به گزارش ايرنا،'غلامرضا جعفري' روز يكشنبه در حاشيه مجمع انتخابات رياست هيات ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي استان قزوين در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به امكانات و زيرساخت ها و علاقه مندي اقوام مختلف كشور، درصدد احيا و ترويج بازي هاي بومي و محلي هستيم.
وي با بيان اينكه بسياري از بازي هاي بومي و محلي داراي رويكردي فرهنگي هستند، خاطرنشان كرد: احيا و ترويج اين بازي ها، احيا و ترويج باورها و ارزش هاي ملي و فرهنگي كشور است.
اين مسوول از برگزاري ليگ هاي بومي و محلي از جمله ليگ هفت سنگ، كشتي لوچو، كشتي با چوخه به عنوان يكي از راه هاي احيا و ترويج بازي ها و ورزش هاي بومي و محلي ياد كرد و گفت: در همين راستا با همكاري مركز پژوهش هاي وزارت علوم در پي برگزاري همايشي در خصوص بازي هفت سنگ هستيم تا از جنبه علمي نيز به بازي هاي بومي و محلي ورود پيدا كنيم.
رييس فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي با اشاره به راه اندازي خانه ورزش روستايي در برخي روستاهاي كشور، اظهار كرد: تلاش داريم تا ايجاد اين خانه ها را در روستاهاي كشور سرعت ببخشيم تا بتوان با كمك اين تشكيلات به رشد ورزش روستايي كمك كنيم.
وي يادآور شد: با همكاري ستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش مي كنيم تا در خانه هاي ورزش روستايي را در استان هاي شرقي كشور هرچه زودتر راه اندازي كنيم.
جعفري، جمعيت تحت پوشش ورزشكار در فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي را 520 هزار نفر خواند و افزود: اين رقم تا سال گذشته به بيش از 180 هزار نفر تجاوز نمي كرد.
وي، اعتبار اختصاص داده شده به اين فدراسيون را نيز يك ميليارد و 300 ميليون خواند و در پايان گفت: وزارت ورزش و جوانان حمايت مناسبي از فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي دارد.
3013/ 6128
قزوين-ايرنا-رييس فدراسيون ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي گفت: تاكنون 600 نوع بازي بومي محلي در كشور شناسايي شده است كه اين بازي ها با دو هزار و 400 شكل مختلف اجرا مي شوند.