حسين رشيدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين اقدام گامي بلند در جهت نظارت بر سلامت گوشت مرغ است.
وي بيان كرد: اجراي طرح رديابي اين محصول در راستاي كنترل و نظارت دقيق بر سيستم پرورش، پايش باقيمانده هاي دارويي، حمل و نقل و كشتار طيور در استان توسط اداره كل دامپزشكي استان از اوايل اسفند آغاز شده است.
وي گفت: اجراي اين طرح باعث ارتقاي سطح بهداشت و سلامت فرآورده هاي دامي و به تبع آن سلامت جامعه مي شود.
وي اظهار كرد: اداره كل دامپزشكي استان از معدود استان هاي پيشرو در اجراي طرح يادشده است و در حال آماده سازي زمينه براي اجراي طرح رديابي دام و فرآورده هاي دامي نيز هستيم.
مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: با توجه به ضرورت رديابي گوشت مرغ از مرحله جوجه ريزي تا كشتار و نظارت و كنترل دقيق بر سلامت و بهداشت آن، جلسات توجيهي متعددي با تعاوني مرغداران، مسوولان فني بهداشتي مرغداري ها، كشتارگاه ها و كلينيك هاي بخش خصوصي دامپزشكي از ابتداي دي امسال در استان برگزار شد.
وي افزود: در اين طرح پس از ثبت اطلاعات كامل جوجه ريزي و مرغداري در سامانه يكپارچه GIS طيور و نظارت بر نحوه پرورش، واكسيناسيون و داروهاي مصرفي از سوي دامپزشك، گواهي بهداشتي به مقصد كشتارگاه صادر مي شود.
رشيدي تصريح كرد: كد گواهي مربوط به عنوان كد رهگيري بر روي پاكت گوشت مرغ درج مي شود.
وي با اشاره به محاسن و مزاياي طرح رديابي گفت: با اجراي اين طرح مصرف كنندگان پس از خريد مرغ و كنترل تاريخ مصرف و شرايط ظاهري مي توانند كد 12 رقمي حك شده را به سامانه 30008903 پيامك كرده و از مشخصات آن مطلع شوند.
رشيدي از ثبت اطلاعاتي نظير نام مرغدار، محل پرورش، تعداد مرغ پرورشي در مزرعه، نام راننده و پلاك خودروي حمل طيور زنده در اين سامانه خبر داد.
وي گفت: مردم مي توانند براي دريافت اطلاعات لازم و كافي در اين زمينه به شبكه هاي دامپزشكي مراجعه يا از طريق شماره تلفن 1512 سووالات خود را مطرح كنند.
7439/3028
كرمان - ايرنا - مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: با اجراي سامانه يكپارچه جي آي اس در صنعت طيور گوشت مرغ از ابتداي پرورش تا مركز عرضه رديابي مي شود.