«عباسعلی اکبری» روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی یک فدراسیون خاص است که هم در جنبه ورزشی و هم در جنبه فرهنگی کار میکند. البته ورزش خود یک مقوله فرهنگی است. در این فدراسیون نه تنها جشنوارههای فرهنگی برگزار میشود بلکه در تلاشیم تا شرایطی برای برخی از نقاط ایران فراهم کنیم که مردم بیش از پیش به ورزش روی آورند. همچنین در زمینه احیا و توسعه بازیهای بومی و محلی بار سنگینی بر روی دوش فدراسیون است که با همکاری سایر نهادها باید آن را به سرانجام برساند. تا امروز کارهای زیادی در این زمینه شده است اما این کارها نیاز به تکمیل دارد.
وی با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی بخش بزرگی از میراث معنوی ایران اسلامی هستند افزود: باید از این گنجینه ارزشمند محافظت و آن را به برند تبدیل کنیم. تجربه کشورهای شرق آسیا نشان داد که میشود بازیهای بومی و محلی یک کشور را تا سطح بازیهای آسیایی و المپیک ارتقا داد. کشورهای کره، چین و ژاپن در این زمینه موفقیتهای زیادی کسب کردند. در ایران برخی از بازیها ظرفیت تبدیلشدن به برند را دارند.
سرپرست فدراسیون با بیان اینکه برندسازی نیاز به توسعه دارد و توسعه در گرو سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است گفت: اگر سرمایهگذاری و توسعه بازیها هدفمند انجام شود بدون شک برنامه استعدادیابی در بازیهای مختلف در سطح مناطق محروم انجام خواهد شد. این برنامه از طریق هیاتهای استانی و خانه ورزش روستایی پیگیری میشود. همچنین المپیاد جام خوشهچین میتواند بسیاری از استعدادها را شکوفا کند. لازمه این کار استفاده از دانش کارشناسان مجرب، پیشکسوتان و اهالی ورزش است.
اکبری در ادامه گفتوگو با خبرنگار ایرنا یادآور شد: تنوع جغرافیایی و فرهنگی ایران موجب شکلگیری بازیهای بومی و محلی زیادی شده است.میتوانیم با احیای این بازیها نشاط اجتماعی را به جامعه برگردانیم.
او در پایان گفت: در تلاشم تا در این مدت کوتاه بتوانم گام مثبتی در جهت توسعه برنامههای فدراسیون بردارم اما هیچ برنامهای برای شرکت در انتخاب ریاست فدراسیون ندارم.
نظر شما