۶ بهمن ۱۳۹۳، ۸:۱۵
کد خبر: 81479084
T T
۰ نفر

پروتئین درمان پاركینسون كشف شد

۶ بهمن ۱۳۹۳، ۸:۱۵
کد خبر: 81479084
پروتئین درمان پاركینسون كشف شد

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه میشیگان آمریكا موفق به كشف پروتئینی شدند كه در درمان بیماری پاركینسون موثر است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، این پروتئین توسط باكتری ای كولای (E. Coli) تولید می شود. باكتری ایكولای نوعی باكتری میله ای شكل است كه معمولا در قسمت پایین روده موجودات خونگرم یافت می شود.

تحقیقات نشان می دهد كه این پروتئین از شكل گیری پروتئین های مرتبط با بیماری پاركینسون جلوگیری می كند.

در مغز بیماران مبتلا به پاركینسون، پروتئین های مهاجمی شكل می گیرد كه سمی هستند. این پروتئین ها به مرور زمان باعث مرگ سلول ها می شوند و اختلال عصبی پاركینسون شكل می گیرد.

كشف این پروتئین گام مهمی در دستیابی به روش های جدید درمانی است.

معمولا بیماری پاركینسون پس از 60 سالگی بروز می كند ولی گاهی این بیماری در جوانان هم دیده می شود.

بیماری پاركینسون معمولا با لرزش یك دست آغاز می شود و به تدریج اكثر اندام را درگیر می كند. پاركینسون پس از آلزایمر شایع ترین بیماری سیستم اعصاب است كه بر اثر كاهش دوپامین و اختلال جسم سیاه مغز ایجاد می شود.

جسم سیاه پیام های عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال می كند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت می گیرد و باعث اختلال در تعادل و كنترل عضلات می شود.

تحقیقات اخیر محققان دانشگاه دوك نشان می دهد كه تحریك نخاع با استفاده از سیگنال های الكتریكی، نشانه های اختلال عصبی مرتبط با پاركینسون را كاهش می دهد.

این تحقیقات به صورت تجربی روی جوندگان انجام شده و نتیجه رضایتبخش بوده است.

محققان بر این باورند كه این روش قادر به ترمیم سلول های عصبی آسیب دیده است.

محققان دانشگاه داكوتای جنوبی واقع در آمریكا به تازگی دریافته اند كه مصرف امگا 3 از تحلیل سلول های عصبی و مغز جلوگیری می كند و مانع بروز بیماری آلزایمر و پاركینسون می شود.

حجم مغز به مرور زمان و با افزایش سن كاهش پیدا می كند. عوامل موثری بر این موضوع حاكم هستند و تحقیقات نشان می دهد كه شیوه زندگی مهمترین عامل در تسریع یا جلوگیری از تحلیل مغز است.

وجود استرس مداوم در زندگی، استفاده از سیگار و مشروبات الكلی، شب زنده داری، عدم فعالیت مغزی و مصرف مداوم غذاهای چرب و شیرین باعث جلو انداختن این عارضه می شود.

در ادامه تحقیقات آمده است كه استفاده از رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد امگا 3 این عارضه را به میزان قابل توجهی به تاخیر می اندازد.

در این تحقیقات آمده است كه نیاز زنان، مخصوصا زنان یائسه به امگا 3 بیشتر است. حجم هیپوكامپ مغز زنانی كه در وعده های غذایی خود از این اسید چرب استفاده می كنند، 2.7 درصد بیشتر از سایرین است. این بخش از مغز، به محض شروع بیماری آلزایمر و قبل از بروز علایم اولیه، تغییر شكل پیدا می كند.

تحقیقاتی كه سال گذشته انجام شد نشان داد كه اسیدچرب امگا 3، قادر به عبور از سد خونی مغزی است كه در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد. برخی از مهمترین منابع وجود اسید چرب امگا 3 عبارتند از :



• انواع ماهی

• دانه كتان

• خاویار

• روغن زیتون

• حبوبات

• تخم مرغ

• ریحان

• اسفناج

• گردو

• میگو

• گل كلم

• ماهی آزاد

• ساردین

• دانه سویا

• كلم بروكلی

در ادامه نتایج این تحقیقات همچنین تاكید شده كه مصرف مكمل های امگا 3 نیز اثربخش است.

نتایج این تحقیقات در نشریه Molecular Cell منتشر شده است.

علمی (6) ** 9259**1599
۰ نفر