به گزارش خبرنگار ايرنا،پژمان نيك اقبالي روز شنبه در نشست شوراي فني كهگيلويه وبويراحمد افزود: مسايل سياسي،اجتماعي، فرهنگي و امنيتي آن نيز در كارگروه ويژه اي با مديريت حوزه معاونت سياسي و امنيتي استانداري بررسي خواهد شد.
قرار است روستاهاي مهريان، بلهزار، مادوان هاي عليا و سفلي در منطقه سررود شمالي در قالب يك ناحيه جديد به شهر ياسوج الحاق شوند.
پيشنهاد ديگر شوراي فني استان نيز اين است كه مادوان عليا همچنان به عنوان يك شهر مستقل باقي بماند و مناطق مهريان، بلهزار و مادوان سفلي نيز به آن الحاق شوند.
به گفته نيك اقبالي بر اساس بررسي هاي انجام شده اين پيشنهاد قابل پذيرش و تاييد مردم و اهالي مناطق مهريان و بلهزار نيست.
وي بيان كرد: الحاق روستاهاي دو منطقه سر رود شمالي و جنوبي اطراف ياسوج از ماه ها پيش در دستور كار معاونت عمراني استانداري قرار گرفته بود.
نيك اقبالي ابراز داشت: اين موضوع اكنون پس از بررسي دقيق، جامع و نظرات فني كارشناسان تهيه و تدوين شده كه نتيجه و برآيند كلي آن حاكي از الحاق اين روستاها در قالب نواحي جديد به شهر ياسوج است.
نيك اقبالي گفت: بروز مشكلات و معضلات روزافزون در اين روستاها دربخش هاي مختلف فني، شهرسازي، فرهنگي، اجتماعي ، بهداشت محيط چالش هاي زيادي را فراروي متوليان امور قرار داده است.
معاون استاندار كهگيلويه وبويراحمد گفت: در برخي از اين مناطق معابر بالاي هشت متر وجود ندارد در حالي كه استاندارد بايد حدود 40 متر باشد.
وي تصريح كرد: هم اكنون شهر ياسوج علاوه بر ارايه خدمات شهري با جمعيتي افزون بر 115 تا 120 هزار نفر در محدوده خود مشغول خدمات دهي به جمعيت روزافزون مناطق و روستاهاي حاشيه اين شهر است.
نيك اقبالي اظهار كرد: اين مناطق به دليل رعايت نكردن اصول و ضوابط فني و اجرايي لازم در ساخت و سازها خدمات دهي ساير دستگاه هاي خدمات رسان را نيز با معضلات فراواني مواجه كرده است.
راهبرد و نتيجه بررسي طرح جامع از سوي معاونت عمراني استانداري كهگيلويه وبويراحمد در زمينه روستاهاي اطراف شهر ياسوج در منطقه سررود جنوبي نيز اين است كه روستاي سروك به شهر ياسوج ملحق شود.
روستاهاي تل خسرو و سرآبتاوه نيز در قالب نواحي و مناطق جديد به شهر ياسوج الحاق شوند.
اين در حالي است كه كارشناسان و مديران اجرايي عضو شواري فني استان نيز از انتخاب عناوين و ايجاد شهرهاي جديد در اطراف ياسوج به شدت مخالف هستند و معتقدند كه اين روستاها در قالب نواحي و به عنوان يك مديريت واحد به شهر ياسوج ملحق شوند.
شهردار ياسوج نيز كه پيش از اين موافقت كلي خود را از الحاق اين مناطق به شهر ياسوج اعلام كرده بود خواستار تشكيل كارگروه هاي ويژه براي بررسي دقيق تر اين موضوع شد.
محمدعلي جاويد يادآور شد: در صورت موافقت و تاييد نهايي آن نيز استانداري بايد اعتبارات ويژه اي را براي ساماندهي و كاهش معضلات و مشكلات متعدد اين روستاها اختصاص دهد.
