۲۶ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۲۲
کد خبر: 81275721
T T
۰ نفر
برخورد دستگاه قضایی با تخریب كنندگان منابع طبیعی قاطع ومعنی دار باشد

یاسوج - ایرنا - استاندار كهگیلویه و بویراحمد به اشاره به اهمیت عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست گفت: برخورد دستگاه قضایی استان با افرادی كه به طور عمد عرصه های منابع طبیعی را تخریب می كنند قاطع، روشن و معنی دار باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید موسی خادمی روز یكشنبه در نشست بررسی آتشسوزی در منابع طبیعی كهگیلویه و بویراحمد و راهكارهای مقابله با آن افزود: قاطعیت دستگاه قضا و برخورد جدی با افرادی كه به طور عمد منابع طبیعی استان را به آتش می كشند نقش مهمی در كاهش آن معضل خواهد داشت.

وی به مشكلات متعدد كهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با آتش سوزی های گسترده در مراتع و جنگل های استان اشاره كرد و گفت: در چند ماه گذشته نیروهای منابع طبیعی و فرمانداران شهرهای استان با وجود كمبود امكانات تلاش زیادی را برای حفاظت و اطفای حریق عرصه های طبیعی استان از خود نشان دادند كه جای تقدیر دارد.

خادمی مستندسازی عرصه های منابع طبیعی كه بیشترین فراوانی در زمینه آتش سوزی را دارند مهم دانست و افزود: با این روش می توان در مواقع بحران و آتش سوزی به نحو مطلوب تری مدیریت كرد.

وی اظهار كرد: باید با هماهنگی و همكاری تمام دستگاه های اجرایی كهگیلویه و بویراحمد آسیب های ناشی از آتشسوزی مراتع و جنگل های استان را كاهش داد.

خادمی با اشاره به اینكه برطرف كردن مشكلات تنها نیازمند اعتبار نیست، عنوان كرد: تشكیل گروه های مردم نهاد در مناطق مختلف استان برای مقابله با آتش سوزی جنگل ها و مراتع باید در دستور كار نهادهای مربوطه قرار گیرد.

وی ابراز داشت: به دلیل گستردگی آتش سوزی مراتع و جنگل ها در این استان امسال باید اعتبارات ویژه ای در زمینه مدیریت بحران تخصیص یابد كه با ارایه گزارش آتش سوزی ها به وزارت كشور و سازمان مدیریت نسبت به جذب این اعتبارات اقدام خواهد شد.

خادمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری را متولی اصلی حفاظت از عرصه های طبیعی كشور دانست و گفت: تجهیزات ادارات كل منابع طبیعی در استان ها ابتدایی است و این سازمان باید در بودجه خود اعتبار لازم برای خرید امكانات مورد نیاز این حوزه را پیش بینی كند.

استاندار كهگیلویه و بویراحمد در این نشست از مدیركل منابع طبیعی استان خواست تا هفته آینده نسبت به خریداری بسكت اطفای حریق بالگرد جمعیت هلال احمر استان اقدام كرده تا برای اطفای آتشسوزی عرصه های منابع طبیعی از آن استفاده شود.

خادمی اعتبار مورد نیاز برای خرید بسكت اطفای حریق بالگرد جمعیت هلال احمر كهگیلویه و بویراحمد را حدود 50 تا 120 میلیون تومان عنوان كرد و گفت: این میزان اعتبار از سوی استانداری استان تامین خواهد شد.

وی از برگزاری همایشی با موضوع امكان سنجی برطرف كردن مشكلات كهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده از منابع دولت و توجه به نقش مردم خبر داد و افزود: در این همایش راهكارهای استفاده از ظرفیت های مختلف برای مدیریت و اداره استان مورد بررسی قرار می گیرد.

معاون عمرانی استاندار كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت:از ابتدای سال جاری تاكنون بیش از 25 فقره آتشسوزی مراتع و جنگل در شهرستان بویراحمد رخ داده كه در این زمینه رتبه اول را در میان سایر شهرستانهای استان دارد.

پژمان نیك اقبال افزود: از سال 88 تاكنون بیش از 204 میلیارد تومان به عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد خسارت وارد شده كه این میزان باید جبران شود.

وی اعتبار مورد نیاز برای احیای جنگل ها و مراتع كهگیلویه و بویراحمد در پنج سال گذشته را 29 میلیارد و 500 میلیون تومان عنوان كرد و گفت: به دلیل سخت گذ بودن مناطق این استان اطفای حریق مراتع و جنگل ها در این استان با مشكل مواجه است.

