به گزارش ایرنا، محمود خدادوست روز سه شنبه در همایش ملی- تخصصی دانشجویی'گیاهان دارویی و طب سنتی' در دانشگاه علوم پزشكی شهركرد اظهار داشت: اساس طب سنتی ایرانی بر پایه اصل خود مراقبتی و تطابق سبك زندگی با خصوصیات مزاجی افراد بنا نهاده شده است كه بهره گیری از آن منجر به كاهش مراجعات مردم به پزشكان می شود.
وی ادامه داد: حكمای طب سنتی ایران اقدام نخست در درمان را دخل و تصرف در امور ششگانه حفظ تندرستی شامل آب و هوا، خوراكیها، تحرك و سكون، خواب و بیداری، حالات روحی و استفراغ و تخلیه مواد زاید بدن دانسته اند.
خدادوست بیان داشت: بر اساس این طب در صورت بروز بیماری در افراد، نخست باید این عوامل ششگانه بررسی شود تا با برقراری تعادل بین آنان، سلامت افراد بازگردد.
وی ادامه داد: امروزه این شیوه درمان و استفاده از طب بومی در نظام سلامت از سوی سازمان بهداشت جهانی بدلیل ارزانتر و قابل پذیرش بودن نیز مورد تاكید قرار گرفته است .
وی افزود: این سازمان در دهه های اخیر به این نتیجه رسیده است كه اگر یك دارو برای دو تا سه نسل استفاده می شده، بطور حتم در درمان نیز موثر بوده و می توان به عنوان درمان مكمل رایج پزشكی از آن بهره گرفت.
خدادوست تصریح كرد: با وجود اینكه منابع طب سنتی حكمای ایرانی حدود شش قرن مرجع دانشگاه های اروپایی بوده اما در كشور ما هنوز هم استفاده از این طب با شك و تردید همراه است.
وی بیان داشت: این طب علاوه برتاكیدی كه بر پیشگیری دارد، درمان و ارتقای سلامت افراد پس از درمان را نیز مد نظر قرار می دهد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی در ادامه با بیان اینكه 65 تا 85 درصد از مراقبتهایی كه به سلامت بیماران منجر می شود، محصول خود مراقبتی است، اظهار داشت: مطالعه ای در كشور انگلستان نشان داد كه 20 درصد از مراجعات به پزشكان و مراكز درمانی مربوط به بیماریهای جزئیست كه بخش عمده آن با خود مراقبتی، قابل درمان است.
محمود خدادوست ادامه داد: براساس آمار شبكه سلامت این كشور، دو سوم مشاوره های پزشكان عمومی منجر به تجویز دارو می شود در حالی كه بیماران ویزیت شده در این موارد بدون دارو نیز قابل درمان بوده اند.
وی اعتبار ناشی از صرفه جویی در نظام سلامت از این منظر در بودجه های انگلستان را 96 میلیارد دلار عنوان كرد و گفت: در صورتی كه غیبت بیماران از محل كار و هزینه های حمل و نقل نیز به آن افزوده شود میزان صرفه جویی ناشی از عدم مراجعه به پزشك و مصرف نكردن دارو، چندین برابر افزایش می یابد.
خدادوست بیان داشت: از آن جا كه همه گیری(اپیدمی) بیماریهای غیرواگیر عامل 60 درصد مرگ ومیرها در جهان است می توان با بكارگیری طب سنتی و تغییر سبك زندگی براساس این طب، از حجم بالایی از مرگ و میرها كاست و به زندگی افراد كیفیت بخشید.
همایش ملی گیاهان داروئی و طب سنتی با حضور دانشجویان دانشگاه های علوم پزشكی شهید بهشتی، تهران، اهواز، همدان، فارس، گلستان، زاهدان، زابل، یزد، آزاد خوراسگان و قم، كازرون، اصفهان، امروز و فردا در دانشگاه علوم پزشكی شهركرد در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، از بیش از 270 مقاله ارسالی به این همایش 170 مقاله پذیرش شده است كه 27 مقاله آن بصورت سخنرانی و مابقی بصورت پوستر ارائه می شود.
8125/6027
شهركرد-ایرنا- معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: استفاده از ظرفیت طب سنتی، هزینه های نظام در بخش بهداشت و درمان را می كاهد و بدلیل قدرت و نفوذ آن در خانواده ها، تاثیر بسزایی نیز در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد.