۸ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۰۸
کد خبر: 81014492
T T
۰ نفر
همايش نقش بانوان در پيشگيري از اعتياد در دزفول برگزار شد

دزفول -ايرنا-به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر ، همايش نقش بانوان در پيشگيري از اعتياد روز سه شنبه در سالن اجتماعات فرمانداري دزفول برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا فرماندار ويژه دزفول در اين همايش با اشاره به آمار نگران كننده طلاق در شهرستان دزفول گفت:95درصد طلاق ها در اين شهرستان به دليل اعتياد بوده و 90 درصد سارقان نيز براي تامين مواد مخدر خود دست به سرقت مي زنند.

' عبدالرضا احساني نيا ' سه عامل بي تفاوتي خانواده ،محيط و اطرافيان را از عوامل شيوع اعتياد عنوان كرد وگفت:طبق اعلام دانشگاه علوم پزشكي بيش از 17 درصد جمعيت را افراد معتاد تشكيل مي دهند كه سن آنها نيز پايين آمده و به مدارس راهنمايي نيز رسيده است.

وي بر لزوم افزايش آگاهي از مسايل مربوط به اعتياد گفت:بايد مبارزه وسيع ،گسترده و همه جانبه اي در اين خصوص صورت گيرد زيرا در بسياري مواقع افراد با اطلاعات غلطي كه سودجويان در خصوص برخي مواد مخدر مي دهند به اعتياد روي مي آورند.

وي افزود:بايد ريشه اصلي مشكلات و موفقيت ها را در خانواده ها جستجو كرد و با توجه به اينكه بانوان و مادران در رأس خانواده قرار دارند بايد كانون آموزش خانواده باشند.

فرماندار دزفول خانواده بدون مادر را خانواده فاقد استحكام خواند و گفت:اگر خانواده ها در مبارزه با اعتياد با دستگاههاي اجرايي همراهي كنند مي توان در برابر اين معضل ايستاد.

وي افزود:آموزش واطلاع رساني در مبارزه با اعتياد نيز نقش مهمي دارد و هرچه آموزش بيشتر باشد پيشگيري از اعتياد نيز بيشتر مي شود.

احساني نيا اظهار داشت:والدين بايد زمينه روي آوري فرزندان به مسايل ديني را فراهم كنند و با تشويق توانمندي هاي فرزندان نقش مثبتي در تربيت صحيح آنها داشته باشند.

' روح الله كلانتر' مسوول كمپ ترك اعتياد سلام بر زندگي در دزفول نيز گفت:اعتياد يك بيماري همه جانبه است كه جسم،روح وروان انسان را درگير مي كند زيرا فردي كه زندگي باارزشي ندارد و مثبت زندگي نمي كند به سراغ بعد منفي زندگي مي رود.

وي افزود:در مرحله اول اعتياد فرد زمان ومكان مشخصي براي مصرف مواد مخدر ندارد ولي در مرحله بعد كه مرحله نگهداري است فرد زمان مشخصي براي مصرف مواد در نظر مي گيرد و اگر در زمان مقرر مواد مصرف نكند دچار افسردگي مي شود،در مرحله بعد كه مرحله رفع توان است فرد باورش مي شود كه معتاد شده و خانواده ها در اين مرحله از اعتياد فرد آگاه مي شوند و تمام مشكلات فرد معتاد را گردن مي گيرند.

كلانتر اظهار داشت:خانواده در اين مرحله با حمايت هاي ناسالم از فرد معتاد خسارت هايي كه فرد به ديگران وارد مي كند را جبران مي كنند ولي مرحله بعد كه مرحله فاجعه است فرد معتاد به همه خسارت وارد مي كند و از همه اطرافيان و آشنايان براي تأمين مواد مخدر پول مي گيرد و دست به سرقت مي زند.

مسوول كمپ ترك اعتياد سلام بر زندگي در دزفول از دست دادن فرصت هاي شغلي مناسب،ايجاد شغل هاي كاذب از جمله مواد فروشي را از جمله عوارض اعتياد ناميد و گفت:متأسفانه برخي خانواده ها به غلط بر اين باورد كه اعتياد وارد خانواده آنها نمي شود.

وي افزود:جوانان بايد بدانند با ورود به چرخه اعتياد از ورود به چرخه دانشگاه،كار ،بازار و دوستان باز مي مانند .

وي كه سابقه 17 سال اعتياد را داشت به نحوه درمان و ترك اعتياد در مراكز اقامتي درمان اعتياد دزفول اشاره كرد وگفت:پس از 17 سال اعتياد با اراده محكم اعتياد را شكست دادم و اكنون بيش از 9 سال است كه در مراكز ترك اعتياد فعاليت مي كنم و با 38 مركز اقامتي زير نظر بهزيستي در خوزستان همكاري دارم.

در اين نشست كه با پخش كليپ همراه بود اعضاي بهبود يافته انجمن معتادان دزفول به بيان مشكلات خود وخانواده در زمان اعتياد پرداختند و به سوالان بانوان پاسخگويي كردند.

در حاشيه اين همايش كه با حضور مربيان پرورشي مدارس و اعضاي كميسيون امور بانوان فرمانداري برگزار شد نمايشگاه مبارزه با مواد مخدر برپا شد.ك/2

7278/648