندگان واقعی است به طوری كه قرار نیست، فضایی برای حضور نوسانگیران در این بازار ایجاد شود. در همین رابطه احتمال دارد مدیران در آینده، سایر گزینه های فوق را مدنظر قرار دهند.
هامونی آشنا نبودن با مكانیزم معاملات بازار توافقی فرابورس را دلیل اصلی نگرانی برخی ناشران و سهامداران اعلام كرد و گفت: در حال حاضر در این بازار، نماد چهار بورس، بانكها، بیمه ها، موسسات مالی و اعتباری و غیره معامله میشود، به گونهای كه هماكنون سهام بیش از 100 شركت در بازار توافقی فرابورس مورد داد و ستد قرار میگیرد.
وی ارزش بازار توافقی فرابورس را بیش از 15 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و افزود: در این بازار بسیاری از محدودیتها از قبیل حجم مبنا و دامنه نوسان وجود ندارد به طوریكه سهامداران میتوانند به راحتی معاملات خود را انجام دهند.
هامونی درخصوص این موضوع كه معاملات توافقی باید مورد تایید فرابورس قرار گیرد، گفت: این موضوع نباید باعث نگرانی سهامداران باشد، این امر در راستای حفظ منافع سهامداران و سلامت بازار انجام می شود.
وی اضافه كرد: براساس مقررات، فرابورس در معاملات عمده و بلوكی میتواند صلاحیت فنی و مالی سهامداران را مورد بررسی قرار دهد و به هیچ وجه اهلیت و سوابق علمی و تحصیلاتی افراد مدنظر این شركت نیست.
مدیرعامل فرابورس انضباط مالی، میزان بدهی به سیستم بانكی و سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی را مهمترین عوامل مورد بررسی فرابورس در عرضههای بلوكی و عمده اعلام كرد و افزود: اگر مباحث فوق مورد ارزیابی دقیق قرار نگیرد، احتمال بروز برخی مشكلات در بازار به وجود میآید، به همین علت بررسی موضوعات فوق الزامی است.
وی با بیان اینكه شركتهای حاضر در بازار پایه فرابورس میتوانند درخواست پذیرش در بازارهای اول و دوم این شركت را بدهند، اظهار داشت: هیات پذیرش فرابورس این آمادگی را دارد كه در اسرع وقت، شركتهایی كه استانداردهای لازم را دارند به بازارهای اول و دوم منتقل كند.
هامونی در مورد اقدامات اخیر برخی سفتهبازان در بازار پایه فرابورس، گفت: فرابورس پیگیریهای لازم را ازطریق مراجع ذیصلاح انجام داده است كه نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد. فرابورس برنامه مدونی را برای عمق بخشیدن به تحلیل در این بازار توسط اشخاص دارای مجوز از سازمان بورس دارد كه بزودی اجرایی خواهد شد.
اقتصام(3)9141**1558
تهران - ایرنا - مدیرعامل فرابورس با تشریح دلایل انتقال نماد 14 شركت به بازار توافقی، آشنا نبودن با مكانیزم معاملات بازار توافقی را دلیل اصلی نگرانی برخی ناشران و سهامداران اعلام كرد و گفت: در حال حاضر در این بازار، نماد بیش از 100 شركت ازجمله چهار بورس، بانكها، بیمهها، موسسات مالی و اعتباری و غیره معامله میشود.