به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان، 'باقر كرد' در نشست كارگروه تخصصي بهداشت و درمان در حوادث غير مترقبه استان افزود: هم اينك به سبب نبود سند جامع راهبردي پس از بروز هر بحران پروتكل مواجهه بلافاصله و در همان زمان تدوين مي شود.
وي ادامه داد: با تدوين اين سند نقاط ضعف به حداقل كاهش يافته و پيش بيني بحران تبديل به فرصتي براي ارتقاي ارائه خدمات مي شود.
وي با اشاره به حادثه مسموميت شيميايي شماري از ساكنان يكي از محله هاي زاهدان بر اثر ريختن سم گياهي تاريخ مصرف گذشته در كانال آب، گفت: بخش بزرگي از بار ساماندهي شرايط در اين حادثه بر عهده دانشگاه علوم پزشكي زاهدان بود كه خوشبختانه به خوبي مديريت شد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار سيستان و بلوچستان تصريح كرد: در صورت تنظيم سند راهبردي ضمن آگاهي از مجموعه امكانات، زير ساخت ها و قابليت ها نير در مواجهه با بحران هاي طبيعي و غيرطبيعي به صورت منظم مشخص مي شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان نيز در اين نشست با تاكيد بر توجه به اصل مهم پيشگيري افزود: براي تنظيم سند راهبردي مقابله با بحران، كارگروه هاي مختلف در ادارات بايد تشكيل شود تا ضمن ارزيابي توان سازمان در مقابله با حوادث، پيشنهادات مورد نياز نيز ارائه شود.
دكتر 'محمود رضا ميري' گفت: اين سند پس از تصويب استاندار به عنوان قانون براي ادارات استان لازم الاجرا مي شود.
وي با اشاره به اينكه به طور متوسط در ده سال گذشته هر سال در سيستان و بلوچستان با يك بحران مقابله شده است تاكيد كرد: تاكنون با تكيه بر توانمندي هاي فرزندان مخلص اين ديار، در مقابله با بحران هاي طبيعي و غير طبيعي موفق بوده ايم اما براي جلوگيري از وقوع و نيز كاهش تلفات ناشي از اين حوادث نيازمند برنامه ريزي دقيق هستيم.
دكتر فريبا كوشا رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان نيز در اين نشست گفت: ايران يكي از 10 كشور بلاخيز دنياست از اين رو با توجه به انواع حوادث اتفاق افتاده بايد براي پيشگيري از وقوع مجدد چاره انديشي كرد.
' غلامرضا اربابي' مديركل ستاد بحران استان نيز گفت: هدف از مديريت بحران ايجاد انسجام و هماهنگي بين دستگاههاي اجرايي است از اين رو بايد تلاش شود در تدوين سند راهبردي ضمن طرح امكانات و شرايط موجود، وظيفه هر اداره در ساماندهي شرايط مشخص شود.
بر اساس اين گزارش، تدوين بسته و ملزومات داروئي، تعيين شهرها و استان هاي همكار براي تامين نيرو و تجهيزات مورد نياز احتمالي در بحران ها، خريداري دستگاه هاي آشكار ساز مواد گازي، شيميائي و ميكروبي، تجهيز بيمارستان هاي صحرايي سپاه، برنامه ريزي براي برگزاري مانور با هدف كسب آمادگي لازم براي وقوع حوادث گوناگون و پيش بيني نقاط ضعف و تهيه آمار دقيق از تركيب جمعيتي بخش هاي مختلف شهرهاي استان از جمله پيشنهادات مطروح شده در اين نشست بود.
7316 / 653
معاون استاندار سيستان و بلوچستان:
تنظيم سندراهبردي پيشگيري ومقابله باحوادث غير مترقبه دراستان ضروريست
۸ دی ۱۳۹۳، ۲۲:۲۲
کد خبر:
81443298
زاهدان- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استاندار سيستان و بلوچستان گفت: تنظيم سند راهبردي پيشگيري و مقابله با حوادث غير مترقبه در استان ضروري است.