۱ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۷
کد خبر: 81513300
T T
۰ نفر

چین ركورددار تولید انرژی بادی در جهان

۱ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۷
کد خبر: 81513300
چین ركورددار تولید انرژی بادی در جهان

پكن - ایرنا - چین با تولید بیش از 153 میلیارد كیلووات ساعت برق از طریق نیروگاه های بادی، همچنان در تولید انرژی بادی در جهان ركورددار است.

به گزارش ایرنا، در گزارشی كه به تازگی از سوی یكی از موسسات زیست محیطی آمریكا منتشر شد، میزان ظرفیت تولید انرژی بادی در چین طی سال 2014 میلادی 23 درصد رشد داشت و این كشور موفق شده است 2.8 درصد از كل برق خود را از طریق نیروگاه های بادی تامین كند.

كشور چین كه بزرگترین تولید كننده كربن در جهان محسوب می شود، پیشتر متعهد شده بود كه علاوه بر كاهش میزان تولید گازهای گلخانه ای خود تا سال 2030 میلادی، سهم انرژی تولید شده از منابع غیر فسیلی (از جمله انرژی هسته ای و منابع تجدیدپذیر انرژی) را در این سال به 20 درصد برساند.

این كشور همچنین برای دستیابی به هدف یادشده، درصدد تقویت توان نیروگاه های برق هسته ای و تحقق این رویا، با بسیاری كشورها از جمله فرانسه، آمریكا و روسیه همكاری نزدیكی را از مدت ها قبل آغاز كرده است.

چین همچنان حدود 80 درصد از انرژی و 60 درصد از برق خود را از راه سوزاندن ذغال سنگ به دست می آورد و پكن می كوشد با گسترش انرژی های جایگزین، به ویژه انرژی خورشیدی و بادی، با آلودگی هوا در شهرهای این كشور بویژه كلانشهر 'پكن' مقابله كند.

انرژی بادی نوعی از انرژی های پاك و بازگشت پذیر است كه فناوری استفاده از آن در جهان رواج یافته است.

چین در سال های گذشته استفاده از این انرژی را گسترش داد و تنها ظرف 7 سال گذشته راه توسعه 15 ساله آمریكا و اروپا را پیمود و میزان برق تولید شده از آن را از 2 میلیون كیلووات به بیش از 150 میلیون كیلووات رسانده است.

سخنگوی شبكه ملی برق رسانی چین پیشتر اعلام كرده بود كه كشورش با تولید این میزان برق تولید شده از انرژی بادی، از آمریكا و بسیاری از كشورهای اروپایی پیشی گرفته و علاوه بر كسب مقام نخست در جهان، همچنان ركورددار تولید برق از انرژی بادی است.

براساس آمارهای اعلام شده، میزان تولید برق از انرژی بادی در چین بین سال های 2005 تا 2012 میلادی، 50 برابر شده است.

همچنین میزان تولید برق از انرژی بادی در چین طی سال 2012 نسبت به سال قبل میلادی 36 درصد افزایش یافته در همین مدت تولید برق از انرژی خورشیدی نیز در چین 75 درصد افزایش یافته است.

دولت چین قصد دارد ظرفیت نیروگاه های بادی خود را تا سال 2020 به بیش از 100 هزار مگاوات افزایش دهد.

چین در سال 2013 به عضویت آژانس 'IRENA' در آمد كه هدف آن افزایش دو برابری میزان تولید این انرژی پاك تا سال 2030میلادی است.

دولت چین برای عملی كردن تعهدات بین المللی خود در زمینه تغییرات آب و هوا، میزان تولید انرژهای تجدیدپذیر را افزایش داده است.

دولت چین همچنین بیشتر از رقبای صنعتی خود در جهان، در زمینه تولید انرژی پاك سرمایه گذاری كرده است.

بر اساس اعلام منابع رسمی در چین، این كشور ضمن تدوین استراتژی جدید در حوزه انرژی قصد دارد تا سال 2020 با كاهش قابل توجه سوخت های فسیلی، بر تعداد نیروگاه های هسته ای، بادی و انواع سوخت های موسوم به سبز خود را افزایش دهد.

این كشور همچنین قصد دارد با توجه به تعرفه های بالای برق و حمایت های مالی برای گسترش و توسعه انرژی های قابل بازیافت، طرح های چندین میلیارد دلاری انرژی خورشیدی را در صحرای 'گبی' و شمال غربی این كشور آغاز كند.

گزارش ها همچنین نشان می دهد كه چین قصد دارد مصرف انرژی را كاهش داده و بر مصرف ذغال سنگ خود تا سال 2020 نیز به میزان 4.8 میلیارد تن بكاهد.

سهم سوخت های غیر فسیلی این كشور نیز از 9.8 به 15درصد در سال 2013 رسیده كه این موضوع خبر خوبی برای این كشور و جهان كه نگران افزایش گازهای گلخانه ای هستند، محسوب می شود.

افزایش مصرف سوخت های فسیلی چون ذغال سنگ سهم زیادی در تولید گازهای گلخانه ای و در نهایت گرمتر شدن كره زمین دارد كه تولید رو به افزایش آن باعث تغییرات نامطلوبی در محیط زیست جهان شده است.

سازمان ملل توصیه كرده است كه كشورهای توسعه یافته جهان متعهد شوند تا سال 2020 میزان گازهای گلخانه ای خود را 25 تا 40 درصد كاهش دهند.

آساق*1*1597*7074**1010