' بیتا چاییده ' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق پژوهش صورت گرفته این كمبود ناشی از نوع پوشش، استفاده از كرم های ضد آفتاب و وجود ریزگردها در هوای استان خوزستان می باشد كه مانع رسیدن نور مناسب به بدن و تامین ویتامین دی در فرد می شود.
وی گفت: كمبود این ویتامین سبب جذب نشدن كلسیم در فرد شده و پوكی و نرمی استخوان را به دنبال دارد ضمن اینكه ثابت شده افرادی كه دچار كمبود ویتامین دی می باشند شانس ابتلا به سرطان به ویژه سرطان خون، رحم و پستان در آنها بیشتر خواهد بود.
رییس مركز بهداشت دزفول اجرای طرح توزیع قرص ویتامین دی بین دختران دانش آموز در راستای جبران این كمبود را مهم دانست و افزود: بر اساس این طرح 9 عدد قرص مگادوز ویتامین دی بین گروه هدف كه دختران نوجوان می باشد توزیع می شود.
دكتر چاییده با بیان اینكه دختران نوجوان گروه هدف ماهانه یك عدد قرص در دهم هر ماه از مدارس دریافت خواهند كرد افزود: فاصله زمانی یك ماه برای مصرف این قرص باید رعایت شود زیرا این ویتامین محلول در چربی بوده و در بافت چربی و سیستم لنفاوی بدن ذخیره شده و در مدت یك ماه بتدریج آزاد می گردد.
وی نسبت به مصرف قرص ویتامین دی در فاصله زمانی كمتر از یك ماه هشدار داد و گفت: مصرف در فواصل زمانی كوتاه سبب بروز مسمومیت در فرد می شود.
رییس مركز بهداشت دزفول گفت: طرح توزیع قرص ویتامین دی بین دانش آموزان با عنوان طلای مكمل امسال برای اولین بار در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم آغاز شده و تعداد 14 هزار و 688 دانش آموز زیر پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: با اجرای این طرح 132 هزار و 192 عدد قرص بین دانش آموزان توزیع می شود.
ویتامین دی برای جذب كلسیم در بدن، رشد و استحكام دندان و استخوان نقش مهمی دارد به طوریكه كمبود این ویتامین در فرد خطر ابتلا به بیماری دیابت، بیماری ام اس و بیماریهای قلبی عروقی را افزایش می دهد.
648/551/538
دزفول - ایرنا - رییس مركز بهداشت دزفول از كمبود 100 درصدی ویتامین دی در دختران نوجوان این شهرستان خبر داد و گفت: این كمبود در حالی است كه دزفول واقع در استان خوزستان یكی از آفتابی ترین مناطق كشور است.