فرماندار شهرستان بويراحمد نيز با تاييد و موافقت كلي الحاق روستاهاي اطراف ياسوج به اين شهر، گفت: بايد موضوعات و مسايل اجتماعي اين مهم نيز با دقت مورد بررسي قرار گيرد.
هوشنگ ياري پور افزود: بيش از 15 سال است كه موضوع ساماندهي روستاهاي اطراف شهر ياسوج در دستور كار متوليان امر در دولت هاي مختلف قرار گرفته ولي تاكنون به نتيجه مطلوبي نرسيده است.
وي يكي از راهبردهاي اساسي براي ساماندهي و برون رفت اين مناطق از معضلات و مشكلات موجود را الحاق آنها به شهر ياسوج دانست.
به گفته برخي مسوولان و كارشناسان حوزه اجتماعي بهزيستي بيش از 80 تا 90 درصد آسيب هاي فرهنگي و اجتماعي از جمله طلاق و گرايش به مواد مخدر و كودكان كار مربوط به مناطق بلهزار و مادوان است و اين منطقه علاو بر مشكلات اقتصادي وفرهنگي به عنوان يك نقطه آسيب زا در زمينه مسايل اجتماعي بشمار مي رود.
تصاوير و اسلايدهايي كه كارشناس حوزه فني استانداري در نشست شوراي فني نيز ارايه كردند حكايت از وجود يك فاجعه بزرگ در حوزه هاي فني واجرايي روستاهاي مجاور شهر ياسوج بود.
بوي تعفن لجن، دفع غيربهداشتي فاضلاب، كنده كاري ها و چاله و چوله هاي كوچه ها همراه با انباشت نخاله هاي ساختماني رها شده در كنار مناطق مسكوني زندگي را سال هاست كه بر ساكنان اين مناطق تلخ كرده است.
دركنار اين ساختار نامتناسب و ناموزون ساخت و سازهاي غيراصولي نيز انبوهي از آسيب هاي فرهنگي، اجتماعي و بهداشتي را بايد دراين مناطق جستجو كرد.
به گفته كارشناس دفتر فني استانداري بيش از 70درصد كوچه ها بويژه در منطقه مهريان و بلهزار بن بست است.
آمارها نشان مي دهد كه بيشترين مهاجرت هاي بي رويه روستايي از ساير نقاط استان به همين مناطق بوده است تا جايي كه ميزان رشد جمعيت در مدت پنج سال از 85 تا سال 90 در منطقه سرآبتاوه حدود 26 درصد بوده است.
جمعيت فعلي روستاي سرآبتاوه بر اساس آمار خانه هاي بهداشت اكنون بيش از 16هزار نفر است.
نرخ رشد جمعيت در روستاي سروك اكنون 8/6 با جمعيت حدود چهار هزار و 415 نفر است كه ظرف دو سال آينده نرخ رشد در اين منطقه به 10 درصد نيز مي رسد.
جمعيت فعلي مناطق مهريان، بلهزار و مادوان نيز افزون بر 35هزار نفر اعلام شده است.
بيش از 28درصد جمعيت حدود 243 هزار نفري شهرستان بويراحمد در حريم شهر ياسوج واقع شده است.
كل مساحت و محدوده شهر ياسوج نيز هفت هزار و 782 هكتار است.
3016/6162
معاون استانداركهگيلويه وبويراحمد
روستاهاي پيراموني ياسوج در قالب نواحي جديد به اين شهر الحاق مي شوند
۱۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۴۰
کد خبر:
81532104
ياسوج -ايرنا- معاون عمراني استاندار كهيگيلويه وبويراحمد تاكيد كرد: الحاق روستاهاي اقماري اطراف شهر ياسوج درقالب نواحي و يا مناطق جديد به اين شهر از نظر مسايل فني و شهرسازي مورد تاييد قرارگرفته است.