وی بیان كرد: در مواقع بحران و آتشسوزی به دستور استاندار و فرمانداران باید از تمام ظرفیت ها و امكانات استفاده شود كه برخی ادارات در این زمینه سهل انگاری می كنند.

نیك اقبال نبود امكانات سخت افزاری را از دیگر مشكلات برای اطفای حریق عرصه های منابع طبیعی دانست و گفت: دارایی ادارات كهگیلویه و بویراحمد برای خاموش كردن آتش مراتع و جنگل ها تنها نیروی انسانی است كه با دست خالی كاری از آنها ساخته نیست.

وی نبود بالگرد مناسب ویژه اطفای حریق و نبود تجهیرات كافی را از سایر مشكلات استان در بحث اطفای حریق جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی خواند و افزود: اعتبارات خاصی برای آتش سوزی پیش بینی نشده است.

نیك اقبال عنوان كرد: با تلاش و پیگیری استاندار اعتباراتی در قالب تسهیلات برای پرداخت خسارت دیدگان ناشی از آتش سوزی در نظر گرفته شده ولی تاكنون اختصاص نیافته است.

وی با بیان اینكه در زمینه تامین اعتبارات جاری نیز مشكلاتی وجود دارد، ابراز داشت: باید اعتبارات جاری لازم در اختیار فرمانداران قرار گیرد تا برخی امكانات اولیه برای مقابله با بحران ها و آتش سوزی ها را تامین كنند.

مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كهگیلویه و بویراحمد گفت: 20 درصد جنگل های زاگرس، هشت درصد جنگل كشور و 740 هزار هكتار مرتع با تولید سه و نیم كیلو علوفه در هكتار در این استان است.

سید محمدرضا جهان آرا شرایط جنگل ها و مراتع كهگیلویه و بویراحمد را در دنیا حایز اهمیت دانست و افزود: خشكسالی های گذشته موجب شده تا جنگل ها و مراتع این استان در فصول گرم سال مستعد آتشسوزی باشند.

وی بیان كرد: آتش زدن پس چر مزارع، انداخت ته سیگار در مراتع خشك، خاموش نكردن آتش از سوی گردشگران پس از پخت غذا ،آتش بازی از سوی كودكان،آتش سوزی سوجویان و زمین خواران از جمله دلایل آتش سوزی در مراتع و جنگل های استان است.

جهان آرا سخت گذر بودن عرصه های منابع طبیعی، كمبود آب برای استفاده افراد اطفاگر، سنگینی كپسول های اطفای حریق برای حمل به ارتفاعات و وزیدن باد را از سایر مشكلات برای خاموش كردن آتش سوزی مراتع و جنگل های كهگیلویه و بویراحمد اعلام كرد.

دادستان عمومی و انقلاب مركز كهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: دستگاه قضایی این استان در فصول مختلف سال پرونده های زیادی در زمینه آتش سوزی عرصه های منابع طبیعی را رسیدگی می كند.

مختار كوشا افزود: در فصل بهار بوته‌كنی گیاهان كوهی و درفصل پاییز تخریب، تجاوز، تصرف و شخم زدن منابع طبیعی از جمله مشكلاتی كه دستگاه قضایی ب آنها رو به رو است.

وی با بیان اینكه سهل‌انگاری افراد، گردشگران و آتش بازی كودكان در عرصه های منابع طبیعی از علل ایجاد آتش سوزی در جنگل‌های استان است، یادآور شد: با توجه به گردشگر پذیر بودن شهرهای دنا و یاسوج در فصل تابستان آتش سوزی در منابع طبیعی این مناطق افزایش می یابد.

كوشا فرهنگ‌سازی برای حفاظت از منابع طبیعی را از مهمترین راهكارها دانست و گفت: مراكز علمی و آموزشی نقش بسزایی در این زمینه می توانند ایفا كنند.

دادستان عمومی و انقلاب مركز كهگیلویه و بویراحمد عنوان كرد: شعب ویژه در دادسرا و دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر استان دایر شده و خارج از نوبت و ویژه به تخلفات و آتش‌سوزی ها در عرصه های منابع طبیعی رسیدگی می‌كند.

كوشا ابراز داشت: براساس ماده 690 قانون مجازات اسلامی با متخلفان عرصه های منابع طبیعی به صورت جدی و با مجازات شدید برخورد می‌شود.

671/7533